16 Antwoorden op “Iemand ervaring met de waterverzachter van Bayard “Onega”?”

 1. Ik raad de durlem vi50 aan. Wij hebben deze en zijn er heel tevreden van 100% belgisch en een goeie service. Prijs is wat hoog maar dit geld was graag besteed

 2. We hebben er één gekocht op de BIS beurs. Alleen zijn er zoveel tegenstrijdige resenties 😑

 3. Natalie schreef:

  ‘k heb 13 jaar geleden eentje bij hen gekocht maar 1 van hun vertegenwoordigers is daar weggegaan en toen begonnen de problemen want die belde het klantenbestand van Bayard op zonder te melden ze er niet meer werkte… het gevolg was dat we brief van Bayard kregen om klacht mee in te dienen en nadien kregen we te horen dat we geen aanspraak konden maken op garantie.. klantendienst is ook niet vriendeiljk en ze zijn heel duur qua onderhoud..

 4. Brenda schreef:

  €90 om de 2jaar. Staat mee op ons contract. Incl zout

 5. Julien schreef:

  ja wij hebben er zo een ,altijd tevreden geweest maar geen onega en klantenservice ook altijd tevreden over .Het is onze 2de wasverzachter en altid van bayard ,het zout kopen we hier in een grote zaak bv gamma enz ,als ze komen kijken dan laat ik wel wat zout meeleveren !

 6. Evelyn schreef:

  Kan er mij iemand prijzen zeggen van die waterverzachterd want online zijn die nergens te vinden… nu met groepsaankoop krijg je €250 korting ma Kheb zo een gevoel dat ze dan nog veel duurder gaan zijn dan andere merken

 7. Brenda schreef:

  Wij hebben de onze +- 1600 betaald. 15jaar garantie. Om de twee jaar keuren voor €90 incl. Zout

 8. Evelyn schreef:

  en met het zout in die €90 heb je genoeg dan voor een heel jaar? 🙂

 9. Brenda schreef:

  Nu is er standaard mee geleverd, een vol machine. Als deze leeg is dienen we hem voor het eerst te keuren nadien wordt er voldoende meegeleverd voor 2jaar . We hebben hem nog maar recent in Maart laten instaleren. Van de installateur waren we trouwens zeer tevreden, heeft ons goed geïnformeerd. Hoeveel dien je te betalen met de groepsaankoop 🙈🙊

  1. Eveline schreef:

   Wat was zijn naam? Bij ons komen ze morgen onega plaatsen

 10. Wij hebben de tenera en zijn daar zeer tevreden van. Enkel de klantendienst laat werkelijk de wensen over. Voor de plaatsing dien je als klant de dag van je afspraak zelf contact op te nemen want de techniekers maken hun planning zelf op. Technieker was dag van afspraak al 40 min te laat en wanneer ik hem contacteerde moest hij nog vertrekken en was hij nog zeker drie kwartier onderweg. Tot zover het nut van een afspraak. Contactpersoon van de klantendienst is niet echt vriendelijk en het moet allemaal vooral voor hen gemakkelijk lopen.
  Maar over producten valt niet veel slecht te zeggen.

 11. Nick Vanhaute schreef:

  Sinds enkele weken een water verzachter van Bayard, Tenera en ook een ont ijzer toestel dat ook de PH waarde iets over de 7 brengt.
  Dat was vooral de reden, mijn putwater is van nature 6 PH en dat is veel te laag, Er werd steeds natrium hydroxide geïnjecteerde maar dat doseer toestel was onbetrouwbaar en zeer onderhoud intensief. Nu heeft Bayard de zaak bekeken en door 2 toestellen te plaatsen is mijn putwater ruim 7 PH en zeer zacht. Het smaakt zelfs beter dan flessen water, drinkbaar was het sowieso al voordien maar nu is het ook nog aangenaam drinkbaar zonder enige geur of rare kleur, kristalhelder.
  Ondanks het feit dat de put slechts 10 meter diep is. Men heeft hier prima werk geleverd.

  1. Helaas moet ik mijn mening herzien. We zijn nu 5 maanden verder. Bij een routine controle van het water bleek dat er een zeer hoge dosis nitrieten in het water zat. Ik heb dezelfde analyse laten uitvoeren op het water voor dat het de behandeling in gaat, daar was het nitriet gehalte slechts 0,033mg/L
   Na de behandeling 7,6mg/L
   Dat is dus gigantisch hoog en giftig water. Enig onderzoek bracht aan het licht dat de UV desinfecterende lamp die eveneens van Bayard komt, en niets na het plaatsen van de ontharder en JuraPerle bij geplaatst werd. De ontharder en JuraPerle hadden in die 3 weken dat de UV actief geweest is continue water geabsorbeerd dat vol nitrieten zat die gevormd werden binnen de UV kamer. Op die manier had ik nog steeds nitriet na het verwijderen van de lamp. Ik heb korte metten met gans de boel gemaakt en alles er uit gegooid. Nitriet is immers niet om mee te lachen. Een nieuwe analyse toonde aan dat er nu van nitriet geen sprake meer is. Slechts de 0,033 die er voordien ook was en ver beneden de maximum toegelaten waarde zit.
   Van Bayard uit is men niet 1x zich ter plaatse van de toestand komen vergewissen. De medewerking in deze situatie was ver zoek. Ik heb alles alleen mogen uitzoeken. In het andere geval waren wij dagelijks enorme dosissen nitriet aan het vangen. Tenslotte vrees ik dat ik niet de enige ben.

 12. Ik heb in 2018 een waterontharder van Bayard gekocht. De installateur liet weten dat ik een garantie had van 12 jaar en deze staat ook zo in de gebruiksaanwijzing. Nu moeten ze wisselstukken vervangen en ik zou deze moeten betalen omdat de garantie maar 2 jaar was en geen 12 jaar. Heeft iemand hier ook problemen over gehad?

  1. Mijn waterontharder is 9jaar en half oud. Garantie van 10 jaar. Onlangs elektronica doorgebrand. Er werd kosteloos een nieuwe besturingsmodule geplaatst. Moest er wel even op wachten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.