warmtepomp (al dan niet met geothermische boring) of een gasketel met zonnepanelen voor de komende 10 à 20 jaar?

Wij doen een grondige renovatie en twijfelen: warmtepomp (al dan niet met geothermische boring) of een gasketel met zonnepanelen voor de komende 10 à 20 jaar?

Inzichten? Wat is slim, wat niet? We zien door de bomen het bos nietmeer 😏

EDIT: indien we voor warmtepomp gaan, zou ons huis een BEN-woning worden. Supergoed geïsoleerd o.a.

Meest bekeken op dit moment:

16 antwoorden op “warmtepomp (al dan niet met geothermische boring) of een gasketel met zonnepanelen voor de komende 10 à 20 jaar?”

 1. Daar ben ik niet van op de hoogte.
  Ik ben nog in de veronderstelling dat een warmtepomp vrij veel elektriciteit verbruikt, en dus best in combi met zonnepanelen genomen wordt.
  En de investeringskost is idd ook nog ontzettend hoog.
  Wat moet ik verstaan dat dit vanaf 2022 niet meer van toepassing zou zijn? Ik leer graag bij 😁

 2. Tegen dan heeft iedereen zeker een slimme meter dus ook kn jouw huis wordt dan voor circa 60% van de prijs van je Kwh je verbruikte kWhs in de winter WEL aangerekend en kan je die (ten belopen van die 60%) NIET compenseren met je productie in de zomer.

 3. Wij zijn voor ne hr ketel op gas gegaan en zonnenpanelen. Warmtepomp kost veel en denk voor het verbruik dat er al wat panelen moeten liggen en ponsumententarief zal dan ook niet meevallen.

 4. Warmtepomp enkel met zonnepanelen te doen die het verbruik dekken. En wat gaat da geven met de digitale meter 🤔 Wij hebben in onze nieuwbouw toch gekozen voor aardgas & zonnepanelen. E-peil 25 gehaald..

 5. we weten idd niet wat de digitale meter gaat geven. Momenteel draait alles om je opgewekte energie ook direct te verbruiken. Warmtepomp draait het meest in de winter, wanneer er weinig zon is. Maw, je bent de pineut… 6. Betaalbaar Lucht/water pompje met zonnepanelen, of nog beter, gwn gasketeltje of pelletKETEL. Betaalbaar, en gaat mee tot heel dat circus van wat best is en slimme meter gedoe voorbij is en de cv markt tegen dan hopelijk weer wat stabiel is met degelijke oplossingen.
  We hebben ook lang alles overwogen en berekend, we zetten gwn een pelletketeltje, gas is hier niet in de straat.
  K zou niet teveel met e-punten in zitten, kost je meer geld dan het opbrengt

 7. Volgens een infosessie in het ecohuis moeten we ons voorzien op verwarmingstypes op lagere temperatuur. Zoals wand en vloerverwarming. Het advies was warmtepomp met verticale boringen en indien niet meteen mogelijk een hybride warmtepomp te nemen. Maar alles hangt uiteraard ook af van de verwarmingstypes en de goede isolatie.

 8. zonneboiler, pv panelen, ir panelen en lage temp vloerverwarming. evt straks een accuwall erbij en je spaart de kosten uit van een warmtepomp (slechte investering) en de boring (ook weggegooid geld)

 9. Zeker warmtepomp en zonnepanelen. De productie moet stijgen zodat de prijs kan zakken en het heel mss interessant wordt voor mij 👌

 10. Wat vandaag de dag top is over 10 jaar weer achterhaald of ze vinden weer een belastingske uit hiervoor . Mijn tip zorg voor 2 energie bronnen kan je wat wisselen en mankeert der wat met de 1 heb je de andere nog 😉 nooit geen koude voetjes

 11. Meest bekeken op dit moment:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *