64 Antwoorden op “Iemand ervaring met maaltijdboxen aan huis?”

 1. manuella schreef:

  wij hebben ooit eens hello fresh geprobeerd en vind het duur en veel hetzelfde en kleine porties. Hier hadden we niet genoeg.

 2. Idd. Te weinig en te duur en wij bestelden voor drie volwassenen, zijn met 2 volwassenen en toen kind v 3. Wel kijk ik soms nog eens naar de receptjes voor ideetjes op te doen 😉

 3. ook hier te duur, te weinig, te “buitenlands” en dikwijls echte caloriebommen! dat zijn onze ervaringen met Hello Fresh.

 4. liesbet schreef:

  Wij hebben goede ervaringen met Smartmat. Heel lekker en vers. We doen dit enkel in heel drukke weken…

 5. isabel schreef:

  Allemaal vrij duur , wij hebben hetzelfde samengesteld en betaalde de helft minder

 6. Ik heb een poosje besteld bij Smartmat, zeer tevreden van. De producten die je krijgt zijn van betere kwaliteit dan in de supermarkt. Vooral hun vis is overheerlijk. Meer dan voldoende, wij konden er nog regelmatig een lunch uithalen voor de volgende dag. Een maaltijd bestaat altijd uit warme groenten, een salade, vlees of vis, granen/aardappelen/rijst/pasta.

 7. We bestellen al sinds september hello fresh. Zeer tevreden van. Ja het is duurder. Maar toch bespaar ik omdat ik veel minder in de winkel sta. Dit in combinatie met collect&go heeft mijn budget volledig onder controle gebracht.

 8. In begin was het precies niet genoeg, maar nu wel. Je kiest trouwens zelf uit een lijst wat er in de box komt qua menu. Ik eet gezond en gevarieerd.

 9. romana schreef:

  De vegetariërs hebben een box voor drie dagen, de anderen voor vier. Dus geen volledige week. Ons komt het op ongeveer 53 voor 3 personen. Valt meestal mee wat se hoeveelheid betreft.

 10. Ook vaak speciale gerechten als ik naar de box van mijn ouders keek zag ik vaak dingen passeren die mijn kids niet lustte … zelf geen poging ondernomen

 11. valerie schreef:

  Ik heb net mn hellofresh box opgezegd. Ik nam de veggie. De porties waren voor ons eigenlijk te groot. Wij hadden veel over. En moesten veel meer weggooien dan anders want je kan er niet altijd een lunch van maken. Ik heb ‘m vooral opgezegd omdat ik gevarieerder eet wanneer ik geen box heb en dat was net niet de bedoeling. Het was wel handig dat je enkel de deur moest open doen en je alles in huis had.

 12. micheline schreef:

  een vriendin die alleen is met zoon, zweert bij Marley Spoon. Heb het bij haar getest en de moeite! Ik overweeg het nu ook te doen – voor haar komt het goedkoper uit dan elke week boodschappen doen en je eet gevarieerd!

 13. Carrefour heeft er nu ook maar levert niet aan huis. Ze kosten 40 euro voor 2 personen of 60 euro voor 4 personen. Is voor 3 dagen. Tot 31 mei kan je bestellen met 10 euro korting.

 14. sylvia schreef:

  wij hebben het 2 weken gedaan is wel leuk maar te speciaal voor Kids

 15. Wij hebben maaltijdbox voor 3 dagen de week voor 63 euro de week voor 4 personen

 16. saartje schreef:

  Hello fresh, makkelijk maar wel duur als je bekijkt welke producten je krijgt ( foodcost is echt wel laag in vergelijking met de prijs van een box)

 17. annina schreef:

  Wij doen maandboodschappen en wekelijks hellofresh. We gooien idd minder weg. Tis duurder maar de tijdswinst vind ik fantastisch als werkende moeder van vier kinderen.

 18. Ja ik ben het nu een week al aan het proberen, en keihandig om het kartontje uit de frigo te halen en alles wat je nodig hebt zit erin..

 19. Wij doen dit ook al een tijdje
  Niet elke week enkel als de gerechten ons echt aanspreken is idd niet goedkoop maar wel makkelijk en zo maak je eens wat anders klaar

 20. Wij zijn positief. Voordelen:minder boodschappen doen, vaste prijs, gevarieerd en gezond eten, goede service (Nadelen): niet goedkoop, weinig vlees/vis, sommige portie iets weinig (doch voldoende volgens de normen),eten wat de pot schaft terwijl we soms wel een zin hebben in iets anders.

 21. saskia schreef:

  Wij kopen nu box van Carrefour, lekker,grotere porties en iets goedkoper,simply you noemt deze box

 22. Deze is idd goedkoper we wisselen af tussen hello fresh en deze maar vind persoonlijk de porties van carrefour niet groter
  Wij kiezen tussen de 2 welke gerechten ons aanspreken 🤣

 23. Te duur. Als je een kleine eter bent en geld te veel hebt is hello fresh goed. Maar als je wilt besparen is gewoon zelf boodschappen halen en werken met kortingen beter.

 24. Ik ben ermee gestopt, weinig vlees, vis voor 4 mensen, veel pasta, rijst gerechten, kost veel voor weinig, enige voordeel was dat ik niet naar de winkel moest, nu anders aangepakt, lukt prima , twee keer in de week boodschappen doen

 25. isabelle schreef:

  Wij hebben het al 2 jaar. 3 maaltijden (voor 2 pers) per week! Echt top! Minder inkopen, minder weggooien en het is meer dan genoeg ….

 26. Wij wisselen geregeld af met hello fresh en simply you box van Carrefour. Hello fresh is redelijk duur en niet zo kindvriendelijk hoewel er een familiebox tussenzit. Zelf inkopen doen en maken wat je wil is nog altijd goedkoper.

 27. carine schreef:

  idd gemakkelijk, wel leuke recepten, maar eigelijk duur voor wat het maar is, betreft recepten een leuke kookboek en zelf winkelen komt veel voordeliger uit, we hebben geprobeerd niet voor herhaling meer !

 28. Ben.er geen voorstander van van boxen. Wat ik wel wil proberen.elke week een hele weekmenu opstellen . Dus bv elke zondag eens brainstormen. Boodschappenlijst opstellen voor heel de week. Want nu moet ik bijna elke dag naar de winkel voor kleinigheid. Ik hoop op meer gemak en zuinigheid. Ben ook werkende weduwe met 2’kleintjes. Dus tijd is voor mij goudwaard.

 29. saskia schreef:

  Simply you= 60 euro voor 3 dagen, voor 4volwassenen= 5 euro per persoon/dag, elke keer vis, vlees(oa steak) ,verse groenten ,aardappelen of pasta, vind ik niet duur , ook geen verleidingen voor andere dingen in de winkel …

 30. steven schreef:

  Probleem is dat alles uit Nederland komt….en er zijn altijd smaakverschillen….er zijn ook Belgische ondernemingen die dit doen….misschien deze eens overwegen om Belgische bedrijven en Belgische producten de kans te geven? Er is bv Foodbag uit Gent….

 31. evelyne schreef:

  Ik vind t super. Duur? Ik denk het niet. Ik betaal 53 euro voor 10 maaltijden en doe ongeveer nog voor 80 euro boodschappen (collect n go) om de 14 dagen. Doordat je niet dagelijks je moet afvragen wat je gaat eten ga je ook veel minder naar de winkel en doe je minder impulsieve aankopen. Ik vind de porties ruim genoeg. Meestal hebben we nog wat over.

 32. camille schreef:

  Ik heb het een paar weken geprobeerd, het eten zelf was super lekker maar als je met ne grote eter thuis zit is het vlees dat je krijgt te weinig! Dan koop ik liever 10 euro aan vlees id winkel dan dat kleine beetje dat je krijgt…

 33. Ik ben ook een super tevreden klant al bijna 2 jaar. Ik smijt bijna niks meer weg, porties zijn ruim genoeg en aan het weinige vlees raak je gewoon! Als ik nu nog naar de winkel ben ik op korte tijd buiten! Zalig gewoon!

 34. maryline schreef:

  Ik heb de veggiebox voor 1 persoon, en ik en men zoon eten ervan… lekker, je mist geen vlees… wel duurder, maar als je naar de winkel gaat wekelijks ben je veel meer kwijt. Dus komt goedkoper uit vindt ik

 35. kristien schreef:

  Hello fresh gebruiker sinds sept 2017. Leuke ideeen, lekkere maaktijden en aan de kleinere portie vis en vlees raak je gewend. Wij vinden het super. Minder in de vuilbak en minder impuls aankopen in de colruyt 😉

 36. liesbeth schreef:

  Wij doen het een keer of 2 per maand voor 2 personen voor 3 maaltijden. Is lekker en altijd iets anders en we hebben er goed mee gegeten 😀

 37. michelle schreef:

  k heb het een tijdje gedaan voor 2 personen. vond op het laatste nooit mijn goesting in de keuzemenus en dan kook je met tegenzin. als je alles lust is het wel een aanrader

 38. kathleen schreef:

  Hello fresh en marley spoon geprobeerd om te vergelijken.nu bestel ik al 1,5 jaar om de 14 dagen bij marley spoon. Ruimere porties, heel veel groenten en aantrekkelijke menu’s en nog iets goedkoper dan hello fresh

 39. We moeten leren om wat minder vlees te eten. Ik vind het een keigoed systeem. Zelfs met twee opgroeiende pubers komen wij ruim toe. Het was ook aanpassen qua vlees maar dat gaat vlug en is veel gezonder. Ik heb sowieso liever dat ze wat minder vlees eten.

 40. sandrine schreef:

  Bij foodbag zijn de porties vlees/vis veel groter… en ik vind het beter dan hellofresh…

 41. Veel te duur voor wat het is. Voor wat je betaalt kan je veel gevarieerder koken. Heb het een tijd gedaan, maar op den duur was het belachelijk wat er aan ingrediënten in zat. Een maaltijd : 2 blikjes tonijn, een pakje pasta en een bakje kerstomaatjes. Sorry, maar dat kan ik veel goedkoper krijgen dan wat ik er daar voor betaalde. Abo stopgezet en helaas nog tot maanden daarna wekelijks telefoon gekregen met niet te missen aanbiedingen, tot ik een keer echt kwaad geworden ben aan de telefoon.

 42. Duur maar wel altijd vernieuwend qua receptjes. Maar ook vaak veel werk aan. Voor en nadelen. Heb je weinig tijd vr boodschappen en sta je graag in je keuken? Doen! Indien omgekeerd niet doen 😊

 43. k doe het nu al drie jaar, met om de 3 weken eens een week niet. Zeer gevarieerd en gezond. Veel aardappelen en veel groenten. Als je 5 maaltijden voor 2 personen neemt betaal je 53 EURO. Dat is 5,3 euro per maaltijd. Ik vind dit persoonlijk zeer goed meevallen van prijs. Tegenwoordig kan je ook gerechten kiezen.
  Door minder naar de winkel te gaan, nemen we bij gevolg ook veel minder snoep, chips en andere spullen mee die we eigenlijk niet nodig hebben.
  Ik raad het aan om minstens eens te proberen.

 44. Ik neem het sinds nieuwjaar en ik eet met de portie van 1 persoon er samen met mijn dochter van 6 van, en dan hebben we soms nog wat over! Ik vind altijd mijn zin tussen de gerechten en ik gooi bijna niks meer weg, dus is het sowieso een besparing. We eten misschien wat minder vlees of vis, maar dat wordt gecompenseerd door de groenten en kwaad kan dat zeker niet 😀

 45. Ik ben fan… persoonlijk vind ik goeie porties, gevarieerd, je kunt zelf kiezen uit recepten, alles mooi per gerecht, aan huis geleverd, nooit mieten denken wat gaan we eten… je kunt makkelijk pauzeren als je even niet wil en opzeggen zou geen probleem zijn, maar daar heb ik nog geen ervaring mee 🙂

 46. de tijd die je uitspaart in winkelen moet je dan spenderen aan bereiding en afwas… Altijd wel lekkere en verse producten maar de recepten vind ik niet door de weeks. Wij hebben het druk ’s avonds toch ik sta erop om met 4 samen te eten. Daarom eten we redelijk vroeg samen met de kindjes. Ik vond met hello-fresh toch dat ik meer tijd aan het avond eten moest spenderen. Leuk voor in het weekend, maar tijdens de week hou ik het liever op mijn eigen maaltijden die ik met ogen dicht klaar maak… Met een gewone maaltijd zet ik bv mijn aardappelen en groenten op het vuur en kon ik even een was gaan insteken. Met hello-fresh moet je veel meer bij het vuur blijven, dingen snijden, meer potten en pannen gebruiken, etc

 47. Wij hebben dit ook geprobeerd, nooit meer. Het is idd duur en speciaal eten. Beperkte porties ook. Opzeggen was geen probleem, alleen blijven ze u bestoken met aanbiedingen enzo voor een tijdje. Problemen gehad met facturen, die kwamen nooit, telkens moeten naar vragen…
  Het eten op zich is wel lekker (niet alle receptjes) maar voor ons nooit meer…

 48. danielle schreef:

  Ik doe het meestal 1 keer per maand om eens anders te eten en ben er tevreden over . sinds kort kan je zelf je menu samenstellen en binnenkort kan je ook kiezen voor bv kids of snel en makkelijk ed .Momenteel zitten we zonder auto en dan is dit toch wel comfortabel .

 49. Ja het was wel goed maar naarmate je er langer gebruik van maakte waren ook wel producten sneller bedorven maar het meest vervelende vond ik dat je zo vaak pasta couscous rijst kreeg en om dat mijn man een grote eter is was er niet altijd genoeg maar wij hebben wel geleerd om andere dingen te eten en te waarderen en het was beslist ook best lekker hoor maar wel duur 50 euro in de week

 50. Sandra schreef:

  Altijd stipt geleverd hier. We nemen de box momenteel voor 3 en zijn met 4. Bij pangerechten meer dan genoeg eten er 2 dagen van. Eerste box volledig gratis gekregen met code.

 51. Super leuke recepten, soms was het wel wat weinig, andere keer wat veel . Hing van de gerechten af. Was wel gemakkelijk, wij hebben het genomen na de geboorte van ons tweede kindje. Gezonde afwisseling en ik hoefde de deur niet uit 😉 WJ hadden een kortingsbon, dan viel de prijs mee. Afzeggen deed men man, was volgens hem niet moeilijk, je mag het gewoon niet vergeten.

 52. Ook enkele weken geprobeerd. Dikwijls kwamen dezelfde ingrediënten terug ( courgette, bataat enz) waar ze hier niet gek van zijn. Was eens leuk om te variëren en makkelijk als je een fulltime Job hebt plus Kids waar je taxi voor speelt. Maar de recepten waren echt te buitenlands. Dan vind je bij Ah achteraan op de groenten verpakkingen betere Receptjes. Was niet moeilijk om op te zeggen. Je krijgt een telefoontje nadien met vraag waarom en heb gezegd dat ze beter hun best moesten doen voor meer Belgische Receptjes en dat ik het dan mss terug zou overwegen.

 53. Ik zou eerder gaan voor een Vlaamse versie…Smartmat…betere kwaliteit wel iets duurder….je voetafdruk wordt kleiner en je zorgt voor de Belgische economie.
  Verder heb je een site “Vers van het veld” voor groenten en fruit.

 54. Het is wat duurder dan als je het zelf gaat halen. Ik kan voor ons gezin van 4 koken voor rond de 15 euro als ik het zelf ga kopen. Bij HelloFresh betaal ik 21 euro per maaltijd voor 4 (altijd met overschot van groenten maar niet van vlees). Ik vind het wel lekker, gezond en gevarieerd, altijd stipt en in orde.

 55. martine schreef:

  hello fresh is lekker gevarieerd en makkelijk aanpasbaar aan je noden. je hebt vb verschillende pakketten waar je kan uit kiezen. het enige nadeel vind ik is het feit dat ze elke week leveren. (standaard) tenzij je zegt dat je het niet wil. ik vind het handiger als ze alleen leveren als je het wil. opzeggen was heel makkelijk, en alles was altijd correct. (bij anderen heb ik vaak producten tekort gekregen) ik vond de porties goed, maar ik was wel alleen met mijn 2j dochter en bestelde voor 2 volw. soms had ik dan wel wat over voor de volgende middag wat ik absoluut niet erg vond. maar vaak ook niet.ik vond het ook wel duur. het leuke eraan is je krijgt enkel de hoeveelheid die nodig is. als je gewoon gaat winkelen heb je vaak van bepaalde dingen overschot die dan blijft liggen en verspilling is. zeker als je maar een klein gezin hebt.

 56. Ik neem het een of twee weken per maand. Ben alleenstaande en neem om de prijs te drukken voor twee personen en steek de helft in de diepvries. Porties zijn zeker voldoende. Enkel vlees en vis kleine portie. Maar de groenten compenseren het ruim. Als ik losse zaken moet gaan kopen komt het voor mij duurder uit en moet ik soms dingen weggooien. Nu komt het op 5,3€ per maaltijd op deze manier.

 57. mireille schreef:

  Ik doe dat al anderhalf jaar. We zijn er heel tevreden over. Nog meer fan geworden sinds je maaltijden zelf kunt kiezen. Vis en vlees zijn voldoende. Je krijgt wat je nodig hebt volgens WGO. Het scheelt in de portemonnee in die zin dat je veel minder vaak naar de winkel moet en dus veel minder gelegenheid hebt om extra’s mee te brengen die je niet nodig hebt. Je spaart ook daardoor tijd uit. Zeker na een drukke dag is t zalig je ijskast maar op te trekken en een pakketje eruit nemen+ klaarmaken. Je kunt alles heel gemakkelijk aanpassen naar hoeveel maaltijden per week of voor hoeveel personen.

 58. Voor 2 personen vond ik het duur.
  Ik vond het het wel lekker, maar was weinig echt vlees, veel gehakt en wat witte vis.
  Voor 4 personen zou de prijs beter zijn dacht ik.

  Wij waren gestart met een actie. Elke 14 dagen op zaterdag een box voor 3 dagen.
  Nadeel was dat je dan ook thuis moet zijn in vm.

 59. Wij doen dat . De veggie box. Heeeel lekker , betrouwbaar . Voor ons komt het goedkoper uit , altijd een plezier om te maken je kan op voorhand je box zelf een beetje samen stellen en zijn goede porties .
  Wij bestellen voor 3 personen en eten er met 2 volwassenen en 2 kinderen van

 60. Ik neem ook regelmatig een box bij HF, ben er tevreden van… een box voor 2personen voor 5 dagen kost iets van een 56 euro dacht ik, ik ben alleen maar neem een box voor 2 peronen omdat dit goedkoper uitkomt, ik maak dan gelijk 2 porties klaar en steek de 2e portie in de diepvries (soms is 1 gerecht zelfs 3 porties voor mij). Dus de ene week kook ik en de andere week warm ik gewoon op (besparing van tijd dus). gerekend dat ik soms 3 porties heb kom ik dus ongeveer uit op een bedrag van 5 euro per warme maaltijd… Als je er dan rekening mee houd dat je verse ingrediënten hebt en meestal 2-3 groenten soorten per maantijd vind ik dit helemaal niet duur… Je kan ook een proefbox bestellen en als je toch een abbo neemt is dit eenvoudig op te zeggen.

 61. Hello fresh: goede en verse producten… maar eigenlijk veel duurder dan je zelf zou kopen hoor… ik deed dit 3maand als test, maar was meer kwijt dan ik gewoon boodschappen deed. Wat wel goed is dat je nieuwe producten leert kennen

 62. caroline schreef:

  ik ben aan mijn 5de vegi-box toe. ben erg tevreden. verrassend lekkere recepten. geen overschot aan ingredienten in mijn ijskast en ik eet zaken waar ik anders nooit voor zou kiezen maar in deze gerechten heel lekker zijn. porties zijn wel niet heel groot. maat voldoende voor een gewone eter. En via de App héél makkelijk te organiseren/ kiezen of pauzeren. 👍

 63. annick schreef:

  Ik lees dat er zijn die het duur vinden…een box voor 2 personen 5 dagen 53 euro komt op 5.30 euro per maaltijd p.p…ik lig zelfs aan meer van vlees dan 5.30 voor 2 personen…voor 212 euro per maand lig ik aan meer als ik boodschappen doe warm eten voor 2 volw personen…

 64. marleen schreef:

  Ik persoonlijk vind het ook duur. wat ik 1x/week doe is nakijken wat er nog in de diepvries, ijskast en voorraad kast zit. Aan de hand daarvan maak ik een weekmenu en een boodschappenlijstje. Als je er tegen opziet om boodschappen te gaan doen in je vrije tijd, kan je ook bij collect&go bestellen. daar ben je op een kleine 10min terug buiten. Sommige gerechten kan je ook in grotere aantallen klaarmaken, zodat je op een onverwachts drukke dag iets uit de diepvries kan halen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.