18 Antwoorden op “Heeft er iemand van jullie ervaring met Cambio (auto delen)?”

  1. Jo Bosman schreef:

   Inderdaad veel te duur als je weet dat je al een kleine wagen kunt huren voor 25 euro per dag.

 1. Isabelle schreef:

  komt toch veel goedkoper dan een auto hebben, als je hem dan niet veel nodig hebt hé? 😉

 2. ik heb hem nu wel nu wel regelmatig nodig en jammer genoeg door medische situatie .
  Maar ieder zijn eigen situatie te bekijken uiteraard maar ik ben niet voor t systeem zoals het nu in elkaar zit ook

 3. Dat is ook mijn ervaring Sofie. Ik doe hier en daar al eens een lange (uren ter plaatse zonder te auto te gebruiken) of verre rit (uren+km) en ik verschiet er altijd van dat het een ritje van 100 tot 160€ was.
  Voor 1 ritje dan.
  De prijs per uur lijkt mij veel te hoog. Ook het permanente voorschot van 500€ voor de goedkoopste formules vind ik er zwaar over en lijkt mij een hoge drempel voor velen.

 4. Hebben het een tijd gedaan. Op zich wel tevreden van. Je moet wel alles op voorhand plannen. Last minute vaak niks beschikbaar en wij moesten soms half uur wandelen als er dichtbij geen vrij was. Wij betaalden ongeveer 80 euro in de maand. Winkelen deden we te voet of fiets. Toch terug auto gekocht. Met de kinderen handiger als er onverwachts iets is zoals deze zomer dubbele breuk op kamp….en moest direct omgehaald worden…

 5. Voordeel is wel dat als je in een stad woont keuze hebt uit verschillende types auto, klein, type citroen berlingo en sommige steden zelfs een camionette … hoorde ik van iemand die dit doet en in Antwerpen woont

 6. Valerie schreef:

  Ik doe dit al jaren en ben er tevreden van. Als je zelf een auto bezit moet je niet enkel de aankoop betalen, ook de inschrijving, taks, verzekering, onderhoud, reparaties… Zelf gebruik ik de cambio enkel voor veel boodschappen, anders mer de fiets of te voet. Wij wonen midden in de stad en hebben veel standplaatsen op wandelafstand. Je moet deze auto’s ook nooit schoonmaken😉

 7. Liesbet schreef:

  Wij betalen met onze gebruikersgroep € 2,00 per maand en hebben de laagste tarief voor onze verplaatsingen. Wij zijn heel tevreden. Plannen is aangewezen, maar in onze stad is er meestal minstens één wagen vrij, dus last minute is ook geen enkel probleem.

 8. Ik doe dit tijdelijk omdat ik owv scheiding zonder auto ben gevallen. Ben er tevreden van, voor mij is grote nadeel dat de honden niet mee mogen. Dus ik koop wel terug een auto eens de scheiding definitief is…

 9. Ik ben al een jaar of 2 een gelukkige gebruiker.
  In Leuven staat het hier vol en je vindt altijd wel een auto. Last minute moet ik al eens wat verder gaan of een duurdere auto nemen.
  Huisdieren mogen er niet in! Maar in hun faq staat idd ergens iets in van “in uitzonderlijke situaties”.
  Qua prijs blijft het goedkoper dan een eigen auto zolang het eerder occasioneel of eerder lokaal en kort gebruik is, maar ik vind het eigenlijk toch wel wat duur bij meerdere lange of verre ritten.
  Je moet bij de start 500 € (150€ bij het goedkoopste abonnement) voorschot ophoesten. Geld dat dient voor hun investeringen en als reserve voor je factuurbedrag.
  Dat is al aardig wat geld dat daar dan staat te staan.
  Het gebruik vind ik eigenlijk toch vrij duur ondanks er alles inzit (auto, verzekering, onderhoud, kuisen, brandstof, etc).
  Als je een of twee lange en/of verre ritjes doet heb je snel een factuur van 2 a 300€.
  Ik heb nu wel nog de duurste formule (met slechts 150 voorschot) maar ik heb al gezien dat de besparing maar beperkt is als ik zou omschakelen naar de goedkoopste formule. Ik moet dan 350€ extra voorschot ophoesten dat daar maar staat te roesten.
  Maw, het is goedkoper dan een eigen wagen zolang je maandelijks niet te veel of te lange (in uren) of verre ritten maakt.
  Voordeel is wel dat je allerlei soorten wagens kan hebben tot grote bestelwagens toe.
  Ook combineren is zalig. Even de trein tot in Gent en daar een Cambiowagen tot mijn eindbestemming.
  Ik zou het zeker aanbevelen maar als je het veel en regelmatig gebruikt zal een eigen auto goedkoper en gemakkelijker zijn. Je ook moet ook altijd naar een Cambio punt. Als je niet in de stad woont is dat een probleem, zeker in het weekend en ‘savonds laat bij gebrek aan goed openbaar vervoer.
  Tip, ondanks mijn partner een eigen auto heeft kan je voor 1€ (+optioneel extra verzekering) een 2de kaart voor je partner nemen.
  Je krijgt ook.extra korting op het eerste jaar als je een delijn abonnement hebt.

 10. Ik vind het wel duur als je bv dagje weggaat lig je al.snel aan € 80…. groot nadeel dat ik bij hen.blijf aankaarten is dat ze.Enkel een babystoel vanaf 15kg. Hebben dus wij moeten steeds na. Huis omrijden of de zWare stoel meesleuren omdat dl pas 2 jaar is.

 11. wij gebruiken het op het werk. en heb ook al gedacht om over te schakelen. maar het aantal auto’s is hier nog te beperkt vind ik. handig wel en ik denk echt wel goedkoper als je idd eerder korte kleine ritten doet (boodschappen bv). maar goed, reken toch zeker op een bedrag van 300/maand zonder tanken dat je auto kost zonder zelfs maar te rijden

 12. Ik maak gebruik van zowel Cambio als particulier autodelen. Cambio is een stukje duurder, maar biedt meer mogelijkheden in combinatie met openbaar vervoer en het zijn betere auto’s. Particulier goedkoper dus, in de buurt en rechtstreeks bij mensen die je ook zo leert kennen. We gebruiken autodelen vooral om geen tweede auto te moeten kopen en dat lukt zeer goed. Je maakt bovendien ook vaker de afweging of openbaar vervoer en de fiets niet makkelijker zijn.

 13. Christel schreef:

  ik heb een abonnement bij cambio en cozycar (particulier). Cambio is duurder, maar daar heb je meerdere auto’s ter beschikking, bij cozycar heb je een deelauto, maar dat is dan bij een persoon.

 14. CHarlot schreef:

  Bij ons kan je autodelen doen in onze stad maar je kan hem maar lenen tussen 17 en 7 uur op werkdagen en in weekend van vrijdag 17 tot maandag 8. Dus niet echt handig om tijdens de week naar je werk ermee te gaan bv. Opteer dan eerder voor cambio maar wij wonen in De Panne en de dichtstbijzijnde cambio punt is in Oostende 🙁

 15. Camio is duur personeel meld zich met verschillende (voor)naam
  contact uitsluitend telefonisch ? lijkt wel een secte ! doorlopen.

 16. Beste allemaal,
  Ik vind het een zeer duur concept en gebruik het echt enkel in hoge nood.
  De kosten lopen zeer snel op, het is echt goedkoper om bij sixt te huren als je wat kilometers wil doen( inbegrepen)
  Daarboven , geen huisdieren ( ook geen kleintjes).
  En een ontzettend slecht aangegeven standplaats , de wagen moet daar ook naar terug. De klantenservice is ook niet denderend om de standplaats te vinden.
  Hoog tijd dat er goedkopere concurrentie bijkomt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.