Welke omvormer kiezen?

Ik ben me aan het oriënteren op zonnepanelen. Er komen 14 a 16 panelen van 370 – 400Wp op het dak te liggen. het dak ligt op ZZW en heeft geen schaduw. er zijn diverse personen langs geweest en ze adviseren allemaal een andere omvormer. Welke van onderstaande omvormer(s) zouden jullie kiezen?
1 Solar edge.
2 SMA
3 Solax
Ik hoor graag welke alternatief jullie voorkeur geniet.

7 antwoorden op “Welke omvormer kiezen?”

  1. Wat is het oppervlak die geplaats kan worden?
    Kunnen er met 320-300 panelen in plaats van LG370 (duur in aankoop) te werken?
    Sunpower zijn niet de standaardmaten.
    Voor de opvolging met monitor afzonderlijk zou ik inderdaad gaan voor Solaredge, indien je zelf beetje technisch bent en de gegevens kan opvolgen zou ik kostbesparend werken en voor een SMA kiezen.

  2. SMA 3-fasen omvormer en al je al optimzers zou willen neem dan die van SMA/TigoEnergy. Als je omvormer kapot is en je wil een ander merk dan werken je optimizers nog steeds. SolarEdge optimizers werken enkel icm een SolarEdge omvormer en andersom.

  3. bedankt voor alle reacties! wat is jullie ervaring met de solax omvormer is dit een goed product of toch liever de SMA?l

  4. dan moet je er ook meteen optimizers van SolarEdge bijkopen. Ben je duurder uit en je komt nooit meer van SE af. SMA is the way to go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *