Ervaring Bisol premium series zonnepanelen?

Ik heb voorstel om zonnepanelen te plaatsen Bisol premium series monokristallijn bmo 300wp
10 stuks in combinatie met omvormer SMA SB 2,5
Dak is 45graden -20graden van zuiden gericht geen schaduw.
Mijn verbruik is ongeveer 3000kwh per jaar.
Is dit een goede combinatie om te plaatsen?


9 Antwoorden op “Ervaring Bisol premium series zonnepanelen?”

 1. Salvador schreef:

  Verwachte opbrengst ligt ergens rond de 2550 kWh. Je bent genoodzaakt bij te kopen en je hebt maar 15 jaar garantie en een hoge degradatie. Snap niet zo goed dat je voor een midden rendement paneel kiest die je verbruik niet dekt en dus bij begin van je systeem behoorlijk bij moet kopen. Plus de degradatie hou je straks een klein systeem over. Bedoel zonnepanelen leg je weg voor minimaal 25 jaar. Waarom investeer je niet in een hoog rendement paneel die efficiënter is per m2 en een lagere degradatie tot boven de 90%.?

 2. omdat iedereen zich blind staart op die panelen,.. als je nagaat wat het je kost voor een paneel dat na 20 jaar nog boven 90 procent geeft.. hij kan inderdaad beter een 3 panelen extra leggen. Mensen dat ik ken hebben panelen al 17 jaar liggen. Zitten nog steeds boven hun 85 procent opbrengst..

 3. Bekijk eerst wat je grote energie verbruikers zijn. De basis. Nadien toekomst inschatten. En/of je ruimte hebt om eventueel uit te breiden. Vergeet ook niet ligging en dak condities te checken.

  En met elk budget en kwaliteit. Dan het bekeken worden. Duurkoop kan echter koop geen rommel.

 4. Maarten schreef:

  Laat u niet verleiden tot hoogrendementspanelen. Bisol is een goed paneel. Klassieke technologie, geeft goede vooruitzichten. Als je plaats hebt moet je geen hoogrendement kopen. Is altijd duurder per Wattpiek en qua kwaliteit is het niet beter.
  Ik vind hoogrendement wel goed als je meer uit je dak wil halen. SMA bestaat al lang en bisol ook. Je gaat iets minder dan 3000kwh per jaar halen maar in een goed jaar zal het niet veel minder zijn…

 5. Salvador schreef:

  Klassieke technologie = verouderde technologie met extra veel risico op microcracks. Dat is wat er met een dergelijk paneel de mensen wordt gegund, heeft niet voor niets 15 jr product garantie. En je gaat uit van goede jaren en niet van reële gemiddelde, mensen gaan te kort komen en dienen extra te kopen. Stroom word tevens niet goedkoper, dat heeft het nooit gedaan met de kantteking van een crisis dip. Overall is de lijn stijgende. Persoonlijk bereid ik liever mensen voor op de toekomst dan ‘doe mij maar een paneeltje’ te verkopen.

 6. Maarten schreef:

  Klassieke technologie is geen verouderderde technologie en zeker kwalitatief niet minder goed. Ik ben overtuigd van een aantal hoogrendementspanelen zoals Panasonic.
  Maar je moet een gewoon en degelijk paneel niet afbreken. Dat is onzin

 7. Top product, die van mij liggen er al 10 Jaar op (24)en ze brengen ieder jaar iets meer op door het betere weer. Er was berekend een opbrengst van 5500 Kw per jaar maar het was nooit minder dan 5750KW hoogste jaarpiek was 6500 in 2020. Topproduct!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.