Beste manier om opstijgend vocht te behandelen?

Is hier iemand die iets kent van opstjjgend vocht (we hebben een oud huis) .
Wat is de beste manier om het probleem aan te pakken. Zonder oplap middeltjes.
De vorige eigenaar heeft het huis ( op slechte manier ) met crepie ingepakt… maar nu na 6 jaar zijn de muren zowel binnen als buiten onderaan helemaal vochtig . Ik wil het probleem deftig aanpakken .
Alle info tips of verwijzingen ( zelfs aannemers zijn welkom!)


12 Antwoorden op “Beste manier om opstijgend vocht te behandelen?”

 1. Als het een vrijstaande woning is , is onderkappen en een vochtmembraam ( diba ) aanbrengen een systeem dat al 60-70 bestaat nog steeds het beste maar ook zeer arbeidsintensief . Dus duur aan uren want de folie op zich kost maar peanuts !

 2. Kijk eerst of je vloer nog op zavel ligt, hier ook eerst het huis onderkapt, geen resultaat, bij regen steeg het water zienderogen tot zo’n 1,30 m, in de muren, das alles van vloer eruit, plastic follie, isolatie beton enz…., nu niks meer van vocht

 3. Als je je muren onderkapt en er een plastiek tussen plaatst dan moet je mij eens uitleggen hoe daar nog vocht door kan komen ? Effe serieus blijven ! Met die producten , die vaak goed zijn heb je 10 jaar garantie en geen dag langer met vochtscherm gegarandeerd 100 jaar !

 4. als je vloer nog in de zavel ligt komt het grond water nog wel omhoog als het regent!!!!

 5. maar hoe kan dat water dan in de muren 130 cm omhoog gaan als uw vochtscherm 2-4 cm boven uw afgewerkt vloerpeil moet zitten ?

 6. ik heb dat huis zo gekocht, ik weet dat het ooit onderkapt geweest is, ik woon nu wel op een dijk, het waren inderdaad wel de binnen muren die vocht op trokken

 7. Onderkappen kost je bijna niks van geld enkel veel tijd en het doeltreffendste dat er is

 8. Wij hebben zelf geinjecteerd en de muren ingesmeerd 🙂.
  Onderkapping was hier niet mogelijk 🙂

 9. Wij hebben ons huis laten injecteren tegen opstijgend vocht en noppenfolie aan binnenzijde geplaatst…is 5 jaar geleden en zeer tevreden.. Succes 😉👍

 10. Hoe ga je te werk met het onderkappen? Wij zouden dat hier ook willen doen.

 11. We hebben zelf ook van alles gebrobeerd, toen Murprotec ingeschakeld en alle problemen zijn verdwenen. Niet goedkoop maar wel een aanrader.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.