15 antwoorden op “Auto Leasen of Occasie kopen wat is het voordeligst?” 1. Heb je al eens na vraag bij een garage gedaan? Ik en mijn man hebben daarvoor gekeken. Ik spreek van jaren terug. Je moet eerst een voorschot geven daarna zogezegd elke maand lening betalen. Uw onderhoud, banden enz.. zitten in de prijs er mag maar een bepaalde km behaald worden. Ik weet niet of de voorwaarden al veranderd zijn daarmee best even naar garage gaan. 2dehands wagen doen wij niet meer. Of het moet een jonge wagen zijn.

 2. Paar jaar geleden hebben wij na vraag gedaan. Dan was het met voorschot. Paar maand geleden lag dit al klaar bij ons dossier. Als we dit zagen hebben we direct gezegd neen dit willen we niet en heeft deze folder overgeslagen.

  Had misschien beter uitleg gevraagd😊 maar we waren al zeker van ons stuk hoe we het wilden doen en graag had ik deze auto die ik nu heb graag houden tot hij uit elkaar valt bij manier van spreken en de kosten qua onderhoud en banden die gingen we zelf betalen.

  Ik persoonlijk vond het nogal een geloop en gedoe en ben er zo niet voor. Ik zou nogal hard beginnen twijfelen terug in leveren of niet. Ik persoonlijk ik maak mij daar dan druk. Voor mij was de aankoop die ik nu heb gedaan beter en heb geen zorgen voor later. Ik bekostig zelf mijn banden en onderhoud.

 3. Klopt inderdaad. Indien je meer dan 15000 km per jaar maakt is het niet echt interessant. Het interessantste met veel km per jaar is een demowagen of jonge occassie kopen bij een garage omdat er dan nog garantie op zit en je een pak minder betaalt dan de nieuwprijs. Ik heb dit ook zo gedaan en ik werk zelf in een garage, dus genoeg vergelijkingsmateriaal 😉

 4. Dat hangt ervan af of je startkapitaal hebt of niet. Als je least weet je elke maand wel bedrag je kwijt bent, als je koopt ben je nooit zeker van de kosten, MAAR kan je daarna eventueel nog wel doorverkopen.

 5. Leasen heeft veel meer voordelen. Als het goed is lease je een nieuwe auto, bij occasion koop je toch al snel andermans ellende. Na een x aantal jaar bij verlenging van het contract, mag je weer een nieuwe uitkiezen (lekker toch?). De prijs die je betaald is all in, exclusief je benzine. Nadeel: als je het contract afsluit op basis van een x aantal KM p/j, voel je je wel een beetje beperkt

 6. Reken uit, wat kost leasing volgens je km? Wat kost kopen (afschrijving wagen + verzekering + tax + forfait onderhoud). Ik kom er steeds op uit dat kopen goedkoper is. Ik koop steeds een jonge tweedehands, einde lease.(3e intussen zonder grote problemen). Op zich logisch, leasingmaatschappijen dien het om eraan te verdienen. Vergeet niet de te betalen schade na leading. Elk krasje, blutsje wordt aangerekend

 7. Jep, en die kosten kunnen hoog oplopen. Steenslag ? Neenee, jij bent met een winkelkar tegen de de onderkant van de koffer gebotst, betalen aub… 👌

 8. Ik heb ook staan twijfelen …
  Tot dieje van de garage zij madam ge kunt beter kopen want voor het zelfde bedrag is hij na x aantal tijd van u 🤷

 9. Eventjes misschien hele grof maar als u geen centjes hebt voor nen nieuwe zou ik gwn lease wznt zoals ze hier boven zeggen een occasie kopen is meestal de rommel van een ander kopen en betaal je soms meer voor te maken en te kunnen rijden dan wat anders… Leasen zit alles bij in ok je mag maar 10.000km per jaar doen maar je mag er meer doen maar idd je betaald dan extra maar geen onderhoudskosten of niks!. En na 4jaar of 5 jaar kunde kiezen terug leasen van een nieuwe wagen of kopenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *