Krijg je premie voor zonnepanelen?

OK iemand die hier iets van weet? Wij hebben 30 zonnepanelen en je moet hier jaarlijks iets voor betalen weet de naam even niet meer 😂 nu ze hebben tegen ons gezegd 30 euro… Maar nu komt mijn vader af dat iemand op het werk 700 euro mort betalen 😱😱 dit is dus wel een groot verschil!

En krijg je premie voor zonnepanelen? Want hier weet ik niks van?

26 antwoorden op “Krijg je premie voor zonnepanelen?” 1. 30euro🙈minimum is al 3x zoveel. Wie had u dat wijsgemaakt? Plaatser kon u ook zeggen hoeveel het was bij de berekening,die van ons had het toch gedaan.
  En niet vergelijken met hoeveel panelen maar wordt geteld aan de hand van de omvormer

 2. 30 euro per maand voor je huur van de meters dan wss en daarbovenop betaal je de prosumententaks. Die is afhankelijk van dr sterkte van de omvormers. Wij hadden bv 2 omvormers van 3500 w … zou op een 700 euro komen nu… ongeveer.

 3. Jawadde… Ons verbruik is ongeveer een 1200 euro aan elektriciteit, en dan reken ik al ruim goed door… Te zien dat jullie dan 700 euro per jaar betalen vr zonnepanelen te hebben, plus de aankoopprijs… Dan snap ik ni wa er daar nog voordelig aan is 🤷

 4. Ik ben het ook aan het overwegen om zonnepanelen te plaatsen maar als ik dit hier lees doet het mij toch 3x nadenken… kan iemand een concreet voorbeeld geven aub? Een doorsnee woning met zonnrpanelen wat kost dit per jaar ? Geen rekeninghoudend met investeringskost..

 5. Probleem is ook met nieuwbouw (vooral sleutel op de deur firma’s) dat zij enkel een PV installatie leggen om de BEN norm te kunnen behalen. Of een EPB onder de 30.
  Dat wil zeggen dat ze bvb 4 zonnepanelen leggen om aan die norm te komen als men enkele punten tekort komt, maar wat de eigenaars effectief gaan verbruiken, daar wordt geen rekening mee gehouden …
  Je licht of wasmachine gaat niet minder verbruiken omdat je huis goed geïsoleerd is hoor.

 6. Klopt, je betaald je prosumententax, helaas als men niet zo goed is in tellen laat men zich nogal snel panelen aansmeren. Het is helemaal niet interessant, ze hebben ( in verhouding ) een totale co2 uitstoot dubbel zo hoog als een kerncentrale. Eens de batterijen eraan komen zal de tax exponentieel stijgen. Ik weet niet of je het weer bekijkt de laatste dagen maar om bv je ganse huis onafhankelijk te maken van het net moet je een enorme hoeveelheid batterijen hebben. Dat is onbetaalbaar dus gaan we weer van het net afhalen. Uiteraard aan een veel duurdere prijs want de kerncentrales verdwijnen en als de zon niet schijnt hebben we een enorm tekort. Windmolens gaan dit heus niet opvangen. Dwz weer kopen in het buitenland. Men kan hierover blijven doorgaan. Ik snap niet dat mensen in zoiets investeren. Zeker als ik mijn jaarlijkse rekening bekijk elektriek / gas dan begrijp ik het helemaal niet meer.

 7. De prosumententaks bedraagt afhankelijk jij wie je bent aangesloten rond de 90 a 100euro per KVA van je omvormer. Dus hoeveel KVA is uwe omvormer en dan maal 100 euro= wat je jaarlijks ongeveer gaat moeten betalen

 8. Wij betalen 1100 EUR voor aardgas en electriciteit samen (gezin van 5). Een omvormer van 3500kw -ongeveer 300 EUR prosumententarief. Vorig jaar hebben de zonnepanelen 4300kw opgebracht.

 9. Wacht tot dat uw digitale Kwh meter geplaatst is en maak dan uw rekening. Je gaat dan betalen om tijdens de dag electriciteit op het net te duwen en savond terug betalen om het er weer af te halen. De distributie of maw het transport zal moeten betaald worden. Of nog enkel gebruiken wat je oplevert tijdens de dag en de rest afblokken om geen injectie op het net te doen. Wanneer gaan je panelen dan terugverdiend zijn. Je legt beter een zonneboiler, groot genoeg met aanzienlijke buffertank. Om warm water te produceren heeft men eigenlijk het meeste energie nodig. Plus je kan nog een premie meepikken.

 10. En is het voordelig ALS je 5500 kw zonnepanelen legt om je. Epeil 30 te halen om zo de premie te kunnen krijgen? (5jr geen ki)
  Terwijl we maar 2300kw verbruiken?

 11. dan betaal je meer prosumententax voor niets… Je zou je verlies of profijt wel eens kunnen berekenen he.
  Je verbruik gaat misschien nog veranderen. Stek dat je binnen enkele jaren een elektrische wagen gaat kopen of een jacuzzi ofzo

 12. Het probleem is dat velen het niet goed begrijpen en dat er vroeger soms een te zware omvormer geplaatst werd (voor later). Wij betalen 350eur per jaar voor een installatie die 3500 a 4500kwh per jaar kan maken. Aan 30cent is dat tussen de 950 a 1250 eur aan stroom per jaar. Wij verbruiken dat ook (airco voor warmen en koelen). Dus elk jaar houden we 600 eur over, daarmee betalen wij de installatie. Elke iets of wat zichzelf respecterende installateur maakt jou ook een tabel met de terugverdien tijd.

 13. Ik las hier ook dat er mensen zijn die 600 a 700 euro per jaar betalen. Dan heb je wel een omvormer die 6 a 7KVA/KW aankan. Als je daarvoor maar 1000 euro per jaar aan stroom betaalde, dan heb je je een installatie laten aansmeren die ofwel teveel panelen heeft, ofwel een verkeerde omvormer. Wij hebben vrienden die een veel te grote omvormer hebben, uit de tijd toen er nog certificaten waren, waar een ongebruikt kanaal op zit. Natuurlijk maak je dan verlies.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *