17 Antwoorden op “Is het waar dat je op de overschot van de opgewekte elektriciteit een boete moet betalen?”

 1. natuurlijk wel. Je teller draait terug dus elke kWh die je terug steekt is er 1 die je niet voor betaalt als je hem later gebruikt, dus je krijgt even veel als je betaalt.

 2. Ben je niet kwijt… dat haal je er in de winter weer uit door je terugdraaiende teller

 3. Malika schreef:

  Je bedoelt waarschijnlijk het prosumenten tarief.

 4. Bianca schreef:

  Nee een boete is dat niet. Je betaalt wel prosumententax.

 5. Sandra schreef:

  Geen boete betalen moesten wij ook niet. Alleen zonde van de opgewekte energie want die kan je idd beter opmaken via airco of elektrische vuurtje idd.

 6. als je meer verbruikt dan je opwekt heb je inderdaad en prosumententaks en distributie en transportkosten en kosten voor je stroom. Daarom moet je zien dat je er niet over gaat.

 7. Je kan dus kiezen voor de digitale meter. Tot eind 2020 heb je de keuze om de nieuwe of oude regeling te kiezen (overgangsmaatregel)

 8. Lorenzo schreef:

  Ge moet de distributiekost betalen (prosumententax)

 9. Meestal vragen de firma,s hoeveel u vebruik is en dan gaan ze zien dat het systeem juist u vebruik covert

 10. binnen een paar jaar zullen de batterijen wel wat goedkoper worden om de overtollige stroom zelf op te slaan ipv ze op het net te sturen.
  wat gaan ze dan weer uitvinden?

 11. Isabel schreef:

  Bij ons zijn ze in februari aan huis geweest voor de meterstand. Vorige eindafrekening was van april 2018. We zaten nog niet aan volledig verbruik van onze zonnepanelen omdat het jaar nog niet rond was. Snap het niet goed. Wacht nog op de afrekening…

 12. ik heb een groot jaar zonnepanelen,24 stuks,…meer dan genoeg om ons verbruik te dekken….ben begonnen vanaf 0…bij opname stond 99850= min 150..dat ben ik kwijt,opnames onder 0 tellen niet+je moet ook prosumententaks betalen…in de toekomst,nieuwe tellers deze meten wat je afneemt+ hoeveel je maakt.ZE wouden wat je afneemt betaal je…geen zon is betalen;;hetgeen je teveel maakt ben je kwijt.MAAR sedert gisteren is het in het nieuws geweest dat dit niet zo zal zijn ????????

 13. vandaag stond in de krant dat je als zonnepaneel houder kan kiezen tussen het oude systeem of het nieuwe systeem met digitale meter

 14. Vincent schreef:

  Terug leveren krijg je minder voor, dan gebruiken van stroom(kost meer)

 15. Uw prosumententarief hangt af van de zwaarte van uw omvormer en dus van uw hoeveelheid panelen. Als de hoeveelheid elektriciteit te veel is om op te gebruiken en je zou met een lichtere omvormer ook al genoeg elektriciteit hebben betaal je eigenlijk wel een soort “boete” waar je niks aan hebt. De kost van de boete kan mss de kost van een nieuwe omvormer opvangen. En dus minder panelen activeren. Best narekenen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.