Zand- of zoutwaterpomp voor zwembad, welke is het beste?

Een zwembad is niet zuinig maar om het toch beter voor het milieu te maken wil ik een zand- of zoutwaterpomp. Ik wil geen filter patronen gebruiken en er geen chloor indoen. Welke is de beste?

Meest bekeken op dit moment:

9 antwoorden op “Zand- of zoutwaterpomp voor zwembad, welke is het beste?”

  1. Zandfilter zetten maar vullen met aqualoonbollen. Da’s polyethyleen. Filtert tot 1micron vuil. Nu en dan op reverse zetten om te ‘spuwen’ en klaar. Hiermee gebruik ik wel nog chloorkorrels maar steek ze in de skimmer. Daarmee ga je een overdosis chloor in je filter veroorzaken en is alles daarin dood. Met helder water tot gevolg. Op de bodem rijdt er een robotje. That’s it. Als je in het najaar of pril voorjaar het net afschuimt heb je alles voor paar honderd euro bijeen.

  2. Zandfilter kan perfect zonder chemische chloor.
    Wij hebben een zandfilter en een zoutelectrolyse op.
    Die zet het zout om.

  3. Een zandfilter heb je sowieso nodig om te filteren. Het zoutsysteem vervangt de chloortabletten. Je hebt ze dus allebei nodig. Wij gebruiken het zoutsysteem voor het eerste jaar, maar ben niet helemaal overtuigd.

  4. Wij hebben een zandfilter maar gebruiken zeoliet i.p.v. zand. Veel chloor moeten we niet gebruiken. Zwembad van 15000l.

  5. Meest bekeken op dit moment:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *