23 Antwoorden op “Hoe hebben jullie je pensioensparen geregeld?”

 1. Geen pensioensparen voor mij.
  Denk dat je meer verdient om het geld zelf te beleggen in fondsen.
  Bij mijn moeder lagen de belastingen achteraf een pak hoger dan wat het fiscaal voordeel oplevert.

 2. Bianca schreef:

  ja dat is mijn mening ook, zeker als ik zie dat mijn vader na 50 jaar werken maar 1100€ per maand krijgt

 3. pensioensparen heeft niets te maken met het pensioen wat je krijgt na je loopbaan.
  Pensioensparen mag je laten staan tot bvb je 80-90jaar.

 4. hoe weet je dat fondsen betrouwbaar zijn enz. Brengt toch ook risico met zich mee

 5. pensioensparen is ook beleggen in fondsen.
  Dus maakt geen verschil voor mij.

 6. Gianni schreef:

  ik ben jaren geleden gestop met de maandelijke betaling van 60 euro in een pensionfonds. Nu steek ik die rechtstreeks in eigen fonds. Dat levert me al in de helft van de tijd meer op

 7. dus jullie hebben fondsen met een rendement van 25% /jaar en met minder risico dan de pensioenspaarfondsen , graag een lijstje welke dat zijn….

 8. waarom zou ik 25% moeten halen met een gewoon fonds?
  Levert jou pensioensparen zoveel op?

 9. Kurt alles bij elkaar wel, grof gerekend, 30% fiscaal voordeel en dan op uitzondering vorig jaar toch een 3/4% meerwaarde op fondsen en daar dan de lasten ( instapkost en taxaties)vanaf dan kom ik uiteindelijk op een nettoresultaat van +25%
  De fondsen waar ik beperkt in beleg doen het spijtig genoeg buiten de meerwaarde van enkele percenten heel wat minder.

 10. Gianni schreef:

  je hoeft geen 25% winst te hebben. Pensionfondsen willen ook winst dus voor iedere euro die je erin duwd betaal je deel van hun winst mee. Door zelf een fonds te beheren schakel je gewoon de tussen man uit.

 11. Angela schreef:

  Je kan dat diversifiëren hé, een eerste stap is een eigen huis, dat vrijwaart het gewone pensioen al van huurgelden. Daarnaast kan je gewoon pensioensparen en ook nog eens zelf beleggen

 12. Bianca schreef:

  Ik doe beleggen in wat ik van weet dat ik iets tastbaars in handen heb

 13. Wij doen beiden al jaren aan max pensioensparen… nooit echt over nagedacht… we kunnen het elk jaar inbrengen bij de belastingen en als ik zie wat we op die jaren al hebben dan is het later super meegenomen… dus wij zien het als een extra spaarrekening…

 14. via een makelaarl, bekijk het puur als een korting op mijn belastingen en een spaarpotje tegen dat ik op pensioen ga

 15. Anissa schreef:

  I.p.v. pensioensparen gewoon zelf sparen. Je hebt controle over je eigen geld en ben je op het einde vd rit geen x-aantal procent kwijt aan uw bank. Je spaart maar uiteraard wilt de bank mee snoepen he.

 16. Pierre schreef:

  mja pensioensparen,je kan jaren aftrekken van uw belastingen,mäar,moment me uw uitbetaald,gaat er eeen serieus pak af,,,,😕😕,in mijn ogen puur bedrog!,maar nu sparen is ook niks waard,dus ja,2maten en gewichten,,,

 17. Geen pensioensparen. Naast de gewone spaarrekeningen sparen we gewoon zelf apart voor pensioen. Een bepaald bedrag per maand om aan een bepaald bedrag te geraken als we op pensioenleeftijd zijn. Moest er met ons iets gebeuren (hopelijk niet) gaat het allemaal naar onze zoon… (beschreven bij Notaris)
  (+wederhelft werkt in een garage dus bouwt een aanvullend pensioen op via sefocam)

 18. Pensioensparen blijft nog altijd gunstiger dan het niet te doen… of je moet gaan investeren in vastgoed..

 19. Arleen schreef:

  Goeie investering pensioen sparen.. via belastingen kan je een bepaald bedrag aftreken

 20. Lisette schreef:

  Aan het begin van de rit spiegelen ze je riante bedragen voor die je zal ontvangen na vele jaren sparen. Maar 30 jaar later, als er moet uitbetaald worden zijn die bedragen, gezien de inflatie, vele malen minder waard. Je kan er veel minder voor kopen dan je voor ogen had.

 21. LIsette schreef:

  Yep, al 16 jaar denk ik. Bij KBC, overgestapt naar ERGO, maar deze is ook al a/h verdwijnen (geen kantoren meer). Mijn verzekeringsmakelaar bij ERGO raad dit over te stappen naar Vivium.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.