7 Antwoorden op “is nu het moment om zonnepanelen te plaatsen mits de slimme/digitale meter er aankomt!?”

  1. Miriam schreef:

    Digitale meter is toch niet verplicht? Wij hebben hem gewoon geweigerd.

  2. Uiteindelijk zal iedereen een slimme meter krijgen. En zeker met zonnepanelen kun je dit zeer nauwkeurig bijhouden. Het enige nadeel van een slimme meter is dat ze je op afstand kunnen afsluiten. Als je de rekening niet betaald. Maar met zonnepanelen op je dak valt er niet zoveel meer te betalen šŸ˜‰ Wanneer zonnepanelen plaatsen? Als je er aan toe bent. Je moet het op jaarbasis bekijken.

  3. De digitale meter zal netjes registreren hoeveel je van het net afbeelding en hoeveel je er op zet, in principe kan men dus evengoed het verschil makend bij de afrekening. De vraag is hoe zal men dit verrekenen.

  4. Altijd digitale meter laten plaatsen, de oude meters met draaischijf kunnen vast gaan zitten, omdat ze teruglopen, ze zijn ook niet geijkt op teruglopen, als de meter vast zit, heb je een probleem, geeft deze geen juiste meterstand aan, met als gevolg een fikse boete. En over een paar jaar is de slimme meter verplicht.

  5. Digitale meter en slimme meter is een totaal ander concept, vastzitten van de teller is pure fictievallen zal het ooit wel eens gebeurd zijn , zolang mogelijk weghouden als je kan. Het opzet is dat je voor het vermogen dat je levert veel minder zal krijgen dan voor het vermogen dat je opneemt, tenzij je je productie verbruikt op hetzelfde moment! Het verhaal van de fikse boete is ter plaatse verzonnen.

  6. de digitale meter komt er alleen en enkel maar omdat die meer opbrengt voor de netverdelers en de leveranciers en de overheid dat is de belangrijkste reden de andere redenen zijn bijkomstig, als je kan zeker niet overschakelen op digitaal je gaat veel minder opbrengst hebben bij zonnepanelen , Tommelyn heeft beloofd dat de digitale meter geen verlies zou meebrengen voor de paneel houders , maar ja die mannen pakken regelmatig een ander postje en moeten zo nooit hun beloftes nakomen .

  7. Hoe de verrekening plaats vind is afhankelijk van de leverancier… Bij mij word de terug levering eerst omgezet naar geld en dan met elkaar verrekend, wat gunstig is omdat ik meer produceer in hoog tarief dan laag. ik kom 100 kWh per jaar te kort om op nul te komen maar krijg netto meer terug dan ik betaal (ook rekening houdend met de teruggave energiebelasting)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.