Ideetjes voor goedkoop kerstcadeau

Iemand leuke ideeën om toch voldoende cadeautjes onder de boom te krijgen voor 2 kinderen, van 5j en 12j?


26 Antwoorden op “Ideetjes voor goedkoop kerstcadeau”

 1. Bij de de action
  Daar hebben ze leuke dingen aan kleine prijsjes

 2. Zelf kleine verassingen maken….knutsel of bak spulletjes

 3. Kringloopwinkel… het moet niet nieuw zijn om leuk te zijn.

 4. Idd ik heb er voor onze jongste zoon (13j) die zot is van dieren, verschillende boeken gekocht. Zowel informatieve boeken, jongeren encyclopedie, als enkele boeken met verhalen over dieren en zelfs een pocket vogelgidsje en een moppenboekje. Veel pakjes en hij steekt er ongetwijfeld weer veel van op. Heb tegen de 16 jarige gamer gezegd sorry maar voor u minder pakjes want je bent minder gemakkelijk om zoveel voor te kopen.🤣
  Boeken allen in prima staat voor weinig geld. 2,70 euro was het duurste boek denk ik.
  Ter vergelijking ligt hier ook het Guiness Book of Records 2022 onder de boom 25 euro. Maar dat vinden beide jongens altijd leuk om in te lezen dus ook de moeite waard.

 5. Dorien schreef:

  Tip voor volgend jaar: vanaf januari (solden) verzamelen en zo heb je tegen het eind van het jaar een boel cadeautjes zonder dat je het voelt in je portemonnee.

 6. ik leg bij de cadeautjes, bv verzorgingsproductjes, bruisballen, maskertjes ( meestal van action) is dan helemaal niet duur en je hebt heel wat cadeautjes. en wat ik ook doe, de iets duurdere cadeautjes begin ik meestal al vanaf september te kopen. ook hapjes voor diepvriezer koop ik al vroeger. kinderchampagne net hetzelfde.. ik voorzie dat ik het over een maand of 3 spreidt en dan voel je het zo niet op het einde van het jaar. ik weet wat het is om minder te hebben door ziekte of werkloosheid. nu heb ik dat probleem veel minder maar ik ben dat toch blijven doen…en dan heb je op het einde ook minder “cadeautjes” stress … en loop je niet in de massa volk die dan wel nog op koopjesjacht moet gaan

 7. Lesley schreef:

  eens kijken of er geen weggeefgroep innje buurt is of tweedehands

 8. Dorien schreef:

  Ik geef ook praktische dingen cadeau: een leuk paar sloffen, toffe kousen, een aantal kledingstukken,..

 9. Je kan altijd zelf een bon boekje maken.
  Dat ze eens geen taken moeten doen die dag, jij iets voor hun moet doen, iets leuks gaan doen samen etc. Kunnen je kinderen inzetten wanneer zijzelf willen.

 10. Houden ze van lezen? Kijk dan eens of er een minibieb in de buurt staat. Daar mag je gratis boeken meenemen (of je kan boeken die je hebt omruilen).

 11. Odette schreef:

  Kruidvat op eind van de maand altijd veel korting.dus zou daar eens kijken Sint is voorbij.

 12. Martine schreef:

  Mijn dochter was als kind zot van paarden . Zo kocht ik (papieren) zakdoekjes , pen, blocnote,… kleine dingetjes waar iets opstond van paarden of iets anders waar ze intresse in had.

 13. Nicole schreef:

  Zelf koekjes maken en inpakken kleine confituur potjes

 14. Kringwinkels, of op sommige plaatsen hebben ze ook weggeefwinkels of via gift groepen uit buurt.

 15. Kringloopwinkel. Vind je nog heel leuke dingen voor weinig geld. Al heel wat gekocht voor in de klas. Bepaalde spelletjes kan je in verschillende delen inpakken, bijvoorbeeld pionnen, kaarten, bordspel en doos apart.

 16. Informeer eens bij je OCMW en leg je situatie uit. Zij kennen misschien projecten waar je terecht kan? Of vraag eens na of er geen liefdadigheidsorganisaties zijn zoals Rotary of inner wheel of Lions club die mensen kennen die je willen helpen of een paar kadootjes geven. Hulp vragen is niks om je over te schamen.

 17. Kijk eens op 2de hands of market place, heel veel leuk speelgoed.

 18. Freecycle pagina van je streek opzoeken op fb en daar eens kijken of een berichtje plaatsen. Kinderen vinden het vooral leuk om ‘veel’ cadeaus te kunnen uitpakken. Pak verschillende onderdelen van 1 cadeau apart in.

 19. Ik weet niet of je meisjes hebt maar bij de action heb je hele leuke haarspullen voor echt geen geld. Die setjes kun je eventueel zelfs opsplitsen naar meerdere verschillende cadeautjes altijd leuk om te krijgen.

 20. Annick schreef:

  Je kan ook doosjes maken met daarin een briefje voor een leuke activiteit samen. Bv nr speeltuin gaan. Samen pannekoeken bakken&opeten,…

 21. Brenda schreef:

  Ballonnen opblazen en centje insteken en inpakken in doos. Kunnen ze ballon per ballon stukprikken en centjes uithalen

 22. In action, primark , kruidvat kan je al veel goedkope dingen kopen
  Zalige kerst gewenst

 23. ik heb atijd het ganse jaar iets gekocht en weg gelegd zodat ik altijd voor de kids cadeautjes had action en de folders ook online eens uit pluizen

 24. Ik doe altijd veel pakjes met kleine dingen. Bv kleurboek stickerboek juweeltjes diadeem van mini mousse verrekijker(die kocht ik tweedehands) een pop een puzzel…. ook pantoffels. Fleecedekentje.

 25. Bianca schreef:

  Hier ook veel kleine cadeautjes, zoon van bijna 18 en dochter van bijna 10. De zoon spuit graag veel deo en parfum, dus action is dan de ideale winkel. 4 verschillende deo’s van axe en parfum flesjes. De dochter knutselt graag en heeft graag spulletjes voor haar haar of bruisvallen. Alles apart inpakken


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.