15 Antwoorden op “Hoe houden jullie de brandstofkosten laag?”

 1. liesbet schreef:

  niet boven 2000 toeren gaan, vooruitziend rijden zodat je niet bruusk moet stoppen, afremmen op de motor, …

 2. anneke schreef:

  Ik heb om medische redenen een elektrische fiets gekocht en gebruikt mijn auto nu echt pakken minder …

 3. Wij rijden op de autostrade altijd tussen de vrachtwagens tegen 90 sinds we dat doen rijden we 250 tot 350 km per volle tank meer met onze wagens! Wat voor ons neer komt op per wagen 1 keer minder aan de pomp per maand!

 4. celine schreef:

  sorry mensen maar antwoorden als “fiets & openbaar vervoer”, da’s niet meteen waar ik naar op zoek was. :p
  Da’s hier geen alternatief, de dichtsbijzijnde bushalte is anderhalf uur wandelen (er is eentje op 40 min maar daar passeren maar 2 bussen per dag) en ik mag niet fietsen omdat ik een misgroeide heup heb

 5. dat ken ik 😉 Daarom dus hier dit alternatief. Mijn man werkt op 40 km van onze deur af en tot voor dit schooljaar reed ik 120 km per dag enkel en alleen voor de zoon zijn revalidatie dat is nu gelukkig afgelopen maar met 1 inkomen zoveel km’s doen was niet meer te doen dus per auto een bak minder was een verschil (voor ons) van 130 euro per maand! Dan rij je met plezier 90 en vertrek je met plezier die 5 minuten vroeger hoor.

 6. celine schreef:

  nog tips die ik zelf al had, is de auto goed onderhouden houden: bandenspanning te laag, of vervuilde filters zorgen voor een hoger verbruik (en snellere slijtage van de banden en motor)

 7. katharina schreef:

  Ik probeer vooral uit te bollen ipv te remmen…waar mogelijk. Als ik het bord van bebouwde kom zie in de verte dan laat ik mijn gas gewoon al los.

 8. Wij hebben maar 1 auto = automatic en mijn man gebruikt die enkel om te werken. Ik doe zo goed als elke dag de kleine naar school met de bus. Ook vaak kleine boodschappen met de tram.

 9. En zoeken via internet waar de naft het laagste staat.

 10. anneke schreef:

  zo lang mogelijk wachten met terug te schakelen, want telkens ambriache induwen verstookt ook. op 70 zit ik in 5de. dus bij 30 zit ik in derde en 50 in 4de

 11. Met benzine auto’s ist heel goed mogelijk om 50 in de 5 te rijden, helemaal op de lange rechte stukken zonder drempels. Qua verbruik scheelt het niet zoveel (merk ik aan de boordcomputer die het verbruik aangeeft). Wat wel een slok op een borrel scheelt is cruise control! En nog een grote plus: door de vaste snelheid vermijd je ook de snelheidsboetes! (Tenzij je em te hoog instelt natuurlijk).
  Houd je auto zo leeg mogelijk, minder gewicht is minder verbruik.
  Ga zsm de bebouwde kom uit, hogere snelheid=hogere versnelling=lager verbruik!
  In NL kun je op donderdag bij kleine (vaak onbemande) pompstations goedkoper tanken. Als je als Belg in NL tank heb je geld teveel…maar is er ook zo’n dag in de week dat het in België voordeliger is?

 12. regine schreef:

  Ja de donderdag bij Lukoil is het voordeliger !!! Maar bestaat een site op fb waar je kunt kijken waar het voordeliger is in uw buurt of waar je langst moet passeren !!! brandstoffen.be 🙂

 13. Veel fietsen, in het begin lastig maar op den duur is twintig km een eitje.

 14. Met de bus,Ik heb de kans om een abonnement hebben van 38 euro per jaar. Ik kom overal en ga zelfs winkelen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.