17 Antwoorden op “Is het goedkoper om een Sodastream te kopen dan frisdrank te kopen in de supermarkt (geen merken)?”

 1. Heb dit enkele maanden gedaan tot ik merkte dat het aspartaam bevatte.
  Dus voor men gezondheid ben ik ermee gestopt omdat ik tegen light ben.

 2. Vind van wel, niet alleen goedkoper ook een pak milieu vriendelijker.

 3. Ronald schreef:

  prijs zal niet veel schelen… maar het is een hoop gesjouw minder en beter voor het milieušŸ‘ veel minder plastic gebruik

 4. Voor de goeikoop moet je het niet doen… De smaakstoffen kosten redelijk veel net als de gasflesjes … Milieu is dan weer wel een factor die doorslaggevend kan zijn

 5. Aangezien de smaken worden toegevoegd, test ze eens door ze bij bruiswater te voegen. Bevalt het u dan pas zou ik het overwegen.

 6. Wij doen het vooral voor t milieu en het gemak. Smaakjes niet noodzakelijk van soda stream, er zijn zoveel andere siropen die je kan gebruiken.

 7. Ik heb uitgerekend met bv flessen frisdrank van de ALDI en kom niet goedkoper uit.

 8. Rosita schreef:

  Wij zijn blij maar hebben een andere stream ,ik gebruik hem hoofdzakelijk voor bruis en blijft toch lang goed ,nu hebben we drie flesjes gekocht voor soda stream,de cola,de limin en de tonic ik vond de cola ni lekker maar de limon lime wel is fris voor de zomer den tonic meten we nog proberen ,ik dronk vroeg cola zero en tot hier toe nog geen enkele gedronken steeds mijn bruis water dus ben wel te vreden en voor het milieu toch een kleine bij drage

 9. ik vond het vooral praktisch . Minder opbergruimte nodig en toch steeds alles in huis als er bezoek is . Ikzelf drink meestal water . Ook handige flessen die je overal kan meenemen en praktisch geen afval .

 10. hangt af van hoeveel gas je erin doet maar bij gemiddelde kom je op bijna exact dezelfde prijs uit als wit product frisdrank, enkel betaal je dus geen vuilzakken voor de lege flessen en bezine om ze te gaan halen plus klein beetje extra tijd bespraard. smaken ga je zo duur in als je wilt want gewone goedkope grenadine smaken kan je ook gebruiken, tus net wat je graag hebt. wij gebruiken beide opties

 11. et is echt wel goedkoper. Je hoeft niet perse de smaken te gebruiken van soda stream zelf maar even omrekenen hƩ: een liter kraanwater kost gemiddeld 0,12 cent, cilinder gas kost 12 euro voor 60 liter komt neer op 0,20cent, een fles aankoop zit je aan 11,99voor 2 want zijn twee flessen is 6,5:730( flessen gaan 2 jaar mee zeker)komt neer op 0,008 cent per dag ongeacht hoe vaak per dag je die vult, siroop kost gemiddeld 5 euro voor 9 liter dat komt neer op 0,55 cent per liter ( ik halveer de hoeveelheid omdat ik deze anders te zoet vind dus kom ik op 0,275 cent)maakt dat 1 liter bruiswater neerkomt op0,328 cent per liter of 0,878 per liter frisdrank als je een volledige dop siroop gebruik en 0,603 als je net als ik halve dopjes siroop gebruikt. Los daarvan hoef je geen pmd zakken voor petflessen en kan je die siroopjes ook vervangen door fruit of fruit thee. Kom me dus niet vertellen dat dit duur is

 12. Wij gebruiken hem enkel voor spuitwater. Alleen al om niet meer met flessen te sleuren, minder afval, goede aankoop vind ik

 13. Olivier schreef:

  Voor water moet je het zeker niet doen. Wij drinken hier super veel water 2 flessen bruis per dag en wij hebben ordal in glazen flessen en delhaize huismerk in plastic en dat komt veel goedkoper uit!

 14. Had er eentje. Meeste smaken lust ik niet. Te kunstmatig en soms te zoet. Ik neem nu gewoon soms n blikje cola zero en drink toch de hele dag door water. Soda stream dus niet meer nodig. En ik verklein mijn impasse om ’t milieu dr water te drinken ipv steeds frisdrank te drinken

 15. Misschien niet goedkoper, maar wel veeeeeeeel minder afval (plastiek) en dus ook beter voor het milieu. Ook minder verbruik van blauwe vuilzakken.

 16. Nicole schreef:

  Ik vind dat niet goedkoper, voor alleen water gaat nog maar de siroopjes zijn duur,de flessen en de gasflessen vind ik ook duur,ben goedkoper af met de huismerken van eender welke winkel.

 17. Wij drinken met 2 volwassenen bruisend water van de sodastraem! Om de 14 dagen moeten we een nieuwe gasfles steken… Dus 2 per maand is 26 euro per maand! Wij hebben dat gekocht omdat we geen auto hebben en het gesleur van flessen niet te doen was! Het bruiswater is wel heel lekker! De siropen vind ik maar een plakgedoe!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.