Ervaringen met met aterno verwarming?

Iemand ervaring met elektrische verwarming van aterno? Is het echt zuinig? Iemand recent overgegaan en een vergelijking kan maken bv hoeveel maandelijks aan gas en nu meer aan electr. betaald? Alvast bedankt!


14 Antwoorden op “Ervaringen met met aterno verwarming?”

 1. Goedkoper dan pelletkachel(s) ? ’t Zou me verwonderen…. 🙂

 2. Wat bedoel je? Ik vraag niet om vergelijking te maken met pelletkachels.. ik heb een pelletkachel en ik verwarm er heel de beneden mee. Maar ik heb nog extra chauf. Nodig op de badkamer en 2 slaapkamers. Mijn ketel is aan vervanging toe en zou mijn chauf. Ook kunnen missen (zijn oud) dus lijkt het me beter elektrische te hangen. Maar als dat zo verschrikkelijk duur is.. ook om bij te verwarmen.. vandaar mijn vraag 😉

 3. ‘k Bedoelde er helemaal niks verkeerds mee. Ieder zijn geval is trouwens apart 🙂 Wij verwarmen overal met pelletkachels (ah nee, oeps, de badkamer heeft een electr vuurtje dat maar gebruikt wordt wanneer nodig). Ik ken niemand die dit systeem gebruikt. Las laatst hier dat iemand het ook ging plaatsen (mid december) dus vergelijken kan nog niet.

 4. Ik heb da gezien op Batibouw en mss met der tijd zou ik er nog interesse kunnen in hebben, maar om volledig mee te verwarmen vertrouw ik niet naar het verbruik ervan. Hun uitleg was, 20 min maximaal verbruik aan elektriciteit om dan de komende 40 min de warmte uit te stralen. Dus zit je overdag ook aan het dure dagtarief. Maar tenslotte denk ik wel, net zoals ik al jaren werk met accumulatiekachels, er is NIKS van onderhoud voor nodig. Enkel jaarlijks blaas ik eens het stof weg met de compressor tov andere verwarmingsmogelijkheden die een jaarlijks onderhoud vergen.

 5. Oke mercie! Hier heb ik wel
  Iets aan! Gaven ze daar ook echte cijfers van hoeveel het verbruik is? In de brochure niet. Als ik mijn berekening maak betaal ik nu 177eur per maand vr mazout en onderhoud ketel (zonder de kosten die aan de ketel komen) .. daarom dat ik een vernieuwing niet zo zitten voor 3 kamers.. bedankt voor uw antwoord!

 6. Cijfers heb ik niet maar ik zag wel en op de site ook, je hebt ze in alle maten en kleuren ook denk ik. Werkt een beetje zoals accumulatie, een steen warmt op en heeft dan de warmte af op een ‘propere’ manier. Persoonlijk vind ik dit al echt een mooie manier van verwarmen daar er geen onderhoud voor nodig is. En makkelijk te installeren, enkel een stopcontact vlakbij is voldoende. Maar zoals ik al zei, als je puur volledig overdag er mee gaat verwarmen mag je rekenen 30 % van da daguren laad ie op

 7. Het is en blijft verwarming op elektriciteit.
  Heb vroeger infra-blitz gehad waar ze hemel en aarde over beloven, maar de werkelijkheid is dat je elektriciteitsmeter als zot draait.
  2000watt is 2000watt wat ze ook mogen beweren uitzonderlijk een warmtepomp, en daar hoor ik ook mensen over klagen dat het veel verbruikt.

 8. Ik heb nu 3 maand zo’n verwarming. Is makkelijk te bedienen maar de thermometers werken denkik niet zo goed. Als ik thuis ben staat het op 21°c maar voelt kouder aan (naar mijn mening) wel heel vriendelijke plaatser!

 9. Ze zijn wel duur de radiators… En elke verwarming op eletric is duur e. Maar ik betaal geen gas, dus dat valt al weg

  1. Woon in oud app. Verwarming met stookolie.
   Wil nu definitief veranderen naar goede en betaalbare verwarming.
   Las iets over Aterno. Iemand ervaring ? Dank u.

 10. Mega verbruik! Ik ben de helft van de tijd alleen de andere helft met 3 kinderen. Verwarming staat nooit de hele dag op, gewoon een paar uurtjes s avonds en dan alleen als de kinderen er zijn. In hun kamer gaat de werwaring op een tijd voor ze gaan slapen. En daarna terug af. Als ik niet thuis ben gaat de verwarming ook altijd af en mijn meterstand is op 1 jaar van 1000 en een beetje naar 5789 gegaan!!!!! Zo’n groot verbruik dat Eandis me heeft opgebeld of het wel klopt!!!! Alles nagekeken en het ligt aan de verwarming! (Ik woon op een klein appartementje he!)

 11. Ik heb 1 radiator van Aterno in de badkamer en ben daar wel tevreden over, ook qua verbruik.

 12. Matthias schreef:

  Zelf heb ik 6 aterno radiatoren staan en mijn verbruik valt reuze mee! In totaal 6900 kwh per jaar alles inbegrepen, was en de plas en warm water via de warmtepompboiler van aterno. Gemakkelijk te regelen en bedienbaar met een app.

 13. Voet Henk schreef:

  Héél tevreden van mijn 5 aterno radiatoren in combinatie met zonnepanelen ,aanrader !


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.