Hoe best sparen voor kinderen voor later?

hallo iedereen, ik zou graag voor mijn kinderen een beetje beginnen te sparen;;je weet wel…voor later als ze groot zijn..haha. NU is mijn vraag; hoe pak ik dat best aan? Een gewone spaarrekening op hun naam…of voorhuwelijkssparen ..ik ken er allemaal te weinig van om een juiste beslissing te nemen. De bedragen zullen ook niet echt geweldig zijn, maar veel kleine beetjes maken mss een leuke som binnen 15 jaar… graag jullie tips


29 Antwoorden op “Hoe best sparen voor kinderen voor later?”

 1. Jessica schreef:

  Ik heb net mijn dochters spaarboekje (dat NIKS opbrengt) omgezet naar een Junior Invest Plan. Iedere maand automatische storting op,staat vast tot haar 18e, kan niemand aan, en brengt in iederen geval toch iets meer op dan een gewoon spaarboekje

 2. Das Dan een vast bedrag elke maand waarschijnlijk?

 3. Jessica schreef:

  Ja, je mag zelf kiezen hoeveel.. en je kan altijd is iets extra storten als je dat wil

 4. Wij hebben ook junior invest maar zonder verplichte maandelijkse storting voorhuwelijkssparen begint vanaf 12 jaar dacht ik

 5. Ik Las net ook dat voirhuwelijkssparen bij cm (waar ik bij Ben) niet meer kan. Enkel voor klanten die er al aan begonnen waren gaat dat nog verder.

 6. Geen voorhuwelijksparen doen! Mijn ouders deden dit voor mij en als je niet trouwt staat het vast tot je 30ste, op zich niet erg, maar ik kan nu niet van mutualiteit veranderen omdat ik dan een groot deel van dat geld kwijt ben

 7. Wij hebben een spaarplan voor onze zoon bij axa, wel verplicht jaarlijks 300 euro te storten.

 8. Ik heb ook voor mijn 2 kinderen junior invest plan bij Fortis. Maandelijks stort ik automatisch 30€ en bij gelegenheid iets extra. Dan hebben ze toch een mooie som later. Het spaarplan loopt tot ze 20 jaar zijn. Maar dat kan je wel zelf kiezen. Je kan het ook al laten vrijgeven als ze 18 zijn.

 9. Deborah schreef:

  Mijn dochter is 2 en wij sparen gewoon elke week haar leeftijd (dus 2€) op de speciaal voorziene groeirekening van kbc. Ik vond dat we de centen nu nog veel te hard konden gebruiken voor haar verzorging (pampers, groeimelk,…), maar wou wel iets sparen. Ideale oplossing voor ons. We zijn begonnen 0-1j aan wekelijks 0.50€, 1-2j 1€, nu dus 2€. Als ze ouder word zullen we dit waarschijnlijk veranderen naar maandelijks een vast bedrag.

 10. Wij hebben voorlopig een rekening op onze naam. Daar storten wij elks 25€/m op. Zo kunnen we hem een mooie som geven als hij bvb alleen gaat wonen. Daarnaast gaan we ook een rekening op zijn naam openen voor bvb centjes die hij krijgt voor nieuwjaar,… Dan hebben we nog een spaarpot waar we klein geld in steken.

 11. Annemie schreef:

  Als je het op naam van je kind zet, kan je er niet meer aan. Op hun 18de zijn ze meerderjarig en kunnen ze het opmaken als ze dat willen. Je kan wel een aparte rekening aanmaken en kind als begunstigde aanduiden als er iets met de ouder zou gebeuren en zelf kiezen wanneer de som vrijgemaakt wordt.

 12. hier een vaste belegging tot hun 18 en dan kan ik beslissen of het vrij komt of niet mijn ouders en peter en meter storten daar ook op nu zijn ze 5 en 3 en we zitten aan bijna 9000 euor dus gaat heel goed heeft ook nog echt hoge rente maar je kan er wel niet aan

  1. Bij welke instelling doe je dat en hoelang al..ik doe dit al vanaf ik zwanger was via verzekering maar de opbrengst is niet veel.ondertussen is mijn zoon 14 j.en kan niet meer voorhuwelijsksparen doen bij mijn ziekenfonds

 13. Geen gewoon spaarboekje op eigen naam. Je weet nooit hoe ze zullen zijn op 18j wanneer ze eigen beslissingsrecht hebben. Luisteren in je bank wat de mogelijkheden zijn en zorgen dat je zelf kan
  Kiezen wanneer je het geeft.

 14. Marleen schreef:

  Voorhuwelijkssparen bij uw ziekenkas brengt het meeste op

 15. wat ik doe is alles wat er eind van de maand over blijft deel ik door 4 en zet op elk appart spaarboekje waar we niet aankunnen van de kids dan toch

 16. Karolien schreef:

  wij hebben een gewone spaarrekening voor de dochter geopend op onze naam. Storten er maandelijks een vast bedrag op. en alle centjes die ze zo nog eens krijgt worden er mooi bijgezet.:-)

 17. Brenda schreef:

  Hier vanaf geboorte een spaarrekening geopend op dochter haar naam. Komt geld van verjaardag, kerst, .. op. En we storten gewoon wat we kunnen missen. Moet nu 3 jaar worden en toch al een mooi bedrag erop dat ik op die leeftijd niet had 😉

 18. Bridget schreef:

  Ik heb een belegging vastgelegd tot zijn 21jaar. Spaarprincipe beetje zoals een pensioensparen. Een minimum per jaar op een rekening storten. Dus je kan maandelijks zelf bepalen hoe groot de bedragen zijn. Bij ons ga zijn kindergeld naar die rekening. En later als hem vakantiejob doet kan hem er ook bijsparen.

 19. Hier rekening op onze naam aan hun gelinkt. Kunnen er pas aan als wij toelating geven.

 20. Groei rekening, wordt enkel vrijgegeven op 18 jarige leeftijd.

 21. Gift account van Rabobank. Staat op mijn naam, maar met begunstigde op zelf te kiezen leeftijd. Op elk moment begunstigde en datum van uitkering aan te passen. En volledige vrijheid van stortingen. En ik kan er zelf aan.

 22. Hier gewoon een spaarrekening waar dan elke maand het kindergeld op gestort wordt,dit van bij de geboorte tot haar 18,zelf zal ik daar nooit aan komen is voor haar toekomst

 23. Jessica schreef:

  Heb een levensverzekering afgesloten, is tot hun 24 ste en ze weten eigenlijk niet van die rekening af. Maar is wel voor hun, heb er 2 afgesloten, ne variabele en ne vaste en is zonder risico’s zei diene v d bank

 24. Ik heb voor beide dochtertjes zowel junior invest plan als een gewone spaarrekening waar ik op stort wat ik kan. Ben ook alleenstaand. Spaarrekeningen brengen niet op maar intussen staan de centen wel opzij en inderdaad, veel kleine beetjes maken binnen zoveel jaren wel een mooie som 😉

 25. Ik doe dat niet voor mijn kinderen is tegen mijn principes : Je moet werken voor je geld en het niet onder je neus geschoven krijgen…mijn kinderen gaan wss allemaal naar de universiteit,wat wij volledig betalen,vind niet dat ze dan als ze afgestudeerd zijn nog een sjieke bankrekening erbij krijgen…en dan heb je je hele leven kromgelegen om te sparen en verbrast je kind het mss op een paar maanden…

 26. Lindsy schreef:

  Wij hebben een junior invest plan bij ing waar 25 eur per maand op gestort wordt. Hier kan niet van afgehaald worden.
  Dan nog een spaarrekening op onze naam, waar we wel aankunnen in nood (bijvoorbeeld als ze beugel nodig hebben).
  Sinds kort hebben we ook een spaarrekening geopend op hun eigen naam waar maar 100 eur opstaat. Tip van de bank gekregen om dit te doen zodat ze al van jonge leeftijd ‘klant’ zijn bij de bank en ze eventueel later als ze een lening nodig hebben voordeel door kunnen krijgen omdat ze al zo lang klant zijn

 27. Sophie schreef:

  Bij Argenta een heel goede formule gevonden, geld staat sowieso vast tot de dag voor hun 25ste verjaardag tenzij ik toestemming geef om vroeger vrij te geven. Op 18 jaar zijn velen nog te jong om plots duizenden euro’s te krijgen.

 28. Marleen schreef:

  ik heb begrip voor de mening dat je het niet op hun eigen naam mag zetten omdat ze er dan op hun 18e aankunnen. Maar wees hiermee voorzichtig. Mijn ex en ik hebben 2 zonen. het spaargeld van de oudste zoon stond op naam van mijn ex, was zo met de zoon afgesproken tot hij 23 jaar zou zijn. Nu is mijn ex overleden waardoor het spaargeld van mijn zoon in zijn nalatenschap is terecht gekomen. er zit dus een belangrijke keerzijde aan dit systeem van sparen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.