24 Antwoorden op “Hoe hospitalisatieverzekering vergelijken? Ervaringen en tips gezocht”

 1. Sandra schreef:

  Misschien toch even vergelijken welke ingrepen en ziektes de verschillende verzekeringen dekken! Daar zit vaak ook het prijsverschil in.

 2. Kristien schreef:

  AG fortis kwam voor ons goedkoper uit dan DKV en de voordelen komen overeen. Niet overschakelen naar een verzekering via je ziekenfonds, dat kost inderdaad veel minder, maar als je echt iets ernstig meemaakt zit je heel snel aan je plafond en komen ze niet meer tussen

 3. Brigitte schreef:

  AG SUPERGOED!! Ben 66% invalide en al heel dikwijls in het ziekenhuis gelegen. Alles terugbetaald behalve een fles water, maar dat vind ik niet belangrijk

 4. Hannes schreef:

  Er gaat niets boven DKV . Als het erop aankomt trekken de andere hun staart in .

 5. Ik. Niet aan te raden. Sorry ben nu bij de CM en krijg 25€ per dag vr in het ziekenhuis te liggen en alles terug betaald… Aan te raden! Zeeer tevreden erover. Ondanks dat ik een zware ziekte heb en eerlijk gezegd heb. Groetjes succes

 6. Wij zijn van DKV naar onze ziekenkas verzekering gegaan! Scheelt meer dan de helft,onze kinderen zijn voor zware ziektes verzekerd en ik met mijn rug ook,daar ik rugpatient ben en bij DKV kwam ik hiervoor niet meer in aanmerking en bij cm trek ik alles terug!

 7. Wel geen kamer alleen en toch nog opleg en heel lang wachten op je centen ,dat was wat onze buurvrouw voorhad met knieoperatie en hospitalisatie bij de cm . Wij bij ethias ,zelfde operatie ,kamer alleen en geen frank opleg gehad .Ik betaal natuurlijk wel meer per jaar .Mijn man ongeneeselijke ziekte en krijgt alles terug ook de gewone dokters bezoeken (huisarts ) en ook alle medicatie

 8. AG was voor ons 600 euro goedkoper dan DKV. Ik ben invalide en moet geregeld opgenomen worden 2 weken geleden een beroerte gehad in zuid Frankrijk. Alles is door hen betaald ook de operatie en het na 5 dagen terug brengen naar België met een doort ziekenwagen. Normaal was het met de vlieger maar met hart problemen mag je zomaar niet . Ook 1 x thuis hebben ze mij opgebeld om te vragen hoe het nu met mij ging.

 9. Sandra schreef:

  Een tweetal jaar geleden verscheen in Test-Aankoop een vergelijkende test. Hieruit bleek dat hospitalia plus dezelfde voordelen gaf dan DKV. Enkel veel goedkoper tenzij je op een groepspolis zit bij je werkgever.

 10. Nadine schreef:

  Zijn al 20j bij DKV en onlangs situatie zich voorgedaan met lange hospitalisatie en levenslang zware kosten. Alles wordt rechtstreeks met DKV geregeld. Eerste factuur Leuven was al meer dan een jaarloon voor het RIZIV😱 vergelijk goed alle voorwaarden want als het ooit nodig is ga je spijt hebben dat je op een paar €/mnd beknibbeld hebt…

 11. Melissa schreef:

  Ik ben verpleegkundige en der gaat niks boven dkv bank van Breda kan je vergelijken ik krijg dat op mijn werk maar toch ga ik voor DKV op men eigen naam kost mij voor mij en men 2 kindjes 700 euro per jaar

 12. Wij bij cm en al heel wat meegemaakt , en geen enkel probleem met hun…

 13. Patricia schreef:

  Ik heb een verzekering bij “Van Breda” via het werk. Ben nu meer dan een jaar zwaar ziek geweest met zware kosten en heb alles netjes terug gehad.

 14. Ik ben bij Ag insurance en zeer tevreden ( extra Medi care pakket). Maar denk goed na want als je echt iets voor hebt is een goede hospitalisatieverzekering cruciaal. Ik ben 4 jaar ziek met veel kosten en zonder mijn verzekering had ik jet al lang opgegeven.

 15. Ik ben nu bij KBC heb op sommige meer voordeel daar en enkel ivm buitenland een nadeel dat ze niet alles mee verzekeren. Maar wij gaan nooit ver op reis dus ja.

 16. OZ. Naast DKV, één van de meest volledige maar stukken goedkoper.

 17. Ben bij OZ , het beste wat ik kon doen !!! Ben nu bijna 2 jaren al in het ziekenhuis aan het verblijven , en alles tot in de puntjes geregeld en betaald door OZ. Een echte aanrader !!

 18. Hier ook bij KBC. Zeer goede verzekering maar goedkoop vind ik het ook niet meer hoor. Kost hier toch ook bijna 1000€ voor ons gezin (2 volwassenen en 2 kinderen) per jaar.

 19. Dkv is heel goed..zijn 24 jaar lid…nu is mijn man 64 en ik 62 en wij betalen 100€ per maand..enige pietluttig feitje…bij een factuur van hospitalisatie in het Uza werd de fles water niet terugbetaald…normaal zit dat in de prijs in maar die factureren dat apart….zo een hoop briefwisseling voor 40 cent….per dag…

 20. Partena, heb dat allemaal uitgepluist, want was na ontslag van mijn man ook onze DKV kwijt en zelf niet betaalbaar met twee kinderen €1080 nu bij Partena en enige verschil is dat het niet voor de ganse wereld is. Maar in Europa net hetzelfde en rond de €450. Ben daarvoor wel van ziekenkast moeten veranderen maar daar ook nog geen seconde spijt van, we zijn nu al 8 jaar verder.

 21. Kathleen schreef:

  DKv is bij mijn weten de enige verzekering die je er niet uitgooit op pesioen leeftijd, dus meestal beginnen dan de zorgen hé 🙂


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.