Ervaringen met Ethias verzekeringen?

Is er iemand verzekerd voor zijn huurwoning bij Ethias (inboedelverzekering, huurdersaansprakelijkheidsverzekering, derden)

Ik heb enkele verzekeringen vergeleken. Bij KBC zou ik 33,41 euro per maand betalen. Hier stelden ze mij vragen als materie van het dak, de vloer, keukenwerkblad,…

Bij Ethias komt dit op 21,38 euro per maand. Indien ik een familiale verzekering neem betaal ik het eerste jaar 14,25 per maand. Zij wouden gewoon weten of het een woning of appartement is.
Grote besparing dus 🤔 Maar is ethias betrouwbaar?


12 Antwoorden op “Ervaringen met Ethias verzekeringen?”

 1. Ik heb al mijn verzekeringen altijd bij Ethias gehad. Zijn altijd correct.

 2. CLaudia schreef:

  Nu alles bij AG (lening en voordelige autoverzekering) jaren bij ethias geweest, je mag op twee oren slapen 👍👍👍

 3. Annick schreef:

  Mijn ouders hadden altijd al hun verzekeringen bij Omob (daarna Ethias). Nooit een claim ingediend (geluk gehad zeker?) tot er in oktober vorig jaar werd ingebroken. Mijn mama moest een offerte laten opmaken voor het gebroken glas (uiteraard). Ze deed dat waar ze 10 jaar eerder het dubbel glas lieten vervangen door driedubbel glas. Ze vonden het te duur. Tweede offerte dan maar, maar….het gordijn was gescheurd door de glasbraak en een bronzen dat voor het raam stond was beschadigd door glasscherven. Ze heeft 2 maand met een houten paneel in de living moeten leven door het gekibbel. Putje winter…een vrouw van 70 jaar??!!! Sorry, maar dit vind ik geen reclame waard!

 4. ik ben verzekerd bij baloise voor alles (auto, familiale, brand,…) vorig jaar storm schade gehad aan het dak van men huis en heel de dak weggewaaid van het stal. offerte laten maken van beide, expert langs gekomen binnen de week, goedgekeurd en gestort nog geen week nadien.

 5. Birgit schreef:

  al jaren bij Ethias en echt heel content van.. heel gemakkelijk te contacteren, ook met de app

 6. Kijk niet alleen naar de prijs maar ook naar wat er gedekt is en voor hoeveel.
  Wat eerst goedkoop lijkt kan bij een schadeclaim al eens heel duur en nadelig uitvallen.
  Een onafhankelijke makelaar kan je steeds het beste bedienen want deze zijn niet aan een maatschappij gebonden en zijn dus niet verplicht om te verkopen wat een maatschappij zegt.

 7. CHristiaene schreef:

  Zeker betrouwbaar.staan altijd klaar om je te helpen.

 8. Annelies schreef:

  Ik heb als huurder en alleenstaande vele jaren de huurdersverzekering gehad bij Ethias.
  Jij hoeft als huurder het gebouw niet te verzekeren hè, dat moet de eigenaar doen dus enkel je inboedel en eventueel schade door diefstal, rechtsbijstand, ….
  dus welke materie het dak enzo heeft zou van geen belang mogen zijn voor een huurdersverzekering. Denk dat ze je KBC een beetje in de zak willen zetten en je een volledige brandverzekering willen aansmeren

 9. Ook wel bewust zijn wat je vergelijkt e. Met Ethias ben ik zelf niet bekend. Maar zowel mijn man als ik hebben op 6maand tijd hetzelfde ongeval gehad. Mijn man zat bij een andere verzekeraar. Ik bij KBC. Bij kbc heb ik enkel de papieren binnen gedaan en alles was in orde. Bij de andere verzekering kreeg ik herinneringsbrieven in de bus! Die ik ook iedere x ( jaja 3 aanmaningen gekregen!) Mocht binnen doen bij de verzekering en dus ook mijn kop mocht over breken… denk dat je dat bij een brand echt wel kan missen.

 10. Zou het niet kunnen dat goedkope verzekeringen minder dekken, of grotere franchise hebben? Zolang je geen 2 dossiers naast elkaar legt. Kan je evengoed vragen welk weer het binnen 14 dagen gaat zijn. Dan blijft het giswerk.

 11. Elisabeth schreef:

  k ben heel tevreden van Ethias. Enkele jaren geleden forse waterschade gehad. Expert kwam en ze hebben me enkele duizenden euro’s gestort vr herstel. Heel vlot allemaal.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.