Digitale meter aanvaarden of weigeren als je zonnepanelen hebt?

Wij hebben van de week zonnepanelen gekregen, en net de, ik denk welbekende, brief van enexis over het vervangen van de meter.
Wij willen geen slimme meter, hebben hem vorige maand nog geweigerd, en willen hem nog steeds niet. Ook de digitale meter, die enexis zegt te willen plaatsen als we de slimme meter weigeren, willen we niet. Onze meter is geschikt voor zonnepanelen, heeft geen terug draai blokkering en ook de cijfers draaien terug. Wat zouden jullie doen? Toch die digitale meter nemen of deze meter houden en waarom? In het geval van deze houden; hoe weerhouden we enexis ervan om deze te vervangen?


9 Antwoorden op “Digitale meter aanvaarden of weigeren als je zonnepanelen hebt?”

 1. Het is nu gratis en als je je bedenkt moet je betalen hou daar rekening mee

 2. Jasper schreef:

  Bedenk wel dat je na 2023 een meter moet hebben die niet terug draait maar je teruglevering apart moet registreren.
  En zoals inderdaad al gevraagd, waarom wil je geen slimme meter?

 3. Wij hebben ook nu nog gewoon een terugdraaimeter. Geen idee of die digitaal is eigenlijk. Ze wilden bij ons ook een slimme meter ophangen, maar dat hebben we geweigerd. Moesten we trouwens wel moeite voor doen, omdat ze geen andere meter bij zich hadden. Ik heb toen gezegd dat ze er maar 1 moesten gaan halen…pffff. Uiteindelijk dus gewoon een meter die terugdraait. We zijn erna nog wel een aantal keren gebeld met de vraag waarom wij geen slimme meter wilden hebben. Ik heb gezegd: het gaat jullie niets aan, er zijn dingen die ik zelf mag bepalen, volgens mij wonen we nog steeds in een vrij land.

 4. Steven schreef:

  daarom bieden ze nu een digitale meter aan zonder slimme functie dus. Raar dat ze dat bij jou niet wouden doen.

 5. Als ik de keuze had geen slimme meter tot de wet verplicht. En als je ook nog piek en dal uren helemaal terug draai schrijf gebruiken. Weten ze niet hoeveel je verbruikt en ze moeten des noog terug betalen

 6. Je zit dan nog wel met die fameuze prosumententaks !! voor een 5kW omvormer is dat hier 450ÔéČ , hopelijk komt er snel een moment dat we off-grid kunnen gaan!! Jammer van de prijs avn de batterijen. ;…

 7. Belangrijkste reden waarom de (grote) energiemaatschappijen ook zelf ZonneStroom producerende prosumenten aan de digitale meter willen hebben is om inzicht te krijgen in de levering van de concurrent. Want dat zijn wij met zijn allen. Daarbovenop de grote wens van de bedrijven om met gedifferentieerde tarieven te mogen gaan werken. Dwz als er veel ZonneStroom wordt geproduceerd dan ligt de prijs laag. Dus ook als je als j]kleintje op dat moment terug levert. Als er geen ZonneStroom wordt geproduceerd kan je de zelf geproduceerde stroom tegen een hoger tarief terug kopen. Dit kan alleen als er een digitale meter met uitlees mogelijkheid op afstand bij de prosument is geplaatst omdat dan geleverde en terug geleverde stroom apart worden geregistreerd.
  Heb je nog een ouderwetse ferraris=draaischijf meter dan kan dat niet.
  Ook bij afschaffing van de salderingsregeling kan je dan nog steeds 1 op 1 verrekenen.

 8. Ik vertrouw gans het elektronische tellergedoe niet eer hangt teveel onduidelijkheid rond deze meter , zoals sommigen gaan meer betalen en opbrengst verliezen en sommigen minder dit naargelang uw verbruik overdag ???? Simpelweg zou de ganse opbrengst van uw panelen moeten verrekend worden , men gaat hier duidelijk frauderen door een stuk opbrengst niet te verrekenen , en hier gaat het dus om men wil alles terug naar zich toe trekken (lees geld) .


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.