4 Antwoorden op “Ervaringen met Ibc zonnepanelen?”

 1. Maarten schreef:

  Waarom zou dit niet standaard zijn?
  305-310Wp IS vandaag de standaard voor klassieke monokristallijne panelen. Ook de garanties zijn goed.
  Ik heb geen ervaring met dit paneel en zou ook niet kunnen zeggen wat het waard is.
  Ik denk wel dat er een kans is dat zij de panelen bij een andere fabrikant laten maken volgens hun normen en zij er hun label op kleven. Zo doen ze dat ook met SMA omvormers. Zij vervolledigen hun assortiment alleszins met omvormers en montagematerialen van goede kwaliteit.
  Meer kan ik er niet over zeggen.

 2. Oebele schreef:

  Ibc zonnepanelen worden OEM op de markt gebracht. Wie de fabrikant er achter is blijft een raadsel. Dus wil je meer zekerheid verdiep je dan in de merken.

 3. Marcel schreef:

  Beste is om zonnepanelen te kiezen van een fabrikant die de hele verticaal in eigen beheer heeft; dus van het zuiveren van het silicium zand, het maken van het silicium kristal, het maken van de wafers en de zonnecellen tot het maken van het zonnepaneel. De meeste zonnepanelen fabrikanten kopen hun zonnecellen in bij derden en assembleren in feite met een aantal componenten een zonnepaneel. Voorbeeld van goede kwaliteit zonnepanelen zijn DMEGC, REC, QCELLS, LG en SUNPOWER. Er zijn er meer, maar dit zijn een aantal voorbeelden waarbij ik als installateur goede ervaringen heb


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.