7 Antwoorden op “Klopt het dat men beter van een dag/nacht-teller overstapt naar een enkele teller na het leggen van zonnepanelen ?”

 1. denk het wel , als je genoeg opbrengst hebt op jaarbasis volgens uw verbruik dan zijn de extra kosten voor dag/nacht teller overbodig logischer wijze , gezien de meerdere goedgekeurde taksen allerhande de laatste jaren is het bedoelde(beloofde) voordeel niet echt meer juist ,zie politiek /energie leveranciers en netwerkbeheerders . Vraag me zelfs soms af of zonnepanelen zelfs nog rendabel zullen zijn op termijn , de ministers verwisselen voortdurend van postje en ontlopen zo hun beloften , dus opgepast met de mannekes bedrog allerhande opgepast.

 2. Ik ben overgeschakeld aangezien ik overproductie had in dagtarief en tekort in weekend/nacht waardoor ik meer produceerde dan verbruikte en toch moest bijbetalen. Prosumententarief maakt geen onderscheid in dag/nacht maar verrekenen dag/nacht doen ze voorlopig niet

 3. Zou over een 10000 kWh gaan. Warm water en verwarming op warmtepomp (diepteboringen)

 4. als je twee fazen bezit als particulier kan je tot max 10.000 kWh gaan , let wel op als de netbeheerder op het slechts denkbare moment uw meter opneemt(meestal het geval) kan het zijn dat je veel moet bijbetalen of dat je veel opbrengst verliest , een ideale opname bestaat dus niet de kans is klein dat men op het juiste moment opname doet in jouw installatie , beste is zelf je stand doorgeven zodat je verlies beperkt blijft en eerlijker wijze van al je opbrengst kan genieten die je verdient . Oppassen langs alle kanten als je zelf energie gaat opwekken met (de leveranciers)wil zijn verlies compenseren langs alle kanten op uwen rug oppassen en steeds op je tellen letten .

 5. Philippe schreef:

  enkel of 3 fase in België ben je steeds gelimiteerd op 10.000Kwh omvormer. Maar als je meer panelen plaatst kan je wel zorgen dat je meer dan 10.000Kwh aanmaakt. Op de topdagen zal je afgetopt worden op max capaciteit van uw omvormer, maar op slechtere dagen ga je meer produceren dan wat voorzien is….
  Je gaat natuurlijk geen maximale rendement hebben, maar ja…

 6. Philippe schreef:

  Als je meer elektriciteit gaat produceren dan uw dagteller vooruit draait dan kan je beter overschakelen naar enkelvoudig tarief. Als je dit niet doet, dan ben je al uw overproductie kwijt.

  Je moet ook uw teller niet laten aanpassen, je moet vragen om uw dag/nacht te deactiveren, dat kost ongeveer 60€, de dubbele teller blijft staan, maar enkel de dagteller draait nog door (of terug). Als je vraagt voor een nieuwe teller dan komen ze ook effectief een nieuwe plaatsen en ben je een tienvoud kwijt…


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.