14 Antwoorden op “15 jaar terugdraaiende teller, is dit vanaf de datum in dienst stelling?”

 1. 2 installaties op zelfde adres? Het is per installatie apart te verrekenen. En het recht op 15 jaar terugstellend tarief geldt vanaf de installatie.

 2. Onze draait niet terug en vanaf 1juli krijgen diegene die zonnepanelen laten plaatsen een digitale, zie dat niet zitten want kunnen dan van die 15j toch niet genieten.

 3. Vanaf 1 juli begint de uitrol. Eerst nieuwbouw, dan bij verplichtte metervervanging, dan nieuwe decentrale productie installaties <10kVa, vervanging van budgetmeters en dan pas bestaande prosumenten. Dus we hebben poosje tijd de hele operatie duurt tot 2035!

 4. ik zou daar maar niet op rekenen. Je bent de gewone consumenten vergeten in je lijstje… die komen het laatst

 5. Michel schreef:

  en de zonnepanelen eigenaars zouden binnen de 3j een nieuwe meter hebben… staat als prioriteit … ben benieuwd

 6. ja, als ze hun woord houden, trekken ze de productie van het verbruik, wat hetzelfde is als terugdraaiende meter.

 7. Michel schreef:

  ja maar 1 installatie ligt er al 9j de andere nog geen jaar… hoe gaan ze dat doen op 1teller?

 8. Ik denk dat ze dat nog niet nagedacht hebben, er zijn inderdaad “speciale ” installaties, waar je samen zult moet gaan zitten! En bespreken wat het voordeligste is voor jou.

 9. volgens die man die komen kijken is hebben wij nu ene die niet kan terug draaien. Bij de maatschappij wisten ze me te vertellen dat diegene die zonnepanelen nu plaatsen voorrang krijgen met de digitale. Wij hadden nog wel liever 15j ene die terug draait

 10. iedereen zal een nieuwe meter hebben in 2035, dus ook de gewone consumenten…
  Hide or report this

 11. Ja, maar tegen dan is de opslag van elektriciteit zo ontwikkeld dat de overproductie thuis kan bewaard worden. Zal dan nog een kleine aansluiting hebben voor noodgeval. Oftewel een combinatie van windenergie, sterling motor, zonnepanelen etc..

 12. Michel schreef:

  Ben benieuwd welke batterij genoeg capaciteit heeft om in de winter mijn warmtepomp aan te kunnen… subsidies geven voor warmtepomp en dan belastingen op elektriciteit… 🙈🙈🙈

 13. Heb ook 2 aparte tellers waar eens wel en niet zonnepanelen zijn op aangesloten… zijn nog maar nieuwe meters dus gaan ze die alle 2 vernieuwen direct of eerst die met de zonnepanelen…

 14. Datum eerste installatie telt !!

  Digitale meter is niet altijd negatief. Kijk eens op de site van de vreg en monitor uw eigen verbruik. Wat aanpassing in je verbruik en bent al een heel eind.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.