21 Antwoorden op “Ervaringen met elektrische accumulatieverwarming?”

 1. Liliane schreef:

  Vraag het verbruik aan de vorige huurder of eigenaar……..normaal is de huur minder en de verkoop ook….daar. je meestal tussen de 200 a 300 euro per maand zit hangt af hoeveel accumulatiekachels er staan! dure grap !!!!

 2. Da zijn stroomvreters hebben door heel het huis ook zo verwarmingen op einde van jaar afrekening 3000 euro

 3. Da zijn ongelooflijke stroomverbruikers , niet normaal!

 4. Ga eerst maar erg goe na wanneer je ze best kan opladen. Meestal is dit enkel s nachts soms kan je overdag aan verminderd tarief bijladen. In de tussen seizoenen is het een ramp …. s nachts opgeladen….s morgens warm en tegen als je stilzit. …is t koud. Ik heb ze gehad…. nooit meer

 5. Christel schreef:

  Accumulatie kachels laden snachts op. Je hebt verschillende systemen.die met een voeler buiten de temperatuur meten en daar naar opladen(verbruiken) of je hebt er die je manueel moet opladen(zelf beslissen om bv maar half op te laden op warmer dagen). Best eens even googlen.

 6. Pascale schreef:

  Op uw plon werken waar er geen warmte moet zijn plonnen afleggen …en de badkamer living keuken afwisselen op nachttarief

 7. Dorien schreef:

  Ik huur ook met accumulatie. Ik betaal 1300 euro per jaar.

 8. Dorien schreef:

  Ik heb er enkel 2 aanstaan in de living. De rest nergens. Alle schakelaars van overige accumulatie staat af. Ik zit wel in een goed ge├»soleerd appartement. Maar als ik van anderen hoor dat ze 200 euro per maand stroom en gas verbruiken, plus eindafrekening nog es paar honderden euro’s, geef mij dan maar verwarmen op stroom. Je betaald 100 euro turteltaks, niet de 760 die ze eerst vermeld hebben

 9. Dorien schreef:

  Awel… mijn huisbaas heeft 15 jaar geleden gekozen voor accumulatie. Hij heeft het zelf ook in huis. Toen was het goedkoop verwarmen, dat is in sommige gevallen nog steeds niet anders blijkbaar

 10. Ik heb dit ook 2 kachels in de living en 1 in de keuken. Betaal ook zo rond de 1500 euro per jaar en krijg wel steeds klein beetje terug. Maar men huis is wel eigendom en heb dit vrij goed geisoleerd en ze laden op met het uitsluitend nachttarief. Doordat ik 3 tellers heb kies ik ook bij de leverancier voor het tarief met 3 tellers

 11. Dorien schreef:

  Enige nadeel is dat er bij mij heen zonnepanelen op het dak mogen. Anders was het nog beter ­čśÇ
  De wet zegt dat als stroom gebruikt wordt om te verwarmen, je geen zonnepanelen mag leggen. Effe logisch geredeneert: win-win voor de regering. Want m├ęt zonnepanelen kunnen ze de reststroom niet op het grote net gooien, dus de staat heeft geen profijt aan de restenergie.

  1. Waar haal je dat absurde idee dat je geen zonnepanelen mag leggen als je elektrisch verwarmt? Hier in de wijk is er enkel elektrische verwarming en liggen er veel zonnepanelen. Accumulatoren worden binnenkort misschien opnieuw interessant als gedistribueerde energie-buffer.
   PS: Gasaansluitingen worden in nieuwe wijken zelfs niet meer gelegd en bij mazout ben je eigenlijk een grondstof aan het verbranden.
   Merk op dat Elektriciteit de enige energievorm is die je kan opwekken.

 12. misschien eens overwegen om te verwarmen op petrol? heb pas een kachel gekocht,48-120m┬│,rond de 200euro. Petrol aankopen bij mazouthandelaar met kannen ,dus de prijs wat in het oog houden, enkele kannen kopen en vullen als de prijs laag is. Ge hebt kachels met timer en thermostaat, het overwegen om deze te kopen wel waard, alleszins goedkoper dan accumulatiekachel

 13. Myriam schreef:

  Wij hebben electrische verwarming met speksteen erin, staat maar 12 min per uur op, en is toch de hele tijd warm…

  1. Beste,
   Welk merk heb je van verwarming en ben je daar tevreden over?

 14. Als je dat juist gebruikt valt t verbruik enorm mee hoor

 15. Marleen schreef:

  accukachels gaan niet snel stuk. Na 27 jaar pas vervanging moeten doen. Laden op op nachttarief en steeds een behaaglijke warmte in huis. Ook geen onderhoudskosten zoals bij een brander voor chauffage.

 16. Yvonne schreef:

  Wij betalen 175 pm alles elect..heb nu 1kachel in living aan en 1uit. en kleine in de gang…hoop dat de kosten meevallen…gaat nu hard. Bijverwarmen met oliekacheltje. Eminus hebben we.

 17. Heb dit ook gehad en viel heel goed mee qua verbruik. Die laadt ’s nachts op en geeft overdag zijn warmte af dus als je nachttarief hebt is dit echt niet duur doordat het enkel ’s nachts in werking is.

 18. Wij hebben net een huis gekocht met 2 accumulatiekachels in de living en eetkamer. Nu vraag ik mij af wanneer deze energie verbruiken. Ze hebben beide een externe temperatuurregelaar waar je op een knopje moet duwen voor ze te laten opladen en een draaiknop op de kachel zelf met cijfers. Is dit enkel wanneer men op het knopje opladen duwt snachts of ook wanneer dit knopje afstaat maar de draaiknop op 5 of 6 staat?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.