Zonnepaneel batterij opslag ervaringen?

Hallo, ik wil zonnepanelen leggen maar niet gratis leveren aan de energiemaatschappijen en daar dan nog voor betalen ook, terwijl zij dan pure winst halen uit mijn energie, die hen niks kost. Ik vind het straf dat je moet betalen voor het vervoer van stroom op het net en de gebruiker die betaalt daar ook nog eens voor.
Dus ik wil mijn overschotten opslaan zodat ik deze ‘s nachts of op minder zonnige momenten ook kan gebruiken. Op die manier kan ik ook minder panelen leggen want ik moet gewoon zorgen dat die batterijen opladen met de overschot. En ik zou willen proberen om zonder het net verder te kunnen, voor het geval er een shut down is. Iemand ervaring met dergelijke grote batterijen?

22 antwoorden op “Zonnepaneel batterij opslag ervaringen?” 1. het kan, staat zelfs op website electrabel maar kostprijs redelijk hoog waardoor het nog niet veel gedaan wordt. In het buitenland zitten ze daar al verder in. Mobilhomes zijn er ook vaak mee uitgerust.

 2. Het is niet goedkoper dan stroom van het net.

  De batterijen zijn redelijk duur, reken maar op 5 a 800 eur om 1 KWh op te slaan en als je in lithium gaat kan je dat bedrag maal 2 doen.

  Het kan. Dat is geen probleem maar het is momenteel nog niet goedkoper door de prijs van de batterijen en panelen.

 3. Het kan… maar de investering is zeer groot daar de capaciteit van de meeste batterijen nog niet genoeg is en ze kosten nu al stukken van mensen. Vraag zal dus zeker zijn of het rendabel is vandaag…

 4. Er is een oplossing, heel ecologisch, veilig en milieu vriendelijke batterij. De #greenrock – nog niet helemaal ingeburgerd, maar de intensie van de firma is om alle gezinnen en bedrijven volledig van het net te ‘kunnen ‘ afschakelen. Nog niet heel goedkoop, maar toch de moeite! http://www.bluesky-energy.eu/greenrock-nl/

 5. Interessant voor statische toepassingen idd. Wel 3x zo groot en 3x zo zwaar als een LiFe van dezelfde capaciteit.

 6. Voor mijn huis zou ik een 8 stacks van 2.2KWh nodig hebben. 🙂
  Dan heb ik 48v waar ik 120A van kan vragen. Dan kan ik ze max met een 5760W belasten. Dan heb je al wat energie in huis. 🙂

 7. uit het filmpje haal ik dat je ondanks de specs wanneer je meerdere packs hebt best niet meer dan 14 a 15A stroom per pack vraagt. Aan 48 volt is dat 48V x 15A = 720 Watt.

  De batterij bevat dus bvb 2.2 of 2.7KWh aan stroom maar je mag er max 720W continu uithalen. Om 1 kookplaat van 2200W warm te krijgen heb je dus 3 packs parallel nodig.

  Het is interessant alleszins. Ik ga me eens in die technologie verdiepen. Ben wel een beetje bang als ik het woordje magnesium hoor vallen maar wie weet. Misschien is het wel vrij veilig.

 8. een “gemiddeld “gezin heeft een jaar verbruik van +- 3600kWh, ofte 10kWh /dag. Het meeste overdag. Een dag zoals vandaag heeft mij 15kkWh opgeleverd. Waarvan 10 gebruikt overdag, en dus 5kWh voor de rest. Dus kom ik toe met een batterij van 5kWh die ik elke dag kan laden(of toch ongeveer)😙😙😙

 9. Een klein systeempje dat bvb enkel voor verlichting en TV dient kan je voor een 2500 a 3000 eur makkelijk ineenknutselen. Daarvoor heb je al snel 1.5KWh aan batterijen, laadcontrollers, wat panelen en een omvormer. (Als je het zelf correct en veilig kan installeren).

  Persoonlijk raad ik dit enkel aan op plaatsen waar geen netspanning voorhanden is.

  Die 1.5KWh batterijen kan je op een zonnige dag helemaal laden (en je hebt wellicht zelfs nog overschot) en die zijn dan genoeg voor wat licht en TV. Koken, een elektrische kachel etc daarvoor is het te weinig.

  Stel: je hebt een TV die 100W verbruikt en voor 100W licht, dan kan je met die 1.5KWh een goeie 7 uurtjes elektriciteit hebben.

  Voor mobilhomes, afgelegen chalets,… geen probleem.

  Voor thuis tijdens een blackout ben je goedkoper af met een stroomgroepje.

 10. ik heb 2 panelen van 300wp kostprijs 100€ stuk omvormer 14€ en batterijen 300ah 400€ die ik mijn hele huis mee.. en bij zonnige dagen ook mijn frigo.. kan altijd parallel nog panelen bij koppellen omvormer (50A) kost bijna niks… Grtjs

 11. Off-grid systeem is voorlopig nog niet rendabel. Je kan je het best voorbereiden door een solaredge omvormer te plaatsen. Deze software is nu al compatibel om met batterijen samen te werken op een monofasig net. Bij een 3 fasig net word het wat ingewikkelder omdat je dan een nieuwe omvormer per fase nodig hebt.

 12. Louter utopie gezien de kwaliteit en prijzen van huidige batterijen.
  Leg er en zie dat je toekomt. Taks zal je blijven betalen en batterij zal tot niets dienen enkel voor die ene panne of onderhoud aan het net.
  Doe wat je wil doen en leg er.

 13. Het is misschien goedkoper om een deftige elektrische auto te kopen en zo uw surplus aan stroom op te slaan

 14. De grote batterijen zijn nog te duur. Maak wel de voorziening. Binnen een jaar of twee betere opslagcapaciteit en betaalbaarder .

 15. Wacht eens even, ik betaal nu 700/j voor elektriek. Op 15 jaar is dat 10.500

  Ik heb net offerte gehad voor zonnepanelen, 5000 + mijn batterij 6000 + mijn prosumententax ( 300 × 15 jaar ) = 15.500 €, ik kan dus gewoon 5000€ meer betalen als ik dat wil voor hetzelfde ?

  Ik ga sebiet onmiddelijk die offerte toezeggen en een batterij plaatsen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *