16 Antwoorden op “Kan je uw dela uitvaartverzekering opzeggen”

 1. Vraag ik me dus ook af? Wellicht afkoopsom betalen.

 2. Kathleen schreef:

  Niet doen….. ik heb dat ook gedaan en je MOET massa laten vallen 😪

 3. Sabrina schreef:

  je moet er idd heel veel op verliezen heb mijn ook opgezegd ik dacht da je maar 1/3terug betaald kreeg

 4. Vanaf 2002 ingelegd, dit jaar een bedrag van 89 euro. Hij ging ieder jaar iets omhoog. Dus ga er vanuit dat ik begon rond de 75 heb gezeten. Bedrag was onder de duizend euro dus kon hem niet premie vrij maken. Ik heb even goed besloten deze stop te zetten. Ik krijg 220 euro dit jaar terug. De rest van de inleg ben je kwijt.

 5. Een Delia-verzekering is niet sparen ! Dat doe je elders. Bij Delia krijg je nooit je hele spaargeld terug ! Er is een vooropgesteld bedrag dat je “verzekert”, stel 3000 euro. Daar betaald je gedurende zoveel jaar voor, als er je gedurende die tijd iets overkomt, krijg je die 3000 euro – maar denk ja… Over 20 jaar kan je met de nu geschatte som van 3000 euro geen begrafenis meer betalen… Tel ook eens op hoeveel.premie je hiervoor betaalt…. Je raakt echt een enorme som geld kwijt. Zo het voorbeeld van mijn moeder. Zij heeft gedurende 20j in totaal een som van meer dan 5000 euro betaalt. Toen ze in 2008 overleed, kregen wij ong 1600 euro ! Toen ik Delia hierover belde zegden ze dat je het moest zien als een autoverzekering… Zo lang er niks gebeurt, krijg je niks, je verzekert een risico. Ze vertelden me dat als mijn moeder 1 maand na ondertekening van de polis was overleden, ze ook die 1600 euro had ontvangen… Eh pardon… Mijn moeder was toen 50… Weinig kans op overlijden dan toch… Of ze ook polissen aangingen met mensen van 80, waar het risico van dag 1 groot is, kreeg ik een volmondig “ja” van hen. Waarom geloof ik dit niet ??? Ik ben nog steeds heel erg boos op Delia. Mijn moeder was weduwe op 48 met 2 kleine kinderen.. Ze had absoluut heel weinig geld..’ En zo iemand maken ze dus klant !!! Vreselijke firma… Zet je geld gewoon op een spaarboekje, brengt niks op, maar dat is altijd meer dan bij Delia !

 6. Er is mij ooit gezegd dat je deze verzekering moet vergelijken met een autoverzekering… Als er geen begrafenis is, krijg je geen premie. En die premie is totaal niet in verhouding met wat je betaald hebt. Mijn moeder had 20 jaar premies betaald voor Dela en wij hebben netgeteld ong 1600 euro ontvangen als premie,toen ze gestorven is. Ik heb het uitgerekend : zij had over die 20j meer dan 5000 euro betaald ! Dus…. Je kan veeeeeel beter je geld op een spaarboekje zetten, ook al brengt dit dan niks op. Bij Delia heb je aan het eind van de rit nog minder, dus… Mij zal je daar nooit ofte nimmer zien voor betalen ! Ik vind het echt op het randje van oplichterij !

 7. Leslie schreef:

  Je kan dit afzeggen en dan afkopen. .Maar je verliest een pak geld hoor!

 8. Valerie schreef:

  Ik spaar al 10 jaar 26€ per kwartaal en zou als ik het nu opzeg slechts 160 euro terugkrijgen. Je kan het ook wel laten ‘bevriezen’ wat betekend dat je geen premies meer betaald en bij overlijden de nabestaanden steun krijgen voor het bedrag dat je tot nu toe gespaard hebt. Best even navragen wat dit voor u persoonlijk inhoud want hangt af van contact tot contract

 9. Je krijgt uw geld dat je gespaart hebt trug na 3 jaar . Heb ook dela maar wou niet meer betalen en heb onlangs telefoon gekrdgen om te melde dat ik de achterstal moest betalen en zoniet word het contract vernietigd en krijg je na 3 jaar je gespaard geld trug . Alle zo zijden ze dat toch aan de telefoon 😉

 10. Ik heb ook een Dela voor mij en men zoon en ik houd ze toch . Geloof me kom je ooit onverwacht voor iets voorstaan met je kinderen of de kinderen met u dan ben je blij dat ze helpen ! Natuurlijk verdienen ze er aan , andere verzekeringen verdienen ook aan wat je verzekerd ! Laten uitbetalen zou ik niet doen om dat je echt wel veel verliest , als het kan bijgevoegd worden zo als je vraagt bij je andere verzekeringen zou ik er eens voor bellen en vragen . Kan het niet … zou ik in jullie plaats ze gewoon bij Dela houden , zeker als je er allang voor betaald .

 11. Als je bij dela weg gaat zoals wij gedaan hebben
  Zal je veel verliezen van het gespaarde geld!
  Dat zijn de grootste dieven die er bestaan!
  Kbc heeft ook zo een verzekering

 12. Je hebt nooit recht op volledig het bedrag dat je het vroeger opneemt ! Dat is toch logisch ? Het is een verzekering , die mensen werken daar voor . Als je een brief hebt waar instaat dat je niets terug krijgt naar het vredegerecht gaan , want 30% mogen ze houden de rest betalen ze uit !

 13. Volgens mij weten hier weinige wat een verzekering in houd !!! Tis toch hetzelfde met een levensverzekering ? Koop je die vroeger af ben je een bepaald % kwijt . Zo moeilijk is dat toch niet ???

 14. Vind dat eigenlijk ook heel normaal en weet je ook voor je eraan begint,mijn contract van dela staat bij vroegere stopzetting dat je 30 procent verliest van het bedrag

 15. Ik ga mijn dela verzekering afkopen ik heb deze nu 24 jaar . Hoeveel procent zou ik krijgen ik ben benieuwd. Ik betaalde elke maand 30 euro .

  1. Ik heb ze ook afgekocht , heb 25 jaar 24 € ( maandelijks ) betaald en krijg een belachelijk bedrag terug namelijk 362,80 € !!

   ik ga toch eens infomeren bij mijn advocaat .

   Nooit laat ik me nog vangen door zo’n geldwolven .


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.