20 Antwoorden op “Kan je zonnepanelen inbrengen in de belastingen?”

 1. niet dat ik weet ik heb ze nooit kunnen inbrengen

 2. De tijd dat ge belastingsvoordeel kreeg of iets van certificaten is voorbij. Nu is het bij nieuwbouw een verplichting geworden. Als ge er nu wilt leggen is het enkel voor eigen belang. Hou er wel rekening mee dat komende aansluitingen nog de mogelijkheid hebben voor een terugdraaiende teller, maar vanaf volgend jaar niet meer

 3. die lening komt niet in aanmerking voor in te brengen in de belastingen. Is enkel een voordelig tarief.

 4. Je kan ze niet inbrengen of je moet aan de voorwaarde voldoen zoals al eender vermeld werd. Wij hebben er sinds september we moesten overgaan naar een digitale meter nu draaien de meters nog 15 jaar terug . Het consumenten tarief moet je wel betalen ook al kunnen je zonnepanelen heel de verbruik opbrengen.

 5. Annemie schreef:

  waarom digitale meter moeten nemen? T is nog vrij te kiezen tot eind dit jaar

 6. bij ons was het verplicht anders hadden we het niet gedaan.

 7. Inbrengen ? Nee nee , ge wordt er op belast….

 8. Marina schreef:

  Wij hebben 3 jaar geleden zonnepanelen laten leggen, was een goede beslissing. De capaciteit was ook heel goed berekend.

 9. Beste investering die ge kunt doen indien genoeg capaciteit.

 10. Wilfried schreef:

  Nog steeds de moeite zeker zolang de meters blijven terugdraaien. Heb er in mei laten plaatsen en zeker geen spijt van integendeel spijtig heb ik het niet eerder gedaan.

 11. Jurgen schreef:

  Mijne liggen er een jaar, heb spijt dak zo lang gewacht heb en er ook negatief tegenover stond. Enkel het aantal zonnepanelen leggen dat overeenkomt met je gemiddeld verbruik van de laatste 3 jaar

 12. Danielle schreef:

  Dat hangt af van je woonplaats. Wij hebben dat eerst nagevraagd ofdat we zouden besparen door zonnepanelen te plaatsen. Blijkbaar zouden wij meer kosten maken dan besparen bij het plaatsen van zonnepanelen, maar dit komt doordat er zeer weinig zon aan onze kant schijnt. Best vraag je het na

 13. Lieven schreef:

  Wanneer je, zoals wij, eerst een nieuw dak zou moeten leggen, haal je het er nooit uit. Elk jaar omschakelen naar de goedkoopste stroomleverancier brengt ook goed op.

 14. Zeer tevreden over DM Solar uit Bissegem. Uitgerekend betaal ik zo goed
  als niks. Ik leg mijn huidige elektriciteit voorschot factuur iedere keer aan de kant (zoals ik mijn elektriciteitsprijs zou vast zou leggen voor 3 jaar ) en na 3 jaar zijn mijn zonnenpanelen betaald, na 3 jaar is t kassa kassa voor mij.

 15. Ik heb er ook liggen sinds enkele jaren. Met de digitale meter in het vooruitzicht, vroeg ik me af, wat als de meter plots kapot gaat in bv 2023? Dan steken ze 1 die niet terug kan draaien dus? Ik heb wel alles laten installeren om in de toekomst een eigen batterij te kunnen plaatsen. Dan zou dat beter zijn mocht die meter het ooit begeven?

 16. Digitale meter draaid vierueel terug. Dit wil zeggen u hebt verschillende meters waaronder 1 met uw verbruik & 1 met de opbrengst van uw panelen. Dit wordt verrekend met elkaar en het verschil zal aangerekend worden indien u meer verbruikt dan opbrengt. Maar u hebt 10 jaar het recht uw huidige terug draaiende teller te behouden vandag datum dat ze liggen

 17. Dus eigenlijk verandert er niets. Het zal zo mss zelfs duidelijker zijn wat de opbrengst is en het verbruik. Ik hou het nu in de gaten om de zoveel tijd. Ik weet welk verbruik ik mag staan hebben om niets te verbruiken. Dat lukt ook maar als ze gesplitst worden, zal het mss nog duidelijker worden. Hopelijk

 18. Zonnepanelen: JA ❣️
  Inbrengen in de belastingen: niet meer mogelijk via groene lening. Wel kan je eventueel u afbetaald kapitaal van uw huis opnieuw opvragen & daar de zonnepanelen mee betalen en dan kan je uw hypotheek lening langer aangeven aan de belastingen.
  Voor meer info over zonnepanelen kan je bij Stephanie Verlinde terecht; hun bedrijf doet dot dagdagelijks & zullen u ook meer kunnen vertellen hoe het nu in elkaar zit.
  Alsook als je er nu legt heb je het recht nog 10 jaar uw terug draaidende teller te behouden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.