17 Antwoorden op “Ervaring met qwic fietsen?”

 1. Ik heb een Nederlandse merk, een Qwic, zoek maar even op. Heeft gemiddeld cijfer van 8,9/10.ik zou geen ander meer willen.

 2. Zoek eens wat testen op, zo heb ik 8 jaar geleden de mijne ook gekocht. Vooral belangrijk is dat je makkelijk een nieuwe accu kunt kopen (liefste via het internet want daar is het goedkoper weet ik uit ervaring), dat kan met onbekende merken wel eens een probleem zijn en dan heb je na 4-5 jaar een probleem als je accu minder begint te worden en een nieuwe accu is altijd nog goedkoper dan een nieuwe fiets. 😉

 3. Ik heb vorig jaar een nieuwe moeten kopen daar mijn vorig idd na 7 jaar batterij problemen had. En een nieuwe batterij was 500€

 4. Ik heb dan een fiets bij auto 5 gekocht 420€ , ik ben er tevreden van, fietsslot en ik heb er geen verzekering op gezien. Ik onder de 25/u rijd uur

 5. Mireille schreef:

  geen tweede hands kopen je weet niet of de batterij nog optimaal is ik heb een fiets van het merk kregori was wel 2299 euro en betaal 100 euro verzekering bij KBC

 6. Ik heb een elektrische bakfiets, verzekering bij Ag, slot hangt ook af van verzekering zo moest ik een art 2 slot hebben. Bij A merken kan je langer aan een nieuwe batterij geraken omdat dat ook een service is bij heb

 7. Pieter schreef:

  Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen: hoeveel kilometer moet je fietsen? En is voor die afstand een elektrische fiets noodzakelijk? Je zou bv. ook een sportieve fiets (racefiets) kunnen aanschaffen. Die zijn goedkoper qua aankoopprijs en onderhoud dan een elektrische fiets.
  Nu, ik combineer beide. Ik ga zowel met de racefiets als elektrische fiets naar mijn werk (ongeveer 25 kilometer enkel). Een racefiets is heel aangenaam tijdens deze maanden. Maar als het regent, is het toch wel een stuk gevaarlijker.
  Ik heb trouwens mijn elektrische fiets gewoon tweedehands gekocht. De persoon die de fiets verkocht had de batterij laten testen bij de fietsenmaker en het verslag daarvan getoond. Dat toonde aan dat de batterij nog in prima staat was. Ondertussen gebruik ik de fiets al meer dan 1,5 jaar, en nog geen enkel probleem mee gehad.

 8. Sandra schreef:

  Ik heb 2 jaar mijn fiets via een actie van het nieuwsblad. De kostprijs was toen 1299 euro. In het begin wat problemen gehad met de ketting die er gemakkelijk afging maar eens dat opgelost was geen problemen meer. Een verzekering tegen diefstal en pech bij Enra voor 1ste jaar 95 euro en nadien 65 euro per jaar.

 9. B twin van Decathlon heb ik nu een maand. Zeer tevreden mee. 699€ 45km kan je doen met volle batterij. Geen verzekering. Rijd max. 25 km/u. Die van mij staat dan wel altijd binnen. Ook op werk.

 10. Anneke schreef:

  Gewoon testen. De ene winkel zei tegen me dat een voorwielmotor levensgevaarlijk is, terwijl ik geen onveilig gevoel kreeg bij het testen. Oke, je voelt hem iets meer trekken dan een middenmotor maar niet dat het gevaarlijk is.
  Plus tegenover de 1ste voorwielmotor fietsen zijn de deze ondertussen al geëvolueerd en veiliger.
  Ik heb er 1 van cortina, Nederlands merk. Super tevreden van!

 11. katrien schreef:

  Ik heb een gekocht bij de groepsaankoop van stad Mechelen en heb een fietsverzekering bij vab. Van beide super tevreden.

 12. Francoise schreef:

  Ik heb een Kettler, stadsfiets, en een Como, sportieve. Beide met middenmotor daar dit een meer stabiele ligging heeft. Door aantal diefstallen tegenwoordig gebruik ik telkens 2 stevige extra sloten. Jammer maar het blijkt nodig te zijn. Verder super content.

 13. Elektrische fiets van trek.kostprijs wel 2499.00 maar super service .verzekerd voor 3 jaar bij enra. Voor 203 euro voor 3 jaar .super content met de fiets.

 14. Ik heb een Koga heel tevreden van, ik rij dagelijks de muur van Geraardsbergen over met mijn fiets. Was rond de €2500, kreeg korting omdat het een toonzaal model was. Ik heb een motor achteraan en versnellingen zoals op een mountainbike. Ik heb wel nog opgelegd om een iets zwaardere batterij dan de standaard te hebben. Ik kan met mijn fiets ongeveer 100km doen in licht glooiend landschap. Op mijn werk verhuurden we ele fietsen, goedkope, Montego ong 1300€. Deze waren niet sterk genoeg, veel problemen mee gehad en uiteindelijk mee gestopt. bevraag je goed en doe een testrit met verschillende fietsen

 15. Oxford met een middenmotor van Shimano … super tevreden van… fietsverzekering 84 € per jaar…

 16. Heb een Gazelle en kost 2400 euro. Middenmotor is volgens mij het beste en ik koos ook voor een naafversnelling. Zeer comfortabel. Omniumverzekering en pechverhelping bij VAB. 130 euro per jaar. Pechverhelping al eenmaal nodig gehad en super service.

 17. Bernadette schreef:

  Middenmotor van Bosch.Heb hem al 5 jaar. Supercontent. Kostprijs 2400€. Geen diefstalverzekering. Altijd binnen. En op slot. + ketting. Middenmotor geeft meer stabiliteit ook.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.