6 Antwoorden op “60m³ waterverbruik is dit veel of weinig voor gezin van 3?”

 1. Benjamin schreef:

  164 liter per dag is niet overdreven met 2 volwassen en een kind.
  Tips: Spartaans douchen 😊
  Ik verbruik 114 liter per dag, één volwassene en halftijds 2 kinderen.
  Dat is 41 kubieke meter per jaar

 2. Wij zijn met 2 volwassenen en 2 kids. ( 8 en 3 ) en wij verbruiken 21m³ per jaar.

  2 wc en wasmachine staan op regenwater. Als we douchen nemen we een emmer mee om het eerste koude water op te vangen. ( als je 300 douches neemt op een jaar en je vangt ongeveer 5 liter op ber beurt, dan bespaar je alleen op regenwater 1500 liter). Het opgevangen water gebruiken we voor de koffiemachine, aardappelen te koken, planten water te geven. Daar spaar je ook weer water mee uit. Als we aardappelen spoelen en het water dat gekookt heeft laten we terug afkoelen om de planten mee water te geven.

 3. Stefanie schreef:

  Wij met 2 volwassenen en 2 kinderen 61m3 verbruik het voorbije jaar. Hebben wel regenwater voor 1 wc en wasmachine. Daarmee hebben we ongeveer 20m3 gewoon water uitgespaard.

 4. 139 m³ vorig jaar 2 volwassenen en soms was voor 3 (dochter had nog geen wasmachine) We zijn wel gepensioneerd en komen niet vuil of bezweet van werk of sport, dus douchen we niet dagelijks. Tip; je kunt soms wel douchen in de sportclub.

 5. Wij kregen onze factuur vorige maand en hebben een verbruik van 90m3 met 2 volwassenen… Hebben wel grote verbouwingen gedaan en onze tuin in de zomer water gegeven, gewoon aangesloten op het net… Er steekt ook een tank in onze tuin en gaan nu uitzoeken hoe die leidingen (die er toch ergens moeten zijn) net lopen en hoe we dit kunnen optimaliseren (tank lag er al toen we het kochten, geen uitleg gekregen). Ik denk inderdaad besparen door regenwater gebruiken voor bepaalde zaken. Al is het maar alleen al voor je tuin in de zomer, alle beetjes helpen denk ik dan! 🙂


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.