Ervaringen met LPG installatie in wagen?

Vraagje: ik overweeg om een LPG installatie in mijn wagen te laten plaatsen. Maar rijd je dan werkelijk goedkoper? Met wat moet er nog allemaal rekening gehouden worden buiten de installatie en de kostprijs van de LPG: wat met de verkeersbelasting? Keuring? Snellere slijtage van de motor (of juist niet?). Extra onderhoud…?


17 Antwoorden op “Ervaringen met LPG installatie in wagen?”

 1. Cng is beter met lpg moogt ge geen ondergrondse parkeergarage in

 2. Nadine schreef:

  Niet elke benzineauto kan op lpg… dus eerst goed informeren bij een installateur. Bij mijn corsa ligt de tank (40liter)in de kofferruimte, waardoor er maar weinig plaats over is. Bij onze opel zafira ligt de tank onder de wagen, op de plaats vh reservewiel extras: -1malig sticker om op de achterruit te kleven -Keuring is iets duurder. -De tank moet ook om de x aantal jaren volledig gekeurd worden -verder rijd ik korte afstanden woon werk verkeer. 480km bereik voor ongeveer 20€. Als je een installatie overweegt is het enkel de moeite als je de auto ook “op” rijdt… dus niet na 3jm jaar een nieuwe 😉

 3. In de nieuwe parkings mag het blijkbaar wel, maar dus niet in elke. In Gent mag het bijv. wel in de Reep en in Ramen (LPG). In Nederland mag het in elke parking (hebben ze mij wijsgemaakt).

 4. Een goede installatie kost +-2000euro, je hebt +- 1euro korting/l dus na 2000liter ben je uit de kosten.
  Moet je zelf uitrekenen hoelang dat voor jou duurt en of het de moeite is.
  Je betaalt iets meer belasting omdat er geen acijnzen zijn op lpg maar je krijgt ook korting dus dat moet je met de verkeersbelasting calculator uitrekenen.
  Onderhoud is hetzelfde, kleppensmering is wenselijk.
  Zoals bij alles, when you pay peanuts you get monkeys.
  Rondvragen welke een goede installateur is.

 5. Nathalie schreef:

  Reken ongeveer dat je 2 a 3 jaar op lpg moet rijden om ‘winst’ te maken. Tank moet gekeurd worden om de x aantal tijd en niet elke garage doet dit. Vergeet niet om adaptatie koppen te kopen moest je ooit naar het buitenland gaan. Installatie kost tussen 1500 a 3000€ en zoek een goede betrouwbare installateur.

 6. Patrick schreef:

  heb je er op een 30duizend km er uit alle ik met de mijne toch

 7. om er uit te halen, moet je idd redelijk veel kilometers doen. Verbruik op LPG ligt 10% hoger dan op benzine, maar is wel voordeliger dan benzine. Goed rondvragen bij installateurs. Extra taks, dat klopt. CNG wordt enorm gepromoot, zal niet zoveel verschillen met LPG, maar met LPG mag je niet in ondergrondse garage.

 8. Kostprijs rond 2.000 €, niet alle motoren kunnen op LPG, navragen bij installateurs en evt de invoerders (bvb Prince LPG, ergens in Mol dacht ik). Normaal krijgt je de adaptatie koppen er gratis bij (ik toch)

 9. Patricia schreef:

  Wij hebben dat laten doen in onze wagen en onze pistons verbranden altijd. Steeds een hoop kosten zodat we hem moeten wegdoen hebben dat hij weer stuk was en bijna niets meer van auto gekregen. Als dit niet bij nieuwe aankoop in auto staat zou ik dat NOOIT meer doen

 10. angt van de wagen af en ook van het rijgedrag, zo installatie kost altijd geld, in onderhoud en de extra keuring maar voor sommige wagens is dat wel een voordeel en meestal lukt het vrij goed op een oude auto om dat men de injectie niet moet aanpassen op jonge modellen is er soms veel aanpassing om dat die al met extra turbo enz zitten

 11. 2x auto gehad met lpg,nooit problemen ermee gehad,1/3 van benzineprijs,dus tel als je weet dat men auto 20l verbruikte,was jeep 4.0

 12. Als budget etc toelaat, eens kijken naar CNG wagens. Geen inschrijving en belasting tot 2020, normaal aardgas en kleine benzine tank in de auto, maar aardgas is nog niet overal verkrijgbaar..

 13. is misschien ook maar klein detail maar dan mag je niet in elke garage parkeren , ik zeg maar,

 14. Katleen schreef:

  Was niet goed vr te kleppen vd auto werd mij vertelt. Kwamen vlug droog te staan. Wanneer ik t toch zou plaatsen was ik mijn 7 jaars fabrieksgarantie kwijt..

 15. Patrick schreef:

  ik rijd er altyp op je haalt het er snel uit en een handige harry kan er klepsmeerolie systeem opzetten en als je veel km doet heb je het er sneller uit op een tank beurt 2/3 verschil

 16. Francine schreef:

  Ik rij alleen maar gas, nog nooit problemen met de kleppen gehad. Rij dan ook alleen volvo met een originele volvo motor. Ik rij 30.000 km of meer in het jaar. En ja rijd een oude wagen, daar was het al ingebouwd. Heb hem nu 5 jaar en het lijkt dat ik aan lpg onderhoud wel meer kwijt ben als bij een benzine wagen. Maar als ik optelsom naar de kilometers die ik rij,maak kom ik wel overeen met een benzine auto.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.