15 Antwoorden op “Ervaringen met pelletkachel?”

 1. Marcella schreef:

  super ! maar koop die best bij een vakman en laat die dan daardoor ook elk jaar onderhouden

 2. Caroline schreef:

  zou dat ook willen zetten maar veel negatieve zaken zoals heel milieuvervuilend… ongezond … ooit gaan ze het ook verbieden enz .. pf

 3. Marleen schreef:

  tegenwoordig is dat niet meer vervuilend, de kachels moeten aan bepaalde co 2 normen voldoen, de onze is CO2 neutraal en verbrand 95 procent van zijn pellets

 4. ik heb er goede ervaringen mee: werkt prettig en de pellets waren voor mij veel goedkoper dan gas verstoken. En supergezellige warmte. Ik heb al eens geschreven over mijn ervaringen. Zal de link even in de reactie hierop doen, zodat beheerders het ook kunnen weghalen als dit niet is toegestaan

 5. Dat gesleur met hout . word men toch beu na jaren. De geur zal ook minder zijn

 6. Onze pelletkachel (een inbouw) is onze enige verwarming dat we hebben, buiten de badkamer daar hangt een electrisch vuurtje. Het verwarmt onze woonkamer en keuken al 10 jaar. Het is wel een kanalisatie kachel. Het is gezellig en goedkoop verwarmen !

 7. Ik ben er heel tevreden mee. Wel geen goedkope kopen, de vuurkorf moet zeker in gietijzer zijn. Wel een beetje gesleur met zware zakken en dient ieder jaar een grondige onderhoudsbeurt te krijgen met attest, verplicht door de brandverzekering.

 8. Wij hebben ook eentje zeer dure versie, edel Camine staat zeker al 6 jaar, zeer tevreden van,heb wel 13kw wel geen inbouw

 9. Als je een goede schouw hebt en opslagplaats voor pellets dan gewoon doen en niet twijfelen. Wel rekening houden dat de warmte met een ventilator in uw ruimte word geduwd en licht storend geluid kan meebrengen. Maar dit went wel na enige tijd.

 10. Liesbeth schreef:

  Doen! Wij hebben trap in de living en een kachel met kanalisatie nr de keuken. Bij ons is het soms tè warm 🤣
  Heeft wel bijna 4000 euro gekost. Maar we stoken nog geen 1000 liter per jaar en verbruiken maar grofweg 600 euro aan pellets.

 11. Ik heb een pelletkachel idiaal helemaal geen geluid ,je koopt Bakken van 5,50 per 15 kilo heerlijk warme

 12. Elaine schreef:

  Ik heb er goede ervaring mee.is bij mij mijn hoofdverwarming en ik verwarm er zelf mijn boven ook mee.je moet wel zien dat hij zwaar genoeg is. een pellet is een supergezellig warmte en zo zalig om savonds naar de vlammetjes te kijken.Je moet hem wel 1 keer in het jaar laten poetsen is verplicht voor u brandverzekering. Ik zou het niet meer kunnen missen.

 13. al 13 winters met de zelfde kachel nog nooit iets aan geweest laat ze in de winter altijd op het minste stand branden als ik weg ben bij thuis komst de gewenste stand is mijn enige verwarming altijd lekker warm .voordelen pellets zijn betaalbaar nadeel je moet elke dag pellets in kappen en brand dan max 24 uur met 15 kg dus in de winter kan ik nooit langer als 24 uur weg blijven en je moet ze minimaal 1 keer per week ze grondig kuisen .

 14. Claudio schreef:

  Ik heb er 2 in huis al meer als 10 jaar koop geen Chinees merk of onbekend merk want die maken veel lawaai ik heb thermorossi 10 jaar geen lawaai en geen probleem goede merken zijn thermorossi, edilkamin,nordica, palazzetti,piazzetta.

 15. Martine schreef:

  Ik heb er één als hoofdverwarming met een systeem dat via kanalisatie heel het huis verwarmd en ik ben daar heel tevreden over


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.