Klopt dat het geen zin heeft om zonnepanelen op het dak te leggen als je daarmee niet je volledig aantal kw/pj behaalt?

Beste iedereen, wij hebben een vraagje. We zijn ons aan het oriënteren voor zonnepanelen en we hebben een aantal offertes ontvangen.

Nu zegt de ene firma: het is prima om niet je jaarlijkse opbrengst (3500kw) te behalen en met minder (2500kw) ga je ook al besparen.

De andere firma zegt: nee je moet die 3500kw behalen omdat je daarmee werkelijk bespaart en terugverdientijd, door datgene wat je teruglevert, aanzienlijk korter is.

Klopt het dus dat het geen zin heeft om zonnepanelen op het dak te leggen als je daarmee niet je volledig aantal kw/pj behaalt?


11 Antwoorden op “Klopt dat het geen zin heeft om zonnepanelen op het dak te leggen als je daarmee niet je volledig aantal kw/pj behaalt?”

  1. Beste volledige dekking van de kWh-en installeren. Als het financieel en technisch haalbaar is.

  2. Dankjewel voor reactie! Weet u toevallig ook hoe we de schaduwval kunnen bepalen of dit rendabel is? We hebben een dak van 45 graden waarbij de panelen komen te liggen op zw. Nu werd er aangegeven dat volgens de berekening we op een opbrengst van 94% kwamen, zonder rekening ermee te hebben gehouden hoe de schaduw val is. Is er een manier waarop we zelf kunnen kijken of dit wel te doen is? We hebben namelijk zelf de indruk dat een gedeelte van het dak niet geschikt is voor panelen door de schaduwval

  3. Salvador schreef:

    zoek op solar magazine kengetal zonnepanelen. Vermenigvuldig deze met de efficiency van je dakhelling en orientatie;

  4. Kijk eerst of je nog op stroom kan bezuinigen en dan investeren in kWh die je nodig hebt maar niet te veel tenzij je binnenkort nog bv een warmtepomp of elektrische auto wilt/kunt aanschaffen.
    Als de zonnepanelen meer kWh leveren dan je inkoopt levert dat hoogsten 12 euro cent per kWh op!

  5. warmtepomp is geen optie voor ons. We hebben het huis onlangs volledig opgeknapt om zo op de gaskosten al te besparen (overal kunststof kozijnen en hr++ glas, rolluiken, dakisolatie, isolatie in kruipruimte). We hebben in huis alle lampen vervangen door LED en ook smart gemaakt, energievretende wasmachine en droger vervangen door zuinigere apparaten, maar toch merken we dat het stroomverbruik niet minder erop wordt. Vandaar onze overweging om hierin te investeren..

  6. Pascal schreef:

    Eerst de laatste vraag: nee dat klopt niet, ook met minder panelen bespaar je. Wel is het zo dat hoe meer panelen hoe lager de prijs per Wp (dus ook per kWh) zal zijn en dat heeft wel wat invloed op de terugverdientijd. Als je twijfelt ga dan eerst voor een kleiner pakket, maar houdt er dan rekening mee dat je er in de toekomst nog bij kan leggen. Daarnaast is het handig om te vragen of de opbrengst wordt gegarandeerd. Een goed bedrijf kan wel degelijk rekening houden met schaduw.

  7. Als je met 10 panelen 3000 what peak opwekt en je verbruikt 3500 kwh dan betaal je nog 500 kwh aan de energiemaatschappij. Dat is geen probleem. Als je de meter op nul wilt, moet je meer panelen nemen.

  8. Wat is het verbruik per jaar in kWh?
    Als je dat wilt opwekken dan heb je kWh/0,85= kWp nodig.

  9. kWp bekend dan delen door vermogen paneel in Wp en je weet het aantal panelen.

    kWh/0,85= Wp totaal / Wp per paneel= aantal panelen.

  10. Robert schreef:

    het beste rendament is de stroom helemaal opgebruiken op jaarbasis


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.