Investeren in parking, zo ga je te werk

Investeren in parkings, parkeerplaatsen of in garaboxen is in opmars en daar zijn verschillende redenen voor te bedenken. Je hebt geen onderhoudskosten aan een parkeerplaats of garagebox, er kunnen geen verbogen gebreken optreden, en je hebt geen gedoe met je huurders.

Actuele projecten om te investering in parkings of garageboxen:

Waar moet je op letten bij een investering in een parking?

Locatie, locatie, locatie. Het mantra van elke investering in vastgoed geldt ook bij het investeren in garageboxen. Er moet namelijk vraag zijn rond de locatie naar het huren van een parkeerplaats. Geen huurders = geen inkomsten. Kijk dus goed na of er in de buurt van het project voldoende vraag is of kan komen. Zijn er veel huizen zonder vaste parkeerplaats in de buurt? Zijn er veel kantoren in de buurt zonder parking of zonder voldoende grote parking? Staan er vastgoedprojecten op stapel waarbij er (te) weinig parking is voorzien? Maak hiervan je werk want de vraag naar parkings in de buurt van jouw investering zal voor een groot deel het rendement bepalen dat je op je investering zal gaan behalen!

Als je wil gaan beleggen in garageboxen of parkeergarages is het ook zeer belangrijk dat je met een betrouwbare firma in zee gaat. Kijk even na hoe lang ze al op de markt zijn? Een firma die nog maar juist opgestart is vs een onderneming die al 10 jaar zich dagelijks bezig houdt met dergelijke projecten… Doe wat research online naar de onderneming: wat vinden andere mensen over de samenwerking, maken ze hun beloftes waar, halen ze de beloofde rendementen, …

Wat is het verschil tussen investeren in parkings, parkeerplaatsen of in garageboxen?

Als je investeert in een parking dan participeer je normaal in het gehele project. Als er bijvoorbeeld in de parking 100 parkeerplaatsen zijn en er leveren maar 90 parkeerplaatsen geld op dan worden de inkomsten van die 90 plaatsen verdeeld onder alle mensen die geinvesteerd hebben in het project in kwestie.

Als je investeert in een parkeerplaats dan ligt dat meestal anders. Je kiest dat een parkeerplaats in het project dat je wil gaan verhuren, raakt deze parkeerplaats niet verhuurd dan heb je ook geen inkomsten.

Als je investeert in een garagebox dan investeer je in een afgesloten parkeerplaats (voorzien van een garagepoort).

Welk rendement mag ik verwachten?

Je rendement wordt bepaald door 2 factoren, namelijk hoeveel je hebt betaalt voor je investering en hoeveel huur je ontvangt.

De algemene regel voor investeringen in parkings, parkeerplaatsen of garageboxen is dat je een netto rendement mag verwachten tussen de 3 en de 5% op je investering.

Je kan dit rendement opkrikken door enerzijds goed te onderhandelen bij de aankoop zodat je minder betaalt dan de initiële vraagprijs van de verkoper en anderzijds door iets duurder te verhuren. Als je een garage koopt, moet je er wel rekening mee houden dat je ook notariskosten dient te betalen en registratierechten. Bovendien wordt op garages ook onroerende voorheffing geheven.

Actuele projecten om te investering in parkings of garageboxen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *