Moet je als huurder meebetalen voor de lift die stuk is?

Een vraagje Moet je als huurder meebetalen voor de lift die stuk is of is dat voor de eigenaar (betalen wel vaste kosten elke maand )

Meest bekeken op dit moment:

14 antwoorden op “Moet je als huurder meebetalen voor de lift die stuk is?”

 1. Normaal voor eigenaar. Alhoewel ligt aan contract mijn nichtje moest meebetalen voor een nieuwe lift terwijl ze op t gelijkvloers woonde……

 2. Als dit een beslissing is van de vme… is nog nog geen verplichting om reservekapitaal op te bouwen, het zal een verplichting worden met nieuwe wet op de mede eigendom die nu nog steeds in de kamer ligt …

 3. bij ons ga het huishuur wat omhoog als het vaak voorvalt dus word eigenlijk wat verdeeld dan niet leuk voor de mensen die er niets mee te maken hebbe maar kan altijd erger denk ik dan.

 4. Eigenaar. Huurders betalen huur. Daar dit ook dit voor. K zou op staande voet vertrekken als mijn huisbaas dit vroeg! 5. Ligt eraan. Als je de vaste kosten aan de eigenaar betaalt en hij betaalt de syndic, draait hij op voor de kosten. Staat er in je contract dat je huur betaald aan eigenaar + vaste kosten aan de syndic moet jij deze kost betalen…

 6. Eigenaar. Soms vraagt eigenaar een som gemeenschappelijke kost in de huur en dat is dan mede voor zo een dingen

 7. Je moet enkel de onderhoudskosten betalen. De vervangstukken zijn voor de verhuurder.
  Je moet jaarlijks uw ‘eindafrekening vragen. Dit is een oplijsting van alle kosten, opgedeeld in ‘huurder’ ‘verhuurder’.
  Goed nazien, want ze kunnen ook kosten aan de huurder doorrekenen die eigenlijk voor de verhuurder is.
  Je mag altijd – bij de syndicus – inzage krijgen in alle facturen. Is er geen syndicus, dan moet de eigenaar de facturen kunnen voorleggen.

 8. De kosten voor lift en ook andere algemene delen zijn syndickosten en zijn dus deels voor de eigenaar en deels voor de huurder. Daarom betalen de meeste huurders in de huurprijs ook syndickosten. Bijvoorbeeld 50 euro per maand. Jaarlijks wordt dan de afrekening gemaakt en wat bij te betalen is wordt door de syndic opgemaakt en aan de huurder verstuurd. Ook wie op het gelijkvloers woont betaalt deze kosten. Ook indien de lift kapot is. Zelf meegemaakt.

 9. Meest bekeken op dit moment:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *