22 Antwoorden op “Condensdroger of warmtepompdroger?”

 1. Marleen schreef:

  Ik heb een siemens warmtepompdroger, of hij zuinig is weet ik niet, ik vind het makkelijk in gebruik

 2. isabel schreef:

  Hier een warmtepomp van Miele. Heeeeeeel lange droogtijd. Soms 3 uur voor een machine. Dus niet bepaald zuinig en dan is de was nog niet droog. Mn droogrek doet er minder lang over…

 3. Delphine schreef:

  Mij raden ze geen warmtepomp aan🤷‍♀️🙈
  .. Want is blijkbaar niet zo zuinig als je denkt🤷‍♀️..

 4. Hier een condensatie van Beko. Op nog geen uur tijd is mijn was droog.

 5. Mijn moeder heeft warmtepomp droogkast en niet content van.
  Handdoeken bijna een ganse dag drogen.
  Ik heb een gewone condens droogkast en handdoeken zijn op max 2u droog.

 6. Veerle schreef:

  Warmtepomp is veel langer in tijd …..maar goedkoop

 7. Condensatie van zanusi. Vroeger zou ik nooit dat merk gekocht hebben maar toen we 5 jaar geleden ons huis kochten waren al de inbouwtoestellen van zanusi. Super tevreden van! Toen we een nieuwe droogkast nodig hadden dan ook zanusi gekocht. Ben hier veel meer tevreden van dan de vorige Miele. Op 1.25u is de was compleet droog en niet gekreukt. Heel tevreden

 8. marleen schreef:

  Warmtepomp droogkast van Samsung. Niet tevreden vorige week 4 wassen gedaan en droogkast heeft een ganse dag gedraaid en dan komt alles er nog gekreukt uit

 9. Ik koop voorlopig geen warmtepomp meer. Misschien lager in kwh maar als je was er dubbel zo lang over doet…. en de meerprijs bij aankoop. Ik had berekend dat de droogkast minstens zes jaar moest draaien voor hij winstgevend was. (Is volgens verkoper milieuvriendelijker, gaat lang mee,…). Wel, na drie jaar… kapot.

 10. Veerle schreef:

  Ik ga volledig akkord dat het vervelend is dat de was uren …moet drogen ,!

 11. Brigitte schreef:

  Geen ervaring maar heb gelezen hoe warmer de kamer waar de warmtepompdroogkast staat, hoe vlugger de was droog is. Dochter heeft condensatie die is tevreden.

 12. Naar het schijnt is een combi de beste qua verbruik en droogtijd

 13. Michel schreef:

  even goed kijken waar je hem plaatst… Mij werd gezegd dat een warmtepomp droger in een koude garage geen optie is dus heb ik opnieuw een condensdroger genomen. Ik heb altijd AEG.

 14. Marleen schreef:

  Heb een Miele met warmtepomp en past de droogtijd aan de vochtigheid van de was, superconten en de aankoop prijs was goed

 15. Condensatie van Bosh.. Gaat hier al jaren mee! Snel klaar en echt droog.

 16. Evelyn schreef:

  ombinatie condens en warmtepomp van HG, duurt idd soms lang om de was droog te krijgen. Maar ben er over het algemeen wel tevreden over. Ik heb wel extra garantie aangekocht bij krëfel, de eerste toonde na een jaar een defect aan de warmtepomp en omdat die niet meer te repareren viel heb ik gewoon een nieuwe gekregen (een nieuwer model dan nog omdat ze het andere niet meer hadden) deze heb ik ondertussen een 6-tal jaar.

 17. Ik heb een condensatie van beko. Best tevreden van. Ongeveer een uurtje voor m’n was te drogen.

 18. Jessica schreef:

  e kan ook in een winkel de labels/stickers vergelijken die erop hangen. Daar hangt bijv op of het A+ is ofzo maar ook de decibels en andere nuttige gegevens. Zelf heb ik een whirlpool 6th sense met warmtepomp en ik mag helemaal niet klagen over de droogtijd. Ben er tevreden over.

 19. Hier al aan mijn 2de warmtepompdroger, de eerste van AEG en deze van Zanussi en ik ben er heel tevreden van. Het duurt idd iets langer voor de was droog is, maar echt nooit langer dan 3 uur en dan steekt ze echt helemaal vol.
  Ik maak wel alle filters na elke droogbeurt leeg, want als je dat niet doet, dan wordt de droogtijd veel langer. De keuze van het juiste programma is natuurlijk ook belangrijk. En het feit dat deze droogkast zijn warmte hergebruikt maakt hem stukken zuiniger in gebruik.
  De meerprijs had ik bij mijn eerste droogkast eruit na 5 jaar en toentertijd was AEG het enige merk met een warmtepompdroger, dus kan je nagaan hoe lang geleden dat was. Toen was een warmtepompdroger ook minstens 3 keer duurder dan een gewone condensatiedroogkast.Ondertussen heeft elk merk wel een warmtepompdroger en liggen de aankoopprijzen ook een heel stuk lager.

 20. We hebben ook juist gekocht en twijfelde ook maar verkoper zei zelf met zonnepanelen is het de moeite niet waard voor warmtepomp te nemen en hebben dus condensatie van miele genomen,heel tevreden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.