Hoe besparen op boodschappen?

De prijzen voor boodschappen gaan fors de hoogte in… Welke tips hebt u om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen?


12 Antwoorden op “Hoe besparen op boodschappen?”

 1. Laat je niet doen door kortingen op merkproducten terwijl je even tevreden bent met de huismerk variant, koop veel seizoensgebonden groenten/fruit, wissel vers en diepvries af.

  Aardappelen, rijst, pasta, peulvruchten, droge kruiden, passata,… zijn allemaal heel betaalbaar en zijn een super basis voor heel gevarieerde recepten! Bv een chili zonder vlees is nog steeds heel voedzaam!

 2. Debbie schreef:

  Ik weck veel , koop in bulk wat weer scheelt in prijs en neem dan uit eigen voorraad

 3. Sophie schreef:

  Promo’s volgen en u menu naar schikken. Delen met anderen. Er word nog veel weggegooid. Ik koop een dikke savooi en deel met oma of alleenstaande. Zo is voor iedereen houdbaar

 4. Kaufland in aken , dichterbij AH en op de promoties kopen ! Eten wat in promo komt … of zelf online bestellen , makkelijk en je doet geen impulsaankopen wat er voor gaat zorgen dat je minder gaat uitgeven.

 5. Ik doe ze online, let op scherpe prijzen, ga voor de ingredienten van het weekmenu (goedkoopste producten), daarna leg ik de promo’s in de kar van die week, dan ga ik naar de kar, kijk hoeveel ik boven het bedrag zit dat ik wil spenderen en haal er dingen die niet noodzakelijk zijn weer uit

 6. Een vriezer kopen
  Groentjes en aardappelen kopen bij de boer.
  Appelen met plekjes op kosten vaak vele minder dan mooie blinkende appelen. Daarvan kun je appelmoes maken en die kun je wecken. Ik heb gisteren zo 6 bokalen gemaakt. Boontjes idem. Die kook ik en gaan dan bokaal in. Tomaatjes en nog vele andere soorten kun je hetzelfde mee doen.
  Vlees rechtsreeks kopen.
  Promos in de gaten houden vb in lidl vele promos die de moeite zijn.
  Bonnen verzamelen, ook wel leuk om te doen en dan je rekening aan de kassa zien dalen.
  Wij zijn een gezin van 6, ik koop alles wat ik nodig heb. Toch kom ik per week niet boven de 100€, pampers inbegrepen

 7. Weekmenu maken,niet teveel koekjes/snoep en op de promoties letten. Ook niet teveel kopen,check je voorraad

 8. Ik koop vlees in de Lidl en vries dit in ik maak ook vaak wok en af en toe bestel ik een HelloFresh box ik vindt dit zalig om eens nieuwe dingen te eten en je krijgt de recepten ook en soms maakt in die eens opnieuw

 9. Ingeborg schreef:

  Reclame volgen en inslaan en groenten van het seizoen kopen .

 10. Ik’werk met een weekmenu van zes dagen 7de dag restjesdag ’ik doe eerst een rondje voorraadkast en diepvries ’
  Daarna vul ik aan met seizoengroenten van de lokale boer ’ of diepvries of marrokaanse groenteboer ( goedkoop,
  1 a 2 x per week veggiedag ’
  Vlees en vis sticker ’ mijn diepvries zit vol , of super promo ’
  Eens een maaltijd maken met een blik tonijn of sardines ’ goede vetten
  Ook eens koken met peulvruchten,
  Elke week verse soep ’ kost niet veel en boordevol vitamientjes ’
  Van oud brood broodpudding ’wentelteefjes ’ croûtons maken ’
  Restjes invriezen zelfs 1 portie , op t’einde van de week restjesdag ’
  Kijken recepten budget koken ’ of bijstandsgerechten ’
  Voir verzorgingsprodukten kruidvat, 1 +1 gratis ’ of casch back of kortingsbonnen ’
  Wasmiddel en wasverzachter zelf maken ’
  Aan bulkkoken doen ’ kettingkoken ’ bijv van een restje spahettisaus maak ik chili con carne ’ daar maak ik een tortilla taart mee ’ lekker ’
  Mijn weekbudget is ongeveer 50 euro voor 2 pers ’ gevarieerde maaltijden, gezond en lekker ’ all in ’
  Soms nog over ’ doe ik in een enveloppe voor extra aanbiedigen ’ mvg

 11. Peulvruchten, groeten en fruit in promo of diepvriesfruit- en groenten, havermout, rijst,… Ik koop tegenwoordig vnl. promoties en ga daarmee aan de slag voor onze ‘mealprep’.
  Heb gemerkt dat me dat echt wel scheelt in onze uitgaven!
  En enkel kopen wat je écht nodig hebt en gaat gebruiken


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.