Iemand tips voor avondmaaltijden die niet veel kosten?

Iemand tips voor avondmaaltijden die niet veel kosten en redelijk snel klaar te maken zijn? Nu ik en mijn papa er alleen voor staan probeer ik op de centen te letten en rappe maaltijden omdat ik 11u werk op een dag en niet de tijd van de wereld heb, geen spaghetti of macaroni maar andere variëteiten, bedankt!

30 antwoorden op “Iemand tips voor avondmaaltijden die niet veel kosten?”



  1. Heb me een tijdje geleden ne stomer voor de micro aangeschaft. Patatjes en groeten erin en 15 min stomen ondertussen vlees bakken en alles is klaar. Zo gemakkelijk!!

  2. Rijst koken, kipfilet in stukken snijden tot blokjes (of blokjes kopen ipv kipfilet) en bakken, zakje currysaus van Boni openen en een blikje ananas :-)…
    Je hebt ook allemaal soorten puree in de diepvriezer zowel bij Colruyt als Aldi voor in de microgolf + vleesje bakken en klaar (geen idee of deze purées lekker zijn aangezien ik deze niet maak).
    In het weekend als je tijd hebt grote porties maken en invriezen indien dit zou lukken: stoofvlees, hespenrolletjes, lasagne, balletjes in tomatensaus,…

  3. Spruitjes kort koken en in ovenschaal doen. Spekjes uitbakken en eroverheen samen met geraspte kaas gratineren in oven. Samen met aardappels en puree

  4. Via pinterest ; gerechten voor 5€ of 10€ per dag maken
    Wij zijn ook met 2. Wij letten ook op dat wij verschillende gerechten kunnen maken

  5. Omelet met spekjes of zwanworstjes, met groentjes en kaas, snel klaar en niet duur..croque monsieur en rauwkost.. kan ook in pan gebakken worden. Gehaktbroodje in oven en groentenpuree.. kan je ondertussen ook iets anders doen.. of terwijl je kookt al voorbereiden voor de dag erna..

  6. Ajuintje aanstoven, gehakt erbij en bakken. Dan aardappelen in blokjes er bovenop. Water bijdoen totdat aardappelen onderstaan. Dan witloof grof snijden, ook deze er bovenop doen, beetje peper en Provençaalse kruiden er bovenop en deksel op de pot. Op vuur zetten totdat aardappelen zacht zijn.
    Makkelijk te maken, niet veel werk en lekker

  7. Ajuin,zakje schijfjes aardappels van Aldi of Lidl,spekblokjes en wortels,zout,peper en kruidnoot.alles in 1 pan kei lekker.

  8. Alle soorten stoemp (wortel, spinazie, selderij, prei, broccoli, veldsla….) Meer maken dan je nodig hebt en de overschot invriezen, heb je alweer minder werk. Bij stoemp kan je kotelet, braadworst, gehakt, spekblokjes, speklappen, kipfilet, vogelnestje…. doen. Wil je wat saus, doe je braadjus. Lekker, snel en goedkoop (y)

  9. Gado gado, witte rijst, sperziebonen, gekookt ei en sate-vlees met saus, ook gemakkelijk voor 2 dgn te maken, alles mag koud zijn behalve de saté met saus.

  10. Op een vrije dag ovenschotel ovenschotels maken en invriezen. Bv gehakt appelmoes aardappelpuree, of gehakt bloemkool aardappelpuree kaassaus

  11. Wok kip met zoetzure saus en rijst kei rap klaar of frietjes met een stuk vlees of ei of fichstik met spinazie stoemp ook ni duur of cassoulet of raviola of volle vent in pot ni duur en even lekker

  12. Aardappelen koken voor 2 dagen , volgende dag bakken , vlees uit de vriezer halen s ‘morgens , groenten voor 2 dagen.
    Wil je soep erbij , al laten koken tijdens het avondeten ,
    Rauwe groenten in je ijskast bewaren , je hoeft ze dan maar uit je doos of kom te halen.
    Eitjes koken door ze bij je aardappelen te leggen in de pan.
    Koop je een kleine snelkookpan , daar doe je bv stoofvlees of stoofpotje in ,of soepgroenten , laat de pan onder stoom komen en direct het vuur uitdraaien , laten staan tot de volgende dag

  13. Op de website van njam vind je een weekmenu en daarbij worden 4 maaltijden vooraf deels klaargemaakt voor in de week (mealprep) en dan tijdens de weekavond gewoon afgewerkt. Heel gevarieerd en vol inspiratie

  14. Investeren in een crockpot express. Supersnel aardappelen en groentjes klaar, lekker gestoomd in een mum van tijd. Kan je ook rijst, risotto, soep mee klaarmaken, in 25min bv stoofvlees of je kan slowcoocken. Alles erin en tegen dat je thuis komt is het stoofpotje klaar. Een echte aanrader maar in België niet zo gekend.

  15. een goede tip een dag voor meer dan 2 klaarmaken en in porties invriezen doe ik nu ook en in buitenland gaan winkelen het is in belgie niet meer te doen

  16. Verse spinazie gekocht in Colruyt , 2 x gewassen in koud water , opgestoven met aanhangend water , water afgieten , opstoven met een weinig boter , kruiden met peper en zout + gemalen kaas , vleesje gebakken + pureeaardappelen uit diepvriezer en waren binnen de kortste tijd aan ’t eten én was nog superlekker ook !!!

  17. Voor 2 personen stoom ik patatjes in de micro, gebakken steek ik ze in de airfryer . Diepvriesgroenten zijn ook super handig en goedkoop. Al gekuist en gesneden. Gepaneerd vlees steek ik vaak in de oven. Hoef je ook niet bij je eten te blijven staan

  18. Rauwe zoete aardappel of gewone aardappel in de pel laten.doorsnijden ,wat olijfolie peper en zout.kan ook andere kruiden zijn.als grote aardappelen zijn 7 minute in de micro.groenten en vlees.
    Variateit aan vlees in je diepvries ,smorgens avond ervoor uit de diepvries halen.
    Kant en klare groenten puree uit de diepvries.

  19. Rauwe kip (+-4euro) gewoon in de oven met wat kruiden en boter erover 1u, moet er niet naar omkijken 😁, frietjes uit diepvries en slaatje met mayo, dag erna kan je met de overschot van je kip dat nog op het been zit een lekker kipslaatje maken met koude pasta, tomaat, sla en mayo ( ja ik eet graag mayo 😋)



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *