Groepsaankoop electriciteit en gas van de provincie Oost-Vlaanderen de moeite?

Ik heb dit jaar mee gedaan aan de groepsaankoop elektriciteit en gas van de provincie Oost-Vlaanderen. En ik zie nu dat mijn maandelijkse voorschot 20 euro minder is dan toen ik bij een andere leverancier was.

Het is zeker een aanrader om er eens aan mee te doen. Ze geven je een voorstel en jij beslist nog steeds of je het doet of niet.

En toch zeker nu, alle centjes zijn welkom ☺


35 Antwoorden op “Groepsaankoop electriciteit en gas van de provincie Oost-Vlaanderen de moeite?”

 1. Voorschotten zeggen niks he, betaal liever telkens 20 euro extra maandelijks, dan erna een afrekening van 500 euro

 2. Inderdaad wij zijn achteraf duurder uitgekomen😱

 3. inderdaad ik trek nu redelijk terug, geen groepsaankoop, dan zeggen ze dat ik mijn voorschotten minder moet zetten, maar ik doe dat niet. ik blijf mijn voorschotten gewoon houden,pas dat zelf aan online

 4. Ik doe al 4 jaar mee en betaal nu maandelijks nog altijd 17 euro minder dan over 4 jaar en moet jaarlijks zeker niet meer op opleggen Groepsaankoop is wel degelijk heel interessant en voordelig en ik heb dan nog de winst in die 4 jaar niet meegerekend

 5. Evelien schreef:

  Ik kon nog kiezen. Het zou rond 170 euro goedkoper zijn op jaar basis. Nu is het afwachten volgend jaar op mijn eindafrekening. Ik heb bij mijn vorige leverancier altijd terug gehad en de voorschotten maandelijks zijn steeds aangepast. Maar als ik ergens goedkoper kan , dan geeft dit toch nog de voorkeur

 6. Idd voorzichtig mee zijn. Wij betaalden 50 euro minder per maand en kregen afrekening van 600 euro (incl nieuw voorschot)

 7. Kristien schreef:

  Altijd wachten op je afrekening. Dat bedrag dat ze doorgeven als besparing bij de groepsaankopen, heeft niets te maken met wat je bij je leverancier betaalt en wat je kunt besparen maar wel wat je kunt besparen tgo de marktprijs ! Je moet altijd naar de TOTAALprijs per jaar kijken en die vergelijken met wat jij effectief betaalt. Door zo jaren geleden mee te doen, ben ik bij Eneco terecht gekomen en sindsdien, is geen enkel voorstel ve groepsaankoop goedkoper geweest (trouwens die groepsaankopen worden ook gesponsord en niet elke leverancier doet er aan mee.)

 8. Is al 4 jaar telkens lager. Beraal nu nog 17 euro minder per maand dan 4 jaar terug en toen was er zelfs nog geen sprake van turteltaks. Elk jaar veranderen naar de goedkoopste aanbieder

 9. kristien schreef:

  dus het bedrag dat je per jaar betaalt is elk jaar minder ? Met evenveel verbruik ? Of verbruik je minder ook ? Indien je evenveel betaald hebt met evenveel verbruik, wil ik wel weten bij welke firma dat is.

 10. Is telkens andere maatschappij. Dit jaar ben ik bv bij Lampiris want was de laagste bieder bij groepsaankoop. En qua verbruik ligt dat ieder jaar ongeveer het zelfde maar dit is niet de grootste kost. Alle andere taksen en bijdragen enz blijven maar stijgen

 11. kristien schreef:

  maar betaal je per jaar ook minder ? Het is niet omdat je maandelijks minder betaalt, dat je per jaar minder betaalt. Hangt ervan of of je meer of minder moet bijbetalen op het einde vh jaar. En bij wie heb je dan allemaal al gezeten ? En bij wie zit je dan nu ?

 12. Vanessa schreef:

  Hier doen we elk jaar mee en telkens terug gekregen bij de afrekening

 13. ik heb meegedaan aan de groepsaankoop georganiseerd door Het Nieuwsblad en ik moest ook ongeveer 10 euro per maand minder betalen en bij de afrekening heb ik nog 50 euro teruggekregen. Het lijkt mij toch het proberen waard. Je krijgt een voorstel maar je bent niet verplicht om er op in te gaan.

 14. evelien schreef:

  Ja inderdaad, ik kreeg een voorstel en het was goedkoper. Afwachten bij de eindafrekening zeker 🤔

 15. Ik doe altijd mee met de groepsaankoop. Maar ik houd men maandelijkse factuur hetzelfde, dan is de eindafrekening positief 😊

 16. Het gaat over de prijs per kwh he. Dat kan je toch vergelijken ? Dat heeft niets met een eindafrekening te maken. Voorschotten staan daar los van

 17. Kaatje schreef:

  De prijs kWh is lager op mijn voorstel, dat heb ik al nagekeken. Ze beweren een besparing van €300 per jaar. Doen of niet?

 18. Kaatje schreef:

  Als ze spreken van x bedrag jaarkosten (nav ons laatste verbruik) is dat dan alle kosten inbegrepen (netbeheerder etc)? Ben bang om dan zo duurder uit te komen.

 19. Kosten netbeheerder blijven hetzelfde, daar zijn zij niet van invloed op. De kwh prijs is wat telt

 20. Fabienne schreef:

  beter iedere maand wat meer betalen, om dan voor geen verrassing te staan met de afrekening. Want nu zeg je 20 euro minder iedere maand maar als je verbruik gelijk blijft met het voorbije jaar zal je zeker mogen bij betalen.

 21. U voorschot is niet wat telt maar uw eindafrekening wel. Misschien was dat bij uw vorige leverancier ook zo en kreeg je altijd geld terug en tegen stelling tot nu

 22. Kaatje schreef:

  Ik heb ook een voorstel binnen, zou ons €300 per jaar besparen maar ben bang om in te tekenen, onvoorziene kosten?

 23. Melissa schreef:

  Ik doe al verschillende jaren mee en nog nooit bedrogen uitgekomen.
  Ik had geen onvoorziene kosten.

 24. Same here. Maar moet wel nog mijn afrekening krijgen. Bij engie betaalde ik 160euro per maand voor accumulatie chauffage , boiler , kookvuur , enz op elektriciteit. Afrekening was ook om U tegen te zeggen. Bij Lampiris zit ik nu via groepsaankoop “Samen Sterk”…en betaal ik nu 140 euro per maand. Hou men hart al vast voor men afrekening. Maar ik kijk naar de kWh tarieven.

 25. Zo zie je maar dat het voor iedereen anders is,betaal ook 160 per maand (gas en electriciteit) trek nu bijna 500 terug

 26. ik hoop dat ik ook eens weertrek…maar betwijfel het. Mijn huurappartementen is vermoedelijk niet goed geïsoleerd en mijn verwarming is al 21j oud. Heb een energiescan laten doen door EOS. En kwa besparing doe ik al wat ik kan…zijn mijn chauffages en boiler die mij de das omdoen. In december verhuis ik. Nooit meer huur ik iets met elektrische chauffages. Wat een nachtmerrie zeg.

 27. Debbie schreef:

  Hier hetzelfde maar het voorschot laten veranderen naar hetgeen ik nu betaal. Kom niet graag voor verrassingen te staan en wil geen grote eindafrekening voor ik toch meer of anders verbruiken.

 28. Hebben hier een verlenging gedaan van een jaarlijks contract tegen de zelfde eenheidsprijs als toen… geen enkele leverancier komt aan die prijs volgens vreg momenteel

 29. Normaal kun je altijd goedkoper krijgen dmv groepsaankoop

 30. Kristien schreef:

  niet waar !! let daar mee op ! ten eerste, worden die groepsaankopen ‘gesponsord’, ten tweede, is het voorstel gebaseerd op wat je kan besparen tgo de ‘marktprijs’, niet tgo wat je op dat moment betaalt bij jouw leverancier …

 31. annick schreef:

  Ik heb dit ook gedaan het klopt maar we zullen moeten kijken naar de eindfactuur

 32. Kristien schreef:

  Opletten hiermee ! Je voorschot is maar wat het is. Je moet op het einde vh jaar kijken naar je afrekening. Misschien ga je nu wel veel meer moeten bijbetalen dan vroeger. Je kan pas bij je afrekening weten of je meer betaald hebt of niet (en let op de periodes zijn niet altijd hetzelfde : soms komt de afrekening na 11 maanden, soms na 12 maanden). Om goed te vergelijken, moet je het totaal betaalde bedrag van een jaar vergelijken.

 33. minder voorschot betalen is enkel exutie van uitstel tot op het einde van het jaar zelfde voorschot houden en dan totaal bekijken op de afrekening

 34. Barnadette schreef:

  Het is aan te raden om elk jaar te veranderen van leverancier. Ze houden je een lager tarief voor. Om je als klant te houden.Maar na enkele jaren komt de ware afrekening. Vooral Eneco blinkt uit in deze praktijken

 35. Opgepast voor lage voorschotsfacturen bij veranderen van energieleverancier. Beter bedrag voorschotten behouden en afwachten tot eerste afrekening. Als je dan terugkrijgt, worden deze effectief en realistisch aangepast, verhoogd of verlaagd. Deze tip om een opleg te voorkomen 😏!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.