12 Antwoorden op “Hoe werkt de indexering van huur?”

 1. Uw huisbaas zal u wel op de hoogte brengen…zelf moet je daar niet naar vragen

 2. Marjolein schreef:

  Bij vorige woonden wij 7j en nooit verhoging gehad.

 3. Anneke schreef:

  Normaal ga jij een aangetekende brief krijgen met u index aanpassing vermeld,als hij een begripvolle huisbaas is gekend hij niet het volle bedrag als dat veel k
  Is,alle mijn moeder vraagt nooit de volledige index aan haar huurders

 4. Als je geen aangetekend schrijven van je huisbaas zou ik er niet om vragen 😉

 5. Als je huisbaas niets laat weten, betaal je dezelfde huurprijs als je al betaalde.

 6. Veerle schreef:

  Krijg je altijd aangetekend. Wij zijn 11 jaar geleden naar hier verhuist aan 575 euro en betaal nu al 709 euro ! 😕 dien vergeet da ni zenne 🙄

 7. Als het verhoogd, hoor je het snel genoeg…. als het verlaagd moet je er zelf achter vragen… is bij mij al 2x gebeurd de afgelopen 11j… en keer was het 5 euro op jaarbasis… ik heb me de moeite bespaard van een aangetekend brief… de andere keer was 6 euro per maand.. die heb ik wel gevraagd

 8. Ik heb op 4 jaar tijd nog niet verhoogd. Zolang mijn lening niet stijgt, zie k het nut niet om te indexeren bij een goeie huurder. Dan vind ik het nog steeds een win-win. Zij verzorgt het appartement goed en ik moet niet onnodig aangetekende brieven sturen.

 9. Mijn huisbaas verhoogt alleen wanneer wij op zijn zenuwen zouden beginnen werken. Is een nieuwbouw dus buiten een kapotte dakpan heeft hij nog niet veel van mij gehoord hoor. 😊

 10. uw huisbaas mag de huur alleen verhogen na een indexaanpassing en dan nog enkel in de maand januari van een nieuw jaar. vergeet hij dat door te rekenen dan heeft hij pech! gewoon afwachten en zeker niet direct meer betalen. neem bij twijfel altijd contact op met de huurdersbond.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.