Hospitalisatieverzekering mutualiteit opzeggen?

Wij hebben via mutualiteit hospitalisatie cm maar we hebben ook beide 1 van werk bij AG zou ik cm opzeggen en kids bij AG laten overzetten of is dat niet zo slim….betaal nu bij de cm 560 euro ganse familie …werk zijn ze gratis …uiteraard ga ik voor de kids moeten betalen


21 Antwoorden op “Hospitalisatieverzekering mutualiteit opzeggen?”

 1. Sherinne schreef:

  Als je op je werk stopt. Dan stopt je verzekeringen ook en dan sta je daar mijn advies en way ik heb tegen gekomen zeg je huidig verzekering niet Af. Want als je later een nieuwe verzekering moet nemen is het veel duurder. Spreek uit ervaring.

 2. Maar als je een wachtverzekering neemt. Verlies je uw medische formaliteiten niet en ook uw leeftijdsklik nietšŸ˜Š

 3. je kan toch de verzekering van je werk overnemen? Net zoals je pensioensparen..

 4. carine schreef:

  als je daar stopt met werken kan je ziekenhuisverzekering overnemen.ik ook tegengekomen.

 5. Ja aan de leeftijd van dat moment, plus indien je wil overdragen zonder medische formaliteiten moet je minimum 2 jaar in de collectieve zitten.

  Dus leeftijd van dat moment = tarief van dat moment. Dus met een wachtverzekering bescherm je uw leeftijdsklik

 6. kristel schreef:

  Met bewijs vd vorige verzekering kan je dadelijk aansluiten bij een andere verzekering zonder wachttijd

 7. ja akkoord van de wachttijden. Maar indien niet 2 jaar collectief aangesloten wil zeggen opnieuw medische formaliteiten en zo bouw je nooit een leeftijdsklik op..

 8. Hier ook voor gehad. Mijn vriend na 18 jaar zijn ontslag gekregen de verzekering werd dan ook opgezegd door het werk en wij moesten alles herbeginnen. Kost u veel meer. Je begint te betalen op de leeftijd die je hebt als je de verzekering neemt. Bij ons is dat dus 18 jaar later en mijn zoontje was ervoor gratis nu betalen wij ook en wij zitten aan 1400 bij AG terwijl het vroeger maar 1 derde was en een wachtverzekering is ook maar tijdelijk en als je ooit iets overkomt van ziekte en je moet herbeginnen dan nemen ze u ook zo maar niet aan. Ik ben sinds vorig jaar hartpatiƫnt en al 5 jaar chronische zenuwpatient. Wij waren na het ontslag van mijn vriend eerst ergens anders gaan zien maar mij wouden ze niet meet verzekeren ook de cm niet of wel bij DKV wel maar dan moest ik 2600 euro betalen. Dus ik zou blijven betalen. Je weet niet wat je morgen kan overkomen.

 9. Mij werd mij vertelt dat je enorm moet opletten met een aansluiting bij 2 verzekerningen. Als je die nodig hebt zullen ze uiteindelijk alles doorschuiven naar elkaar en zal jij weinig geld zien… werd mij zo verteld… op het werk kunnen wij kinderen erbij aansluiten, tegen een lagere prijs. Mss eens informeren of dat kan op je werk. Sowieso zou ik voor jou en je man (moest ik in jullie situatie zitten) cm on hold zetten. Niet stopzetten. Stel dat je verandert van werk en die verzekering dus niet meer hebt moet je die anders weer volledig opnieuw aansluiting, wat duurder zal uitkomen dan dat je hem gewoon on hold zet, ze houden dan geen rekening met het verleden in principe. Hopelijk is dit wat duidelijk

 10. Ik heb er ook 2, en bij een hospitalisatie kijk ik gewoon welke ik het best neem, mijn Dkv dekte bv geen ivf, dus dat heb ik doorgegeven aan die van het werk. Als jij ze niet allebei aangeeft dat je in de kliniek ligt kunnen ze toch niet aan elkaar doorrekenen?

 11. Ag is zoveel completer dan een hospitalisatie verzekering via ziekenfonds. ik zou AG dus houden

 12. mattijs schreef:

  Ik zou es vragen bij cm en ag wat het goedkoopst uitkomt, ook naar de toekomst van je kinderen toe.
  En kijken wat er precies gedekt wordt.

 13. Had dat ook gratis op werk en ben nu in pensioen en kan daar gewoon verzekerd blijven aan de zelfde tarief . Twee zijn er toch niet nodig

 14. liesbeth schreef:

  is het niet zo dat je via het werk de kinderen er ook gratis mag bij nemen? je zou dan vb elk een kind kunnen nemen. Of als het maar bij een iemand gratis is. en dan kan je CM als betalende behouden. ze betalen dan bij problemen ook alle twee uit. moet je ook rekening mee houden. CM dan laagste opties kiezen, max bij die via het werk.

 15. Dorien schreef:

  Wij hebben ook beiden via het werk een gratis hospitalisatieverzekering. Daarnaast hebben we hospitalia continiuteit dus als de verzekering vh werk stopt kunnen we terug aansluiten aan de vroegere voorwaarden. Kinderen hebven hopsiverzekering via ziekenfonds.
  Die continuiteit geeft bij hospitalisatie een extra tussenkomst per gehospitaliseerde dag ik geloof dat dit 50 euro per dag is bij OZ.

 16. Gustaaf schreef:

  opletten met verzekeringen via het werk , zolang je daar werkt is dat prima , eens je daar stopt moet je een geweldig hoge prijs gaan betalen , het werk verzekerd nu in het groot (alle werknemers en hun gezin) waardoor ze een sterke vermindering krijgen , later is dat niet meer geldig als je daar weg gaat of op pensioen kan gaan

 17. Davinia schreef:

  De collectieve verzekering van AG is heel erg basis. Ook pas ondervonden. Gewoon onderzoeken of eerdere werkongevallen onder andere werkgever dekken ze niet. Ik heb al 13jaar DKV en wil niks anders meer.

 18. Te zien welke hospi je hebt bij AG.. die hebben momenteel iets gelijkwaardig aan DKV.. als het die is, zou ik persoonlijk cm achterwege laten..

 19. veronique schreef:

  ik denk dat je die van de CM “on hold” kan zetten , ttz zolang je die van AG hebt , betaal je een lagere som en blijf je de instaprechten behouden, als je dan ooit terug de CM nodig hebt , hoef je niet van nul te starten

 20. liesbeth schreef:

  Ik heb ook verzekering van het werk, man en 2 kindjes staan er ook bij op en betaal 28ā‚¬ per maand voor hun 3!
  Polis kan gewoon overgenomen na einde werk aan hetzelfde tarief!
  Heb wel niet AG


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.