18 Antwoorden op “Iemand ervaring met dkv smile?”

 1. Ik heb die voor de dochter….schijnt goed te zijn maar nog niet nodig gehad

 2. Zou ook voor de dochter zijn. Moet binnen voor tandjes. Maar dit zit niet in de gewone hospitalisatie verzekering. En aant hetoverwegen om die bij te nemen.

 3. Stephanie schreef:

  Hangt er vanaf wat aan tanden gedaan wordt. Hier zoontje binnen moeten gaan voor tandjes te trekken en hebben ook de smile niet. Gewoon dkv . En voor 800 euro nog verzekerd

 4. Nog niet afgesloten voor dl (18m) ma wel al vergeleken met andere en ga dkv smile nemen

 5. carina schreef:

  Zeer te vreden over mijn echtgenoot heeft 5 weken in ziekenhuis gelezen, had normaal een kamer aleen wat in het pakket zat, maar helaas overleden.

  Heb niets moeten doen alles werd geregeld zeer correct.
  Maar door sterfgeval valt alles weg dus ik heb nu samen met mijn zoon de goedkoopste formule genomen je kan dan zelf kiezen met opleg van 150 euro voor een kamer alleen.

  Niet tevreden over nut ziekenfonds veel papieren werk en verkeerd opgestuurd waar ik nu geen recht meer op die 130 euro per maand waar ik recht op had. Mij zien ze daar niet meer.

 6. Bij DKV smile moet je eerst Een verslag en een foto van je gebit binnen brengen. Vooraf bestaande problemen worden uitgesloten en voor de rest is er een lange wachttijd. Ben nu zelf overgeschakeld naar de tandverzekering van de voorzorg. Vragen geen verslag of foto, geen uitsluitingen en betalen al na 1 jaar voor orthodontie. Tandartsbezoeken worden vanaf de aansluiting volledig terugbetaald. Als je aansluit bij DKV Smile zorg dan dat je vooraf op papier hebt dat de orthodontie goedgekeurd wordt, want als het nu al duidelijk is op de foto of verslag, is er geen tussenkomst in de toekomst.

  1. Petra,
   Ik denk dat je een andere polis voor hebt. Bij DKV smile moet je geen foto van je gebit binnenbrengen. Je moet een medische vragenlijst invullen en daar staan wel een paar beperkingen in. Op basis van je vragenlijst wordt je toegelaten of niet. Alles kan op twee dagen rond zijn van aanvraag (on-line) tot betalen premie!

 7. Dit geldt niet voor kinderen. Je moet een vragenlijst invullen waarin je zegt dat de tanden ok zijn. Foto’s zijn niet nodig bij een deftig melktandengebit

 8. Die foto’s en dergelijke was bij tandzorgplan. Smile afgesloten voor onze zoon en geen voorafgaande onderzoeken ofzo moeten ondergaan.

  Orthodontie idd 3 jaar wachttijd, gewone tandzorg geen wachttijd.

 9. Ik heb nu 1j DKV smile voor mezelf en 3j dochter, al mijn remgeld van de tandarts al netjes betaald en volgend jaar waarschijnlijk terugbetaling op implantaat… geen foto moeten opsturen van gebit!
  Kost me 8,20€ per maand

 10. Manuella schreef:

  ik heb medikoplan genomen bij de CM( je moet natuurlijk aangesloten zijn bij de cm) voor de tanden. Voordeel is dat je 75% van alle remgelden( huisarts, specialisten, tandarts…) terugbetaald krijgt en voor de tanden is er een wachttijd van 1 jaar.

 11. Kimberly schreef:

  Dkv is geen slechte maatschappij maar wel traag in afhandeling, plan tandzorg is hun beste product, dkv smile is de goedkopere versie, bij dkv smile zijn er heel wat uitsluitingen en lagere verzekerde bedragen, bovendien weten veel mensen niet dat de premie ieder jaar blijft stijgen wat bij plan tandzorg niet het geval is. Als je jong bent kan je dus beter voor plan tandzorg kiezen 🙂

  1. ?dkv, als je Die nodig hebt ben je zeker je geld Kwijt, Voor de rest gewoon dokken ,…

 12. Ik heb dit genomen omwille van mijn vele problemen met mijn gebit. Echt gemakkelijk, als ik naar de tandarts ga, betaal ik eerst ‘t volledige bedrag en krijg het nadien grotendeels terug.

 13. myriam schreef:

  ik heb ook dkv heb nog nooit op iets moeten wachten

 14. Tamara schreef:

  Dkv smile voor kinderen met een melkgebit en voor kinderen met definitieve tanden zonder gaatjes in, voor volwassenen dient inderdaad een opg doorgestuurd te worden .

  Vooraf bestaande problemen zullen effectief uitgesloten worden, laat je goed informeren. Oz heeft voor de moment de beste regeling

 15. Jefke Tand schreef:

  Ik heb zelf een kleine 10 jaar terug voor DKV geopteerd, via iemand die tewerkgesteld is in het verzekeringswezen.
  Heb ieder jaar correct betaald en een kleine 3 jaar terug drong dringende tandverzorging zich aan (implantaten, kronen, enzv).
  Het belangrijkste voor iedere patiënt is dat je verzorgende geneesheer, tandarts met je meedenkt en zich aan de regels van het spel houd. En je investering van enkele jaren loont zich dan zeker de moeite, DKV was zeker niet de moeilijkste om de nodige offertes dixit behandelingen goed te keuren. Het zijn andere patiënten die met hun “frauderen” het ganse systeem duurder en moeilijker toegankelijker maken voor de gewone mens.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.