Pensioensparen vervroegd opvragen, duurt dit lang?

Heeft iemand hier al eens zijn pensioensparen opgevraagd? Duurt dit lang om dat te ontvangen?v

Meest bekeken op dit moment:

21 antwoorden op “Pensioensparen vervroegd opvragen, duurt dit lang?”

 1. Niet doen. Na een moeilijke echtscheiding heb ik dat opgevraavgd heb 1500 euro moeten laten vallen ….. voor niks gespaard

 2. Als je vroegtijdig stopt met sparen, moet je hetgene je aan belastingen uitspaart terug betalen….Vandaar dat persoon hierboven wss 1500 euro moest laten vallen. Schande want dat zeggen ze er niet bij als ze het pensioensparen aan je opdringen … Ben er jammer genoeg ingetrapt. ..

  1. Waarom een schande? Dat is gewoon het belastingsvoordeel wat men terug moet betalen als men voortijdig zijn geld opvraagt, geen geld dat men zelf gespaard heeft.

 3. Idd je moet laten vallen voor de belastingen dat word er rechtstreeks van gehouden maar daar heb je dan ook jaren het voordeel van gehad dat je dat kon inbrengen in je belastingen

 4. Zelfs al kun je niets inbrengen in de belastingen door een te laag inkomen door oa invaliditeit, speel je 33% kwijt. En idd, hier hebben ze ook gepushed om me dat te laten doen terwijl ze maar al te goed wisten van mijn situatie 😡

 5. Bij mijn scheiding heb ik dit stopgezet omdat ik niet wist of ik het nog kon betalen, gewoon laten staan tot de einddatum

 6. Je kunt ook het minimum sparen van 25 € per maand als wat mogelijk is en anders alles laten staan tot je 60 jaar bent en dan kun je alles op dagen zonder iets te laten vallen 7. Als je voor je 60 jaar je pensioensparen opvraagt betaal betaal je 33% ,op je 60 betaal je een belasting op het gespaarde bedrag van10 % tussen je 60 en 65 kan de bank je een vergoeding vragen die tussen de 5 %op je 60 en daar na daalt tot 1%op je64

 8. 33% moet je laten vallen en dan nog eens bij de belastingen inbrengen natuurlijk + er gaat ook nog een % af iets van gemeente dacht ik

 9. Als je het wilt stop zetten beter dan betalingen laten bevriezen. Ik schakel binnenkort over van ergo naar Fortis. Voor mijn pensioensparen. En ik laat gewoon mijn betaling bij ergo bevriezen. Dan betaal ik daar niks op.

 10. 5dagen bij KBC is wel 33% dat rechtstreeks word afgetrokken gaat naar belastingen. Vraag je 1000euro krijg je 670€.

 11. Meest bekeken op dit moment:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *