16 Antwoorden op “Is het financieel interessant om zonnepanelen te leggen?”

 1. Veerle schreef:

  Hangt v je verbruik af. Ik heb te weinig verbruik om interessant te zijn. Ik hoop op mijn reactie geen meningen te krijgen want ik weet heel goed waarover ik praat.

 2. bij ons zelfde ,verbruik te laag,veel geld voor installatie, na paar jaar moet je ze vervangen, zeker niet rendabel voor ons

 3. Kristof schreef:

  Na een paar jaar vervangen ?
  Ik heb 25 jaar garantie gekregen

 4. André schreef:

  Na een paar jaar??? Huidige panelen gaan 25 jaar mee. Omvormer 20 jaar. En elk jaar wordt dit verbeterd.

 5. Veerle, je legt toch het aantal panelen overeenkomstig je verbruik of dat weinig of veel is maakt niet uit

 6. Frederik schreef:

  Ik wil toch eens zien dat omvormer 20jaar meegaat ik heb al andere dingen gezien bij mensen waar omvormer na 8jaar al moet vervangen worden.dus je heb nooit garantie dat zoiets 20jaar meegaat een beetje realistisch blijven.is met alles zo alles word nu gemaakt om niet lang mee te gaan zodat de economie blijft draaien en dat is een feit.

 7. André schreef:

  Of die nu 10 of 20 jaar meegaat is geen probleem, heb een uitgebreidde verzekering die mij 20 jaar op de omvormer geeft, dus moet die vervangen worden zolang, is een Solar edge, op zichzelf al kwaliteit , fabrikant zal wel zeker zijn als hij dit ondertekend, niet??

 8. Wouter schreef:

  Deel de prijs van je gewenste installatie door het bedrag dat je jaarlijks betaalt en de jaarlijkse prosumententax, dan weet je ongeveer hoe lang het zou duren om ze terug te verdienen. Was in mijn geval (dak niet optimaal gelegen, laag verbruik) ongeveer 36 jaar. Niet rekening houdend met vervangen omvormer na 10-15 jaar.

 9. Wacht maar op de digitale meter en zie je huidig voordeel verder verschrompelen.đŸ˜¨

 10. Bij een nieuwbouwwoning kan het net het aantal puntjes opleveren om KI korting te krijgen.

 11. Ik heb in februari al 75 kWh op overschot en de zomer moet nog komen. Leve de klimaatopwarming đŸ˜›

 12. ik heb 700 kWh te veel, stook nu met electrisch vuur om alles op te krijgen tegen dat ze de jaarstand komen opschrijven

 13. Elk verbruik dat er geen is ongeacht het vermogen is winst in je jaarlijks factuur. Ik las hier zelfs iemand die zei dat haar verbruik te laag was om het interessant te laten zijn, wel ja. Fout dus.
  Dit soort mensen kijkt naar anderen en niet haar eigen.
  Denk gewoon zo:
  Nu betaal je voor elke euro dat je uitgeeft 0,30€ voor jezelf en 0,70€ aan lasten. Met zonnepanelen betaal je niets meer voor jezelf en slecht 15% van die lasten. En letterlijk elk verbruik is na ten laatste 7jaar terug verdient.
  Maw nooit vergelijken met een ander En al zeker de taks niet. Er bestaan prutsers en vakmensen.
  Goedkoop gaan is nooit goed en afgaan op een oud systeem nog minder.
  Ik ken mensen die geen taksen betalen, ik ken er die slecht 90 betalen en ik ken er met meer. Allemaal afhankelijk van jouw thuissituatie.

 14. Zonnepanelen blijven interessant zelfs me die nieuwe digitale tellers want je word vergoed voor je overconsumptie ikzelf zou met een dag nacht teller 60 euro uitsparen getest via vreg đŸ˜‰

 15. staat dat letterlijk zo op de website van VREG want van vergoeding voor overconsumptie heb ik tot nu toe officieel nog niks vernomen ? Zou wel goed nieuws zijn want ik kan jaarlijks 6000 kWh verkopen.

 16. Je kan zelf op vreg dit controleren maar het staat erin dus het gaat voor vele beter zijn als je reserve hebt wijzelf hebben een verbruik rond de 2600 en opbrengst van 3700 kwh dusja je kan gemakkelijk de simulatie maken op 5min op de site zonder da ge u moet inschrijven of etc


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.