41 Antwoorden op “Iemand ervaring met DSM-keukens ?”

 1. Wat mij vooral opviel was de ultra-agressieve verkoopstechnieken. Naast het feit dat ze best duur waren, was dat voor ons een reden om niet verder met hen in zee te gaan.

 2. Chantal schreef:

  Idd. Wij moesten eerst een handtekening zetten en dan zou er pas een prijs vastgelegd worden.(5 jaar geleden) Op dat punt hebben wij ook afgehaakt! Wat een praktijken!

  1. Idd.
   Eerts vanalles beloven en als het zover is moet je ptv bijbetalen terwijl ze verkopen met hun praatjes dat alles in kleur is zoals in de showroom etc..
   Even later bij uittekenen van de keuken was die optie iet in die prijs en was het 20% duurder geworden.
   Hun antwoord was kortweg “niks is gratis”.
   Bende oplichters en amateuristisch vindt ik persoonlijk!

   1. Ik voel mee mislijd een teleurgesteld eerst maken ze een tekening een laten ze je de papieren tekenen voor de bonus die gekregen hebt . Dus ik dacht ik ga bij iemand anders voor een keuken zien een daar ook besteld. Nu blijkt da ik voor 7500 € nog moet afnemen om dat getekend heb . Vraag mee af of nog iemand dit mee gemaakt heeft bij dsm keukens.

    1. Jep klopt. Schandalig is dat! Pushen tot en met. Zaken zeggen dat niet kloppen. Ik had nog zo getwijfeld om te tekenen maar ze zeiden dat ze alles op maat kunnen uittekenen. Dag erna zou ik alles ontvangen. Heb niks ontvangen….
     Maar je kunt uw bestelbon aan eender wie doorgeven hebben ze me gezegd ! Dus doen!

    2. Hans Vanderwegen schreef:

     Hoi, proberen ze bij mij ook. Totaal corrupt dat bedrijf. Hoe heb je het opgelost?

   2. Ik zit al 2 maand met half afgewerkte keuken deel tekort 6 interventies ..

    Volgens mij kunnen ze het gewoon niet en kan ik enkel eisen via mijn Das de keuken terug te nemen en mijn geld terug te betalen

 3. Evelien schreef:

  Ik vind ze ook heel opdringerig. We hebben op batibouw uitleg gevraagd en een blad ingevuld voor een win actie (naïef I know) en gisteren belde ze om een afspraak te maken om de keuken te bespreken. Ik zei dat we nog niet eens een bouwvergunning hebben ingediend. Hij zei dat hij dan binnen een paar maanden ging terug bellen om een afspraak te maken als we de keukenafmetingen hadden, hilarisch. Wij zijn absoluut niet van plan om daar een keuken te kopen.

 4. Wesley schreef:

  Koopt bij keukenbouwer is zuster bedrijf van dsm en zijn dezelfde keukens van kwaliteit

 5. Carine schreef:

  Wij nu onze 2 de keuken bij eggo…
  Super mensen daar. Vroeger keuken gezet volgens ons budget…
  Nu keuken volgens hoe ik ze wil en ook mooi binnen budget. Zeker 10 keer terug geweest voor veranderingen en nooit gevoel gehad dat het hun teveel was.
  Nu ook spatwand besteld bij hun omdat ik toen niet wist wat ik wilde….. ook super content over de plaatser! Toen ( 11 jaar geleden en nu)

 6. Sandra schreef:

  Wij hebben een DSM keuken en er helemaal niet content van. Toestellen die je er bijkrijgt trekken op niks. Kastdeur van ijskast is al helemaal opgezwollen. Keukenblad ligt er scheef op. Fouten werden weggefoefeld,… voor ons nooit meer dsm!!

 7. Geweest, afspraak gemaakt en onze wensen meegedeeld. Bij afspraak een met pen getekend plan, heel onduidelijk. Daarbij een tweede met de hand geschreven, bijna onleesbaar, ‘detailplan’ van materialen en toestellen verspreid over het blad met overal prijzen erbij en bij elke ‘kolom’ ging er wel ergens een procent vanaf, overal verschillend. De materialen waren niet diegene die we voorgesteld hadden. De toestellen waren ook niet diegene die onze voorkeur hadden en het hele schema, twee vellen van een bureauonderlegger, waren op 2 minuten uitgelegd. Schandalig duur, agressieve verkoper met zeer veel eigendunk, dus daar zien ze ons niet meer terug. Jammer eigenlijk want ik had bij een eerste doorgang de indruk dat de kwaliteit er wel goed was maar ze mogen zeker hun verkopers eens goed doorlichten want die laten te wensen over.

 8. Evelien schreef:

  Wij gingen ook om eens een prijsraming te maken, we waren nog aan het vergelijken. Verkoper kwam zeer aggresief over, we moesten die dag tekenen want anders waren we al de voorwaarden en kortingen kwijt. Ik weigerde want ik had al van in het begin duidelijk gemaakt dat het enkel om een raming ging. Hij was daar dan nog niet meer gediend ook, direct een heel stuk minder vriendelijk tegen ons. En daarnaast inderdaad ook aan de dure kant!

 9. Nathalie schreef:

  Wij hebben onze keuken bij DSM in kampenhout besteld. We hadden daar een zeer behulpzame jongeman die ons urenlang te woord heeft gestaan. Alles tot in detail heeft uitgelegd, veel tips en tricks meegegeven. Pan werd dezelfde dag ook uitgetekend (op pc) en we kregen de prints mee. We waren uiterst tevreden. Onze keuken viel zeker goed mee van prijs (wel met eindejaarspromo). Ze moet wel nog geplaatst worden, dus daar kan ik nog niks over zeggen.

  1. En is uw keuken ondertussen al geplaatst? Was het alles goed verlopen bij het platsing?

 10. Nee maar wel met Ixina en dat raai ik u af .Slechte kwaliteit en service.

 11. Wij uiterst tevreden van DSM Roeselare. Ons dochter ook daar gekocht en tevreden

 12. Pieter C. schreef:

  Wij zijn gisteren in Oostende naar DSM gegaan want wij zijn van de kust.
  Wij hebben ook enkele forums afgegaan voor we besliste waar of wat, wij hebben er uiteindelijk 3 bezocht. Als je hier aan begint te lezen, dan maak je die keuken beter zelf, wij hebben dan maar die op Google review als betrouwbaarste bron gekozen!
  Wij waren wel heel tevreden over de ontvangst en de prijs? Tjah je betaald voor wat je vraagt zeker, ze waren tenslotte goedkoper dan Dovy in de straat? Als je hier sommige commentaren doorneemt van andere mensen hebben er veel de verkeerde showroom binnengestapt, of stond het azijn ergens heel goedkoop!

  1. De Clercq Shirley schreef:

   Ik ben afgelopen weekend bij DSM Oostende binnen gegaan, na 15min terug buiten want maatwerk is voor schrijnwerkers dus moest ik die maar opzoeken , de collega’s heel onprofessioneel, de man waarbij ik een afspraak had, daar hadden ze de eerste 5 pagina’s van zijn kladblok volgezet met tekeningen van lullen, deed zelfs geen moeite om een voorstel te doen. Ben al lachend buiten gegaan met de woorden “dit is om te bleiten!” Ben dan verderop bij dovy gegaan, heel mooie uitleg, over 2 weken om de uitgetekende versie en we zien dan verder. Nog 3 keukenbouwers te gaan, hoop dat deze minstens even professioneel zijn als bij dovy maar bij DSM zien ze mij nooit nog terug!

 13. De Corte I schreef:

  Wij hebben reeds onze 2de keuken bij DSM gekocht.
  ze zijn iets duurder dan een andere fabrikant maar de kwaliteit is er ook naar. wij werden zeer goed begeleid door de architect en zijn talloze keren terug gegaan om bepaalde dingen aan te passen tot het perfect was. Super tevreden van DSM en ik raad het dan ook iedereen aan.

 14. André Storms schreef:

  Na bezoek van verschillende keukenbouwers terecht gekomen te Kampenhout . Na rondje keukenspotten wat uitleg gevraagd . Verkoper ( Eddy ) gaf ons een degelijke uitleg en vervolgens prijs . Na een dagje slapen met een goed gevoel vandaag dsm keuken besteld . Nu hopen dat de plaatsing ook zo vlot verloopt . Dan zijn een gelukkige klant .

 15. een DSMkeuken pas laten plaatsen.Er zijn een paar onderdelen verkeerd geleverd. Zijn er nu nog op aan het wachten.
  In de winkel lieten ze de achterwand van de keukenkasten zien ,ze klopte er op om te laten zien dat ze steving waren ,daar was het 6 mm mdf plaat.Nu bij plaatsing zie ik dat die maar 3mm is…iemand ervaring mee…?

  1. De Graeve Ronald schreef:

   Sommige verkopers zijn inderdaad niet te vertrouwen. Dat hebben wij mogen ondervinden bij DSM te Aartselaar.

 16. De brouwer-van de putte schreef:

  Wij zijn uiterst tevreden over de manier waarop we .. ondanks de corona moeilijkheden.. ontvangen werden door Bernard.
  Hij kwam ter plaatse kijken en dezelfde avond kregen we een ontwerp..
  Bij ontvangst in de toonzaal nam hij ruimschoots de tijd voor ons..
  Alles werd uiterst professioneel besproken.
  Niets werd ons opgedrongen en er werd echt naar ons geluisterd.
  Bernard is een top adviseur.
  We zijn heel tevreden en kijken echt uit naar dit topproduct.
  WE MAKEN RECLAME. JULLIE ZIJN TOP.

 17. Agressieve verkoopspraatjes en goochelen met kortingen… Niet mijn stijl

 18. Senesael schreef:

  DSM. Nooit meer.
  De eerste keer je daar binnenstapt, zijn ze vriendelijke, krijg je koffie met pralines. Maar eens je getekend hebt, zien ze jou niet meer staan.
  Achteraf bekeken vind ik hun verkoop techniek niet ok. We moesten onmiddellijk tekenen om dezelfde voorwaarden te behouden.
  Wat wel positief was, is dat de showroom ook de zondag open is en daarom hebben we voor DSM gekozen, alleen daarvoor.

 19. Ik ben het eens met de vele gelijkaardige reacties.
  Hier en daar zal er wel een uitzondering zijn qua verkoper, maar qua prijzen blijft het allemaal hetzelfde. Wij hebben 4 maanden gedaan om de detailfactuur te krijgen, daar val je pas van achterover.

 20. shirley blanchaert schreef:

  Trekt op niks dsm, betalen vooraleer ze starten anders beginnen ze niet maar op tijd afwerken is onmogelijk.
  Voor een bedrag van 25500 euro verwacht je meer service en deftig afgewerkte keuken.
  Maart bestelbon getekend levering en plaatsing Voorzien begin mei!
  Verschuiving verplaatsing naar begin juli zonder enige kennisgeving! Nu half october en nog geen afgewerkte keuken!!! Sander als project ontwikkelaar schuift steeds de problemen af op een ander: oven, kraan, grillplaat sinds maart nog steeds nie besteld, afwerking ook niet optimaal! Kast vergeten bestellen bij 2e poging tot afwerking kast kapot en weer geen levering van toestellen

  Vraag tot financiële tegemoetkoming wordt volledig genegeerd, vragen op snelle afwerking nog minder! Ze doen maar wat ze zelf willen want ja de centen hebben ze al gehad!
  Mijn advies koop NOOIT een keuken bij dsm keukens

 21. Ik voel mee mislijd een teleurgesteld eerst maken ze een tekening een laten ze je de papieren tekenen voor de bonus die gekregen hebt . Dus ik dacht ik ga bij iemand anders voor een keuken zien een daar ook besteld. Nu blijkt da ik voor 7500 € nog moet afnemen om dat getekend heb . Vraag mee af of nog iemand dit mee gemaakt heeft bij dsm keukens.

 22. Stela Matkovic schreef:

  Moest er iemand wel content zijn van DSM , mag hij me steeds contacteren. Ik heb nog korting staan voor de komende 3 jaar 😉

 23. Anaïs schreef:

  Wij zouden DSM keukens zeker niet aanraden. We raden ze zelfs af. Onze keuken werd een maand te laat geleverd. Bij de levering ontbrak de oven, de plinten… Ze weigerden om onze voorlopig werkblad te installeren. Daarnaast moesten wij opeens stukken extra zelf voorzien. De technieker liet allemaal potloodrestanten achter op de keuken en weigerde de tweede maal dat hij langskwam om de keuken af te werken. Dit was nogmaals een maand later! En dan nog eens uren later dan het afgesproken tijdstip. Resultaat? Duizenden euro’s lichter en een onafgewerkte keuken! Schandalig, wij hebben nog nooit zo’n slechte service meegemaakt.

 24. Als u eraan toe bent om een nieuwe keuken aan te kopen, en je hebt nog niet beslist bij welke zaak je deze aankoop wilt doen .Pas dan op als je bij DSM-keukens binnenstapt.
  Want zonder het te beseffen smeren ze je iets aan, met allerlei opdringerige verkooppraatjes waar je niet meer onderuit kunt.
  Het enige wat telt bij DSM keukens, is u een bestelbon te laten ondertekenen.
  En eenmaal getekend hang je ,en als je er dan toch onderuit wilt komen ,ben je verplicht een verbrekingsvergoeding te betalen van maar liefst 30% van je aankoop.
  Dus beste mensen laat je niet vangen. Of beter, blijf er weg.

  1. Negussie Alemu Senai schreef:

   Goedemorgen Luc,

   Je verhaal is net zelfde gelijk we nu mee aan het maken zijn.

   Hoe is het afgelopen bij u als ik mag vragen?

   Ben nu van plan om advies te gaan vragen bij advocaat omdat de bestelbon heb ik niet getekend wel mijn zus. Ik was er niet bij! Ze is eerste met mijn moeder naar DSM schoten gegaan, door verkooppraatje enz… heb ze “bestelbon” gekregen en volgens de verkoper die niet bindend is omdat ik pas paar dagen later zou gaan kijken. Als ze de bon niet tekenen dat er prijs stijging zou zijn …

   Maar de bestelbon is opgesteld op mijn naam en de zus tekende wat ook juridische niet juist is omdat ze geen bevoegdheid heeft.

   Ben benieuwd hoe bij u afgelopen als ik mag vragen.

   Mvg,

 25. LUc Van den Broeck schreef:

  beste ,kan je mijn review verwijderen

  alvast bedankt,

  mvg Luc

 26. André DE VOS schreef:

  Onze ervaringen zijn heel negatief. Blijf er AUB weg. Verkoopster en overste in Erembodegem zijn niet te vertrouwen. Ik kan hier nu niet verder over uitweiden aangezien een procedure hangende is aangespannen door DSM omdat wij het vertikken om verder met hen samen te werken. Eén zaak is spijtig genoeg zeker, wij zijn naïef geweest 😒. Agressief, opdringerig, leugenachtig, jongleren met prijzen zijn ook allemaal zaken die wij aan de hand hebben gehad. Spijtig genoeg ondervind je het maar als het te laat is. Hopelijk halen wij ons gelijk maar hoe het ook afloopt, ik hou jullie verder op de hoogte met kaarten op tafel.

 27. Sophie schreef:

  We zijn zeer tevreden over onze keuken van DSM. Top kwaliteit, en niet duurder dan de andere. Ik kan alleen maar lovende woorden uitspreken. Niet duur, en top kwaliteit!

 28. Heel agressieve verkooptechnieken. Wij zijn nog niet toe aan een nieuwe keuken maar kwamen ze tegen op de BIS-beurs. Ze spraken ons aan en lieten het overkomen alsof ze gewoon een offerte zouden opmaken.
  Wij hebben geen offerte gezien maar wel een bestelbon waarvan ze verwachtten dat we deze zouden ondertekenen. Wij hebben meermaals gezegd dat we hier helemaal nog niet over nagedacht hebben. Toch deed de verkoper alsof hij verschoot toen we zeiden dat we niet zomaar ons handtekening zouden zetten. We kregen dingen te horen zoals ‘ja, ik dacht dat dat wel duidelijk was’, ‘ik heb hier nu wel mijn werk in gestoken’ en ‘maar je kan alles achteraf nog aanpassen hoor’. De 30% annulatiekosten heeft hij verzwegen, deze hebben we achteraf op internet gelezen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.