11 antwoorden op “Zelf wasmiddel maken?”  1. Even uit nieuwsgierigheid…krijgen jullie met het zelfgemaakte wasmiddel de kledij weer helemaal proper? Ik werk namelijk in een groot bedrijf (waar ze waspoeders maken…dash, ariel,..) en om de vlekken eruit te halen zit er toch een bepaald product in verwerkt om dit mogelijk te maken, vandaar mijn nieuwsgierigheid 🙂

  2. Echt kleding met vlekken doe ik vooraf wel insmeren met wasmiddel en vlekkenpoeder.
    En de witte af en toe op 95 graden en lekker in het zonnetje drogen.

  3. ik maak ook mijn wasmiddel zelf veel goedkoper & voor vlekken doe ik er oxi action bij witte was altijd op 90 graden & ik doe ook altijd soda in mijn trommel doe dit al 3 jaar zo

  4. Ik doe het ook al een jaar zelf. Ik gebruik nu ook veel minder spullen als vanish ed. Wat je zelf maakt is veel zuiverder en puur zeep. De commerciële producten daarentegen zitten (volgens mij) vooral vol met additieven (kleurstoffen, geurstoffen, product om te dien schuimen, siliconen,….) die niets toevoegen aan de waskwaliteit, maar vooral dienen op de producten visueel aantrekkelijker te maken….

  5. 5 liter water / 80 gram geraspte zeep. (gewoon zelf effe doen) Water op het vuur zetten zeep erbij doen. Roeren tot de zeep gesmolten is. Vuur afzetten. 24u laten afkoelen. Met de mixer goed losmaken. En klaar. Doe dit ook al jaren zo. Super-goedkoop en heel gemakkelijk. 😉

  6. Ik ga altijd de goedkoopste blok zeep kopen die je bij de Delhaize kan vinden. Maar de meeste gebruiken Marseille zeep denk ik. Maar ik vind die te duur. 😉

  7. Ja, idd. Ik gebruik enkel die zeep. Zelfs voor mijne kookwas of voorwas. Vandaar dat ik ook meteen 5 liter maak. 😊Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *