Ervaring gevelisolatie aanbrengen met steenstrips?

Vraagje ivm gevelisolatie, we hebben een spouw maar ga deze niet volspuiten omwille van potentieel opstijgend vocht. Daarom zou ik graag gevelisolatie aanbrengen met steenstrips. Vraag die ik heb, wat naar warmtegevoel toe binnen doordat de spouw van 6-7cm er nog tussenzit. Aan te raden? Langs binnen isoleren is geen optie (renovatiewerken binnen zijn gedaan). Alsook naar besparing toe van energie (verwarmen op gas).


10 Antwoorden op “Ervaring gevelisolatie aanbrengen met steenstrips?”

 1. ik heb geen idee wat de huidige status van de waterkering (heb het niet laten onderkappen maar weet wel er een kering is, maar dateert van ‘58…). Ik begrijp wel dat de producten niet de oorzaak zijn van opstijgend vocht maar doordat men meestal niet alles weet er wel kans is dit nadien (paar maand/jaar) eventueel kan opduiken.

 2. Steven schreef:

  volspuiten en bij-isoleren is de eenvoudigste oplossing. Anders buitenspouwblad weghalen en buitenisolatie + hout of beplating. Lijkt ingrijpend, maar valt eigenlijk heel goed mee.

 3. Wij hebben 4 jaar geleden onze spouwen laten opspuiten met EPS parels (isomobolletjes met lijm vermengd) en 3 jaar geleden gevelisolatie laten plaatsen met Steenstrips, tot op heden geen drupje vocht binnen, en energiefactuur meer dan 1/3 goedkoper. Heel tevreden van

 4. wat was de kostprijs van de isolatie en strips? Voor hoeveel m2?

 5. hangt er van af welke isolatiedikte je kiest, en welke steenstrip.. maar is zeker niet goedkoop. Zelfs duurder dan nieuwe façade zetten met volledige facadestenen.. maar let wel, een volle facadesteen met nieuwe fundering daaronder is goedkoper, maar je moet dan al je ramen ook uitbreken en/of vernieuwen (plus het plakwerk) omdat deze niet afgewerkt kunnen worden. Met steenstrip heb je dat probleem niet, en wij hadden al recente ramen. Ik kan u mijn aannemer met mijn complimenten aanraden, heel tevreden van.

 6. Dieter schreef:

  Hebben ongeveer 8 jaar geleden spouw opgevuld met pur geen vocht probleem hier

 7. Nb bij oude huizen is de onderkant van de spouw vol met metselresten opgestapeld en werd de scheiding inde breedte van de steen al eens in 2 aparte stukken gelegd en niet ineens over de volledige breedte dus beneden werd er een brug gevormd met als ge volg. Optrekkend vocht

 8. dat kun je controleren met een bouwendoscoop en tegenwoordig voor 100 euro te koop in veel bouwhandel. Meten is weten vooraleer een visie te vormen.

 9. Uw spouw moet luchtdicht gemaakt worden anders heeft isoleren geen zin.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.