Heeft iemand van jullie ervaring of goede raad ten aanzien van batterijen en het zelf opslaan van energie?

Heeft iemand van jullie ervaring of goede raad ten aanzien van batterijen en het zelf opslaan van energie? Wij hebben nu nog geen keuze gemaakt voor merk en type pv-panelen en omvormer. Het lijkt ons aannemelijk dat het terugleveren aan energie-leveranciers over een tijdje misschien niet meer mogelijk of rendabel is. Wat we graag willen is -als dat nodig zou zijn- onafhankelijk worden van energie-leveranciers. We zijn dan ook op zoek naar panelen en een omvormer met een hoog rendement en lange levensduur en een goede garantie. Bij voorbaat dank!


14 Antwoorden op “Heeft iemand van jullie ervaring of goede raad ten aanzien van batterijen en het zelf opslaan van energie?”

 1. Pascal schreef:

  Slim! Tip: kies voor SolarEdge en laat gelijk een modbus installeren (heb je straks de goede data om de goede opslag te kiezen), qua panelen is er keus, maar kijk eens naar REC en dan vooral naar leveranciers die gecertificeerd zijn, dan heb je voor een schappelijke prijs panelen die 25 jaar productgarantie hebben.

 2. Zoals pascal zegt! Eventueel heeft sma ook een leuke batterij. (Wel de losse) groetjes

 3. Ik zou voor de totaal oplossing van Enphase kiezen. Puur omdat het een volledig parallel systeem is en ook met batterij opslag makkelijk uit te breiden !

 4. Ik had naar LG en SolarEdge gekeken maar ga nu ook naar REC en Enphase kijken.

 5. Batterijen op dit monent nog niet prijs/prestatie gunstig. Dat heeft nog even tijd nodig dat ze meer rendabel en goedkoper worden. Mooiste is batterijen waar je in de winter het zomeroverschot mee kunt balanceren.

 6. Ik zou nog maar even wachten daarmee. Op dit moment nog niet rendabel.

 7. Pascal schreef:

  Tip voor de volgorde: 1) meet je eigen gebruik naast je opwek en kijk waar de mismatches zitten, ga slim schakelen (wasmachine aan bij overproductie, boiler warmen etc. Meet dan nogmaals (over verschillende seizoenen heen) en je hebt een aardig idee van de grootte van de batterij die je nodig hebt om je eigen gebruik te optimaliseren/ maximaliseren. Als je dat goed doet is 80% eigen direct gebruik haalbaar.

 8. zeker doen naar mijn mening , dit om er als de eerste bij te zijn om onafhankelijk van het net te gaan werken (warmtepom bijplaatsen om ook bij slecht weer energie op te wekken en op te slaan), gaat je een pak afzuipkosten besparen van overheid en leveranciers en netbeheerders , de eersten zullen er goed bij varen de anderen gaan weer gepakt worden voor het geld .

 9. ben op zoek en heb nog tijd blijkbaar in Belgiƫ garantie van 15 jaar analoge meter dus

 10. denk dat het nu veel te vroeg is om batterij te kopen zal de komende jaren veel zakken in prijs denk ik

 11. Ik ben op zoek en blijkbaar heeft Canadian Solar een nieuwe batterij van 7,2Kwh

 12. Sonnen in Duitsland en Tesla powerwall. Prijzen vindt je op internet. Denk er zelf ook over. Gewoon mee beginnen en uitzoeken hoeveel subsidie er op zit. Ik heb mijn panelen gekocht met een zonnelening. Je krijgt de btw van de installatie terug en met de besparing betaal je de lening. Dus het verhaal van terugverdienen is weg!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.