Hoe regelen jullie de financiën als samenwonend koppel?

Hoe regelen jullie de financiën als samenwonend koppel


32 Antwoorden op “Hoe regelen jullie de financiën als samenwonend koppel?”

 1. christiaan schreef:

  Ja bij ons was ook een gezamenlijke rekening je hebt voor elkaar gekozen met al wat er bij hoort

 2. anouchka schreef:

  Elk 3/4 van ons loon op een gemeenschappelijke rekening. Hiervan wordt alles gemeenschappelijk betaald en wordt er zelfs voor de gemeenschappelijke kosten gespaard.

 3. een gezamenlijke rekening waar we allebei een bedrag op storten om de kosten te betalen,

 4. Wij hebben samen een rekening geopend en zetten elke maand een bepaald bedrag daarop voor de huishuur, elektriciteit, tv en boodschappen..

 5. Groot deel geld ; Kosten van de woning , internet , water , enzo op de gezamenlijk rekening . De rest is voor jezelf . Bij ons lukt het goed.

 6. Heleen schreef:

  Wij zijn al samen van toen ik nog student was en geen geld had, dus we hebben enkel een gemeenschappelijke rekening ( en een huis en twee kinderen).

 7. yasmine schreef:

  Wij betalen Gwn ieder de helft ik stort bv de helft van de huur naar zijn rekening en hij dan andersom van bv luminus maar geen gezamenlijke rekening hier

 8. jorrit schreef:

  Wij gaan binnenkort samenwonen en hebben afgesproken:
  Zij zet de helft vd lening op gemeenschappelijke rekening
  We leggen een pot voor eten en restaurants
  Een pot voor reizen
  Vaste kosten
  En dan sparen we nog een deel gemeenschappelijk

  Daarnaast behouden we nog een 500 euro pp voor foliekes. Persoonlijk ben ik van oordeel dat alles appart idioot is maar wil ook wel dat iedereen voldoende financiële onafhankelijkheid heeft.

 9. Alles samen hier behalve ons bijberoep daarvoor hebben we nog een aparte rekening elk

 10. simone schreef:

  Mijn vriend betaalt huur
  Ik het gwl en internet.. kattenverzekering..
  We betalen ieder onze eigen zorg..

  Wij krijgen geen huurtoeslag..

  Soms indien nodig wel eens een rekening voor elkaar
  En boodschappen zoals het uitkomt.. dan weer hij en dan weer ik..

 11. Wij hebben 2 gezamelijke rekeningen. Op de eerste storten we 80% van ons loon en daarmee betalen we alles en dan storten we nog 10% op de tweede rekening als spaarpot. De laatste 10% is voor eigen gebruik.

 12. evelyne schreef:

  Alles optellen en elk de helft storten op gezamenlijke rekening! Nooit problemen achteraf!

 13. gentiana schreef:

  Wij deden en doen dit nog steeds alles samen. Jullie zijn partners toch.. alé voor mij is dat toch zo. Wij leven samen en doen dus ook alles samen. Wij zijn 1 en maken daar geen onderscheid van wie meer of minder betaald😊 al van dag 1 betaalt hij onderdak en grote kosten en ik zorg voor de kids en boodschappen en van die kleine dingen.

 14. sophie schreef:

  Hier werden beiden lonen op 1 rekening gestort. Wat op het einde van elke maand overbleef, bovenop de lopende spaaropdrachten, werd verdeeld onder spaarboekjes.

 15. Denk dat het ook erg afhankelijk is van je loon. Als je ongeveer evenveel verdiend betaal je elk de helft van de kosten, al dan niet via gemeenschappelijke rekening. Maar stel dat 1 partner 3x zoveel verdiend als de andere lijkt het me ook normaal dat hij/zij in verhouding meer bijdraagt. 1 goede raad : alle grote uitgaven zoals meubels, wasmachine, aankoop van huis of renovaties, zet goed op papier wie wat betaald heeft. Stel dat je dan toch ooit uit elkaar gaat kan daar geen discussie over zijn.

 16. jolien schreef:

  Van in begin een gezamenlijke rekening. Willen we iets voor onszelf bespreken we dit en bekijken we of er er komen met ons budget. We zijn wel getrouwd en hebben samen 3 kids.

 17. giovanni schreef:

  Alles op 1 hoop, 1 keer getrouwd en 1 keer samenwonend. Loon verschil was quasi het dubbele. Na de 2de relatie was het misschien slimmer om enkel kosten te delen en voor de rest een aparte rekening te hebben. Maar achteraf is altijd gemakkelijk praten

 18. chrisje schreef:

  Mijn vriend was op dat gebied een hele makkelijke,die gaf mij van in het begin gewoon zijn bankkaart,hebben dat zo 12 jaar gedaan en zijn ondertussen getrouwd en hebben een gezamenlijke rekening.

 19. sabrina schreef:

  1 pot. Ondanks loonverschil. We zijn een gezin. Zie nt in waarom alles apart moet geregeld worden.
  Wil ik iets dan koop ik het en omgekeerd ook.

 20. Ja bij ons ook hij verdient makkelijk 700 euro meer als ik en hij wou van dag 1 een gemeenschappelijke omdatvik de financiële kant doe. Enkel mijn spaarrekening staat op mijn naam alleen met wat ik van thuis heb meegekregen en zelf voor gespaart heb toen ik alleen woonde ( gaat over een aanzienlijk bedrag) wou hij dat ik het voor mezelf hield en kan hij ook niet aan.

  Hij is vertrokken op een leeftijd van 40 bij een ex zonder 1 cent. Enkel zen auto en zen loon dat hij die maand had (zij hadden wel aparte rekeningen, waren ook niet getrouwd)

 21. kimberly schreef:

  Wij delen de gezamelijke kosten en het eten, wil hij iets extra dan koopt hij dit van zijn loon, wil ik iets extra koop ik het van mijn loon, sparen doen we ieder apart, zijn nogmaar 2 jaar samen dus voor gezamelijke rekening en dergelijke vind ik het wat te vroeg, ik vind het op deze manier best eerlijk en zo komt er geen ruzie van 🙂

 22. Ieder zijn eigen rekening met een gezamenlijke rekening voor de onkosten

 23. ghislaine schreef:

  ik denk dat ieder dat voor zich zelf moet uitmaken,er zijn geen regels voor,vind ik. je gaat samen uit liefde,mocht er toch iets gebeuren,wees dan volwassen genoeg om dit ook als volwassen mensen te regelen. het is natuurlijk ook te zien hoe je zelf bent grootgebracht,wat je hebt geleerd van je ouders. vroeger moesten de gezinnen het met 1 inkomen doen,meeste moeders waren thuis,en dan werd die vraag niet gesteld hoor.

 24. shauni schreef:

  Wij hebben een gezamenlijke rekening geopend en storten daar maandelijks elk hetzelfdd bedrag op om de huur te betalen, water, gas elektriciteit, de boodschappen, brandverz enz…

 25. Wie het meest op zijn rekening heeft staan betaalt 😉. Hebben nooit de moeite gedaan om een gezamenlijke rekening te openen om bv lening huis en verzekeringen, tele ,… laten af te gaan. Wat van mij is, is van hem en omgekeerd. Nog nooit in 16 jaar een probleem over gemaakt.

 26. Gezamenlijke rekening en ieder nog zijn rekening. We storten elk vast bedrag en nooit problemen. Zou dat echt niet willen alles op 1 rekening

 27. Hier hebben wij een gemeenschappelijke rekening waar beide lonen op gestort worden. In het begin haalden we elk er nog 500 euro af. Maar is na een tijd gewoon mee gestopt. We doen alles met deze rekening. Zowel geld afhalen voor het 1 of ander als rekeningen betalen.. moesten we ooit uit elkaar gaan dan wordt het geld dat op de rekening staat gewoon in 2 verdeeld..

 28. 1gezamenlijke waar we zelfde bedrag opzetten en rest heeft ieder zijn rekening en spaarrekening,nooit discussie geweest,nooit vragen of we dit of dat kunnen kopen,…
  Zolang ieder zijn eigen systeem heeft dat goed werkt is het oké zeker🙂en hebben gezamenlijk een woning en 2kids

 29. katrien schreef:

  Gezamenlijke waar we beiden een vast bedrag opzetten.
  Wij houden wel van ieder ons eigen deel

 30. Toen we nog niet getrouwd waren: elk zijn eigen zichtrekening en 1 gezamelijke zichtrekening waar maandelijks een bedrag op wordt gestort voor de gezamelijke kosten. Nu we getrouwd zijn hebben we nog enkel de gezamelijke rekening.

 31. kathleen schreef:

  Na 2 x van 0 af aan te herbeginnen, heb ik mijn les geleerd. Wij hebben 1 gezamenlijke rek waar we elke maand allebei een bedrag op storten, daar gaan alle gemeenschappelijke kosten af, ook boodschappen. Elk behouden we onze eigen rek en spaarrekening. Zo gaat het prima.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.