10 Antwoorden op “Ervaringen met wasbare luiers?”

 1. Wij deden gewoon onderbroekje aan en geen luiers meer zodra ze twee.keer in haar broekje had geplast vond ze dit vies en was ze al droog op 25 maanden

 2. Wij lieten ons mannen destijds thuis in hun blote kont rondlopen. En als ze op’t potje gingen kregen ze’n sticker op hun beloningskaart. Kaart vol was traktatie. Maar euh, nie braaf zijn was -1 dus het kon verkeren.
  Ze pimpten hun potje trouwens zelf met stickers naar waar zij het meest met bezig waren. Het is 2x ’n K3 potje geweest en 1x toystory.
  Onderbroekjes laten kiezen bij de zeeman. Alles om hen te stimuleren en het heeft z’n vruchten afgeworpen want ze waren op 1,2,3 droog op’n paar accidentjes na 😉.

 3. mijn dochter begon te zeuren toen ik een schone luier aan deed. Dus zei ik “dan niet”. 2 weken later was ze dag en nacht zindelijk, ze was toen 20 maanden… Gewoon gemakkelijke kleren (joggingbroekjes) en het potje midden in de kamer zetten. De eerste dagen een paar ongelukjes gehad, maar dit is de gemakkelijkste en goedkoopste manier!

 4. Geen luiers meer gebruiken veel goedkoper en ze zijn veel sneller zindelijk 😚 tip van een kinderverzorgster

 5. Gewoon onderbroekje en geen pampers en lukt goed na een weekje. Tweeling van 25 maanden

 6. Eigenlijk was het beter geweest als je van in het begin wasbare luiers gebruikt had.
  Ik weet niet wat voor een effect het nu nog zal hebben

 7. Die broekjes zijn de eerste weken handig buitenshuis en in de auto. Maar ik deed het over hun onderbroekje aan. Herbruikbaar en voelt vervelend aan bij ongelukjes

 8. Maaike schreef:

  Ik heb bij beide kinderen katoenen luiers gebruikt. Oudste was met 23 maanden droog (meid) en jongste ( knul) met 30 maanden geloof ik.
  Geen idee of het nu nog kan. Maar je kind voelt wel eerder wanneer het plast. Stimuleer je kind erin maar forceer niks. Het moet geen drama en strijd worden.

 9. Marie-Rose schreef:

  Sponse broekjes, hij voelt dat hij nat is ,maar ze slorpen toch meer op dan gewoon onderbroekje

 10. Advies van een pedagogisch coach in opleiding: zindelijkheidstraining kun je niet forceren. Sommige kindjes zijn heel makkelijk en snel droog, bij anderen duurt het veel langer. Door ze bv enkel een onderbroekje te geven wanneer ze er nog niet klaar voor zijn, kan hun zelfvertrouwen serieus omlaag gaan. Mijn tips: een wasbare luier is idd goed! Geeft geen supernat gevoel, maar ze voelen toch als ze geplast hebben. Voor de rest je kind goed in ’t oog houden, vertellen over plassen op het potje/toilet zonder het te verwachten/te overtuigen. Wanneer je kind interesse begint te tonen, kun je ermee beginnen. Op regelmatige tijdstippen naar vragen, tot ze er na een tijdje zelf achter vragen. Nooit boos zijn bij ongelukjes, dat maakt hen alleen maar bang. Blij en enthousiast zijn als het wel goed lukt, werkt veel beter 🙂


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.